We zagen lichtpuntjes in de verte en noemden ze Toekomst

Het is bijna een jaar geleden dat we samen in Fabriek de Toekomst stonden, nog weinig vermoedend wat er op ons af zou komen en dat we daar het laatste festival tot nu toe aan het houden waren. Wij kijken ondanks alles toch vooral ook graag vooruit, gras waait mee met de wind. Om de Toekomst te vieren lanceren we vrijdag 5 maart om 21.00 uur een bijzondere video.

We hebben onze vrienden van Blauwe Uur gevraagd om de Fabriek in de Toekomst te zetten, op muziek van Remy van Kesteren met zijn Analogue Robot Orchestra (ARO), op tekst van stadsdichter Myron Hamming. Het is een unieke samenwerking tussen partijen speciaal gemaakt voor dit moment. 

Blauwe Uur

Audiovisueel kunstenaarscollectief Blauwe Uur is altijd een hoogtepunt op onze line-up. Eerder brachten ze onze vorige festivallocatie Radio Kootwijk al tot leven en sloten ze daar het laatste festival op die locatie af op magische wijze. Later openden ze ook de deuren van Fabriek de Toekomst met hun projecties. Nu zetten ze opnieuw de Fabriek in de Toekomst. 

REMY. X ARO

Harpist Remy (van Kesteren) stond in 2019 al eens op Grasnapolsky en betoverde ons daar met zijn muziek en creativiteit. Nu is hij een unieke samenwerking aangegaan met Jurjen Alkema (van Blauwe Uur). Nadat ze elkaar leerden kennen tijdens Into The Great Wide Open bleek er een unieke creatieve klik tussen de twee. Jurjen ontwikkelde een Robotorkest, het ARO, dat bestaat uit kleine instrumentjes die zichzelf kunnen bespelen, door middel van elektromagneten die met een stampertje tikken op alledaagse voorwerpen. Een perfecte toevoeging aan de muziek van Remy. “Ik heb het Robotorkest perfect kunnen aanpassen op mijn optredens, die niet langer solo zijn met alleen mijn harp. Het Robotorkest kan deels op zichzelf staan en deels kan ik er invloed op uitoefenen door op mijn synthesizer en harp te spelen.’ aldus Remy. Voor Grasnapolsky speelt Remy een stuk gebaseerd op de tekst van Myron Hamming. 

Myron Hamming

Net een maand stadsdichter van Groningen en hij blaast ons nu al omver met zijn beeldende woorden. Spoken-word artist Myron Hamming schreef speciaal voor dit videoproject een uniek gedicht over de Toekomst en hoop houden, als een warme jas op een koude winterdag.

De korte video gaat live op vrijdag 5 maart om 21.00 uur en is te bekijken via onze facebookpagina en website. 

Dit project komt mede tot stand door steun van Prins Bernhard Cultuurfonds, Provincie Groningen en Blauwestad.

0
Bestelling
Er bevinden zich geen producten in je bestellingTerug naar de merchandise
Calculate Shipping
Kortingscode toepassen