Vacature: Bestuursleden

Voor het bestuur van Stichting Grasnapolsky Festivals staat er een vacature open voor een voorzitter en twee algemene leden.

Grasnapolsky is een weekend lang muziek, kunst en expedities op een bijzondere locatie. Van 2014 tot en met 2018 was zendstation Radio Kootwijk de thuisbasis van Grasnapolsky: een prachtig imposant gebouw met een rijke geschiedenis, midden op de Veluwe. In 2019 begonnen we aan een nieuw hoofdstuk in het noorden van het land, in voormalig strokartonfabriek De Toekomst in Scheemda. Daar werd een nieuwe ontdekkingstocht gestart. Het ontdekken van De Graanrepubliek, van de strokartonfabrieken, van het (culturele) erfgoed in Groningen, van de prachtige omgeving en de majestueuze fabriek zelf, maar natuurlijk ook het ontdekken van kunst en muziek.

Festival Grasnapolsky is op zoek naar twee algemene bestuursleden

Als bestuurslid van Grasnapolsky ben je kritisch op een constructieve manier en draag je bij aan een onafhankelijke besluitvorming zonder tegenstrijdige belangen. Je durft onafhankelijk en vernieuwend te zijn en je hebt een groot hart voor kunst en cultuur, met name voor Grasnapolsky en haar medewerkers. Grasnapolsky is een organisatie vol jonge, bevlogen harde werkers met een grote liefde voor cultuur en erfgoed, wat het bovenal heel leuk maakt je te verbinden aan deze organisatie. 

Jouw netwerk is groot, eveneens netwerk hebben in provincie Groningen is absoluut een pré. Je bent verbindend, open en actief in het leggen van contacten. Je gaat een discussie niet uit de weg, maar als bestuurslid stel je je graag flexibel en laagdrempelig op, gericht op samenwerken. De openheid van jouw vizier is zo weids als het Groningse landschap!
Wanneer je ervaring hebt in de festival/muziekwereld, het Gronings cultureel landschap, erfgoed of subsidieland is dat enorm welkom.
De samenstelling van het bestuur als geheel is een combinatie van bestuursleden met ervaring in het bedrijfsleven, de overheid, de culturele sector, consultancy en semi-publieke sector. 

Profielkenmerken algemeen bestuurslid 

 • Heeft een goed en relevant netwerk, pré: (ook) in de provincie Groningen. 
 • Heeft voldoende tijd beschikbaar voor een goede vervulling van de rol. 
 • Beschikt over juridische competenties of;
 • Beschikt over ervaring in de festivalsector of;
 • Heeft een programma inhoudelijk profiel, op het vlak van muziek, beeldende kunst, theater of literatuur of;
 • Heeft kennis en ervaring op het gebied van erfgoed, bij voorkeur in de provincie Groningen. Treedt naar buiten op gepaste momenten en stemt de (externe) activiteiten in goede samenspraak met de directie af. 
 • Is ervaren met de thema’s van Good Governance en is daarin coachend naar de anderen. 

Algemeen 

 • Grasnapolsky werkt volgens de uitgangspunten van de Governance Code Cultuur. 
 • Vergaderingen zijn 4 tot 6 keer per jaar. Informeel contact is er regelmatig. De leden van het bestuur ontvangen geen vergoeding voor hun werkzaamheden. 
 • Conform haar eigen maatschappelijke visie en de principes van goed bestuur zal Grasnapolsky bij de samenstelling van haar bestuur de gewenste diversiteit in achtergrond, ervaring, sekse, cultuur, leeftijd in acht nemen en streven naar een zo divers mogelijk team. 
 • Het wordt zeer op prijs gesteld en het is bovenal vooral heel leuk als bestuurslid aanwezig te zijn op het festival. Voordracht van bestuursleden zal geschieden aan de hand van deze door het bestuur opgestelde profielschets.

Reageren kan door het sturen van motivatiebrief en CV t.a.v. Jorien Waanders naar vacatures@grasnapolsky.nl. Het inwinnen van referenties kan deel uitmaken van de procedure.

0
Bestelling
Er bevinden zich geen producten in je bestellingTerug naar de merchandise
Calculate Shipping
Kortingscode toepassen