Vlaamse acts op Grasnapolsky

Daniël de Keizer, programmeur en programmamaker van Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond stelt je voor aan de 11 Vlaamse acts die we samen programmeerde. De 12e act – White Dress – moest helaas afzeggen.

Martha Da’ro
Bij sommige artiesten weet je: die zijn geboren voor het podium. Martha is er zo een. Nog maar enkele singles uit en die maakten al veel indruk. Omcirkel haar naam in je programmaboekje!

IKRAAAN
Hoe je IKRAAAN kan omschrijven? Intrigerend. Ze windt zonder veel te doen haar publiek om haar vingers. Over loodzware onderwerpen, met die prachtig zoetgevooisde stem over trappy R&B beats. 

Peuk
Tijdens het Antwerpse We Are Open Festival stond de zaal propvol. Peuk is rauw, met goeie songs en het gaat hard. Zo’n hele sterke gitaarband zoals je ze wel vaker ziet uit Vlaanderen: zorg dat je er bij bent.

Susobrino
Susobrino maakte indruk met zijn EP ‘La Hoja de Eucalipto’ en fascineert daarnaast ook op het podium, waar hij live produceert, instrumenten speelt en zingt. Aanrader!

FULCO
De Gentse Fulco was samen met zijn muziekmaatje Lander al eerder te zien op Grasnapolsky met Beraadgeslagen. Als FULCO brengt hij gevatte (Neder)popliedje en dat zag er op Eurosonic al veelbelovend uit. Daarom komt hij in Maart terug af naar Groningen.     

Vito
Vito ontwikkelde eigenhandig een eigen genre. De Gentenaar noemt het zelf ‘Belgicana’. Rock meets singer-songwriter. Zijn eerste stappen zijn veelbelovend. Komt dat zien! 

Pascal Deweze
Lang speelde Deweze in allerlei bands, van Gruppo di Pawloski tot Novastar. Drie jaar geleden besloot hij onder zijn eigen naam muziek uit te brengen en bracht hij zijn debuut uit. Bekijk de video van zijn sessies en je ziet iets absurdistisch, live wordt hij ondersteund door een ‘superband’, met leden van onder andere dEUS en Black Casette. 

Chibi Ichigo
Rappen in Vlaams, Engels en Russisch? Chibi Ichigo doet het allemaal. Live schijnt ze ook al aardig wat ervaring te hebben opgedaan en daarmee is ze voor de (alternatieve) hiphop fan bijkans een verplichting in de Grasnapolsky agenda.

Fornet
Goeie post-punk, nog zo’n genre waar die Vlamingen toch altijd erg sterk voor de dag komen. Voeg Fornet toe aan dat rijtje en je weet wat je te doen staat.

Black Mamba
Studio Brussel dj Noonah Eze laat met haar wekelijke show op de radio al horen waarom je naar haar moet luisteren en achter de draaitafels is dat niet anders. Op een Appelsap feestje wist ze al indruk te maken, haar mix van R&B, hiphop, afrohouse en meer laten je sowieso dansen in De Toekomst. Tip!

Willy Organ
Bij zijn is meemaken, die kan op een tegeltje. Bij Willy Organ krijg je een live-act die je echt moet hebben gezien om het vervolgens aan iedereen te vertellen die je tegenkomt: Vlaamstalige knotsgekke liedjes, elektronische beats, veel heeft hij niet nodig om het dak eraf te krijgen.