Thomas Azier x Noordpool Orkest op Gras 2023

Thomas Azier en Noordpool Orkest gaan spannende samenwerking aan op het festival in maart. 

Het is vooralsnog het enige concert van Thomas Azier in Nederland, die 10 februari zijn nieuwe album ‘The Inventory Of Our Desire’ released. Na de samenwerking tussen Amy Root en het Groningse Noordpool Orkest tijdens Grasnapolsky 2022, belooft het festival opnieuw een bijzondere show tussen de fabrieksmuren van voormalig strokartonfabriek De Toekomst, waar Grasnapolsky 2023 van 10 t/m 12 maart plaatsvindt.

“Thomas Azier stond al jaren hoog op de Grasnapolsky wishlist, zijn muziek past perfect bij onze rauwe, spannende locatie waarvan wij het verhaal vertellen. Op elke plaats waar het leven hem brengt, absorbeert hij invloeden uit zijn directe omgeving en verwerkt deze in zijn muziek. Dat is wat Grasnapolsky als festival ook doet met haar locatie. Zijn mix van pop, jazz, industrial en elektronisch, is er één die het heel goed doet bij Grasnapolsky publiek. Dit in combinatie met het Noordpool Orkest dat altijd in is voor experiment, is een prachtige toevoeging aan de line-up voor onze jubileumeditie.” – aldus directeur Mariska Berrevoets.

Thomas Azier benaderde Reinout Douma, dirigent en oprichter van het Noordpool Orkest enkele maanden geleden – er bleek direct een inhoudelijke en artistieke klik te zijn. Azier lanceert 10 februari zijn nieuwe album ‘The Inventory Of Our Desire’. Tijdens de show op Grasnapolsky zal een combinatie van nieuw en oud werk gespeeld worden – waarvoor orkestleider Reinout Douma en Thomas Azier gezamenlijk zullen arrangeren. 

Thomas Azier: “Iets wat ik van de aanpak van Tom Waits heb geleerd, is om mensen die autodidact zijn bij elkaar te zetten met mensen die jaren hebben gestudeerd om hun instrumenten onder de knie te krijgen. Naarmate ik ouder werd groeide mijn nieuwsgierigheid naar samenwerking met muzikanten en het sterke verlangen klassieke en experimentele werkvormen te ontdekken, op zoek naar een eigen vorm van popmuziek. Met mijn vierde album Love, Disorderly ben ik dichterbij mijn artistieke visie gekomen door te werken met een strijkorkest.
Helaas heb ik door de pandemie nooit de kans gekregen deze songs live te vertonen. Grasnapolsky en het Noordpool Orkest bieden mij de kans om het werk van ‘Love, Disorderly’ en mijn nieuwe album ‘The Inventory Of Our Desire’ live te vertonen. Hierin komt alles waar ik de afgelopen, vrij eenzame jaren, zo naar verlangd heb: samenspel, improvisatie en experiment.”

Azier’s hypnotiserende muziek een inspiratie voor Noordpool Orkest
Thomas Azier (1987) is een Nederlandse componist, producer, zanger en performer, opgegroeid in Friesland en dus met een band met het Noorden. Na meer dan 10 jaar wonen en werken in diverse Europese steden is hij neergestreken in Parijs. Zijn Europese tournee afgelopen najaar gold als het startschot van een serie singles in aanloop naar een nieuw album. Zijn nieuwe single ‘What Does It Mean To Be Free’ is vorige week uitgekomen en in februari lanceert hij zijn nieuwe album ‘The Inventory Of Our Desire’. Live speelde Thomas meer dan 500 concerten op o.a. festivals als Lowlands, Best Kept Secret, Eurockéennes & Montreal Jazz.
   
Reinout Douma: “De intense en hypnotiserende muziek van Thomas Azier is inspirerend voor het Noordpool Orkest. Muziek waarin grenzen tussen akoestische en elektronische instrumenten vervagen. Muziek die uitnodigt om orkestraal uitgebouwd te worden, met explosieve jazz improvisaties en experiment. Het ene moment is het ingetogen en bezwerend, het andere moment avantgardistische pop.” 

Noordpool Orkest: alles behalve klassiek
Het Noordpool Orkest bestaat onder het credo “Alles behalve klassiek” en is innovatief specialist in 21e-eeuwse muziek – je kunt het in het spectrum der orkesten het best vergelijken met het metropole orkest. De grenzen van genres als de hedendaagse popmuziek en dance worden opgezocht en daarnaast is er ruimte voor improvisatie met moderne jazz en niet-Westerse muziek. Het Noordpool Orkest gaat op zoek naar nieuw instrumentarium, zoals elektronica en niet-Westerse instrumenten, met als doel nieuwe orkestmuziek te maken.

Bekijk hier de volledige line up van het festival tot nu toe

Grasnapolsky genomineerd voor ‘Beste Festival’ – Popgala Noord 2023
Grasnapolsky is genomineerd in de categorie ‘Beste Festival’ door het jaarlijkse Popgala Noord, georganiseerd door Eurosonic Noorderslag, dat na twee digitale edities weer terugkeert in de Akerk te Groningen. Op dinsdag 17 januari worden vijf awards uitgereikt ter ere van de Noordelijke popcultuur. De categorieën zijn Beste Talent, Beste Artiest, Beste Podium, Beste Festival en Beste Inclusieve Initiatief.

0
Bestelling
Er bevinden zich geen producten in je bestellingTerug naar de merchandise
Calculate Shipping
Kortingscode toepassen