Testen voor Toegang & Grasnapolsky

Gras staat voor de deur en we krijgen een hoop vragen binnen over Testen voor Toegang. We leggen het beleid hieronder even voor je uit.

Testen voor Toegang

Om toegang te krijgen tot Grasnapolsky moet je met de CoronaCheck-app kunnen aantonen dat je negatief getest bent. Wij volgen hierin het beleid van de overheid.

Op het festival
Grasnapolsky heeft zowel op het festivalterrein als het bungalowpark een Testen voor Toegang locatie. Hiervoor dien je een afspraak te maken. De uitslag van de test is 24 uur geldig. Uiteraard is het vóór aankomst ook mogelijk om ergens anders een Testen voor Toegang test te doen. Zonder negatieve test krijg je geen toegang tot het festival. Kinderen onder de 13 jaar mogen zonder test naar binnen. Ben je het hele weekend aanwezig? Maak dan voldoende testafspraken om het festival te kunnen betreden.

We raden je aan om thuis al een zelftest te doen. Mocht je bij Testen voor Toegang een positieve testuitslag krijgen, ben je als bezoeker zelf verantwoordelijk voor veilig vervoer naar huis. Het festival kan je hier niet bij helpen. Het festival is niet verantwoordelijk voor de uitslag van de test.

Openingstijden testlocaties
• Vrijdag Bungalowpark: 16-20 uur
• Zaterdag Bungalowpark: 9-14 uur
• Zaterdag Ingang festivalterrein: 12-20 uur
• Zondag Bungalowpark: 10-14 uur
• Zondag Ingang festivalterrein: 12-16 uur

Tel voor de actuele testtijden altijd +2 uur bij je aankomsttijd op. De website laat alleen tijden vanaf 2 uur voor de aangegeven aankomsttijd zien. Dus wil je bijvoorbeeld op vrijdag om 16 uur testen? Geef dan aan dat je om 18 uur toegang tot het evenement wilt.

Grasnapolsky – locatie bungalowpark Emslandmeer
Adres: Laan van Westerwolde 6, 9541 ZA Vlagtwedde

Grasnapolsky – locatie ingang festival
Scheemdermeersterweg 37, 9679 TP Scheemda

Een testafspraak maken via Testen voor Toegang

• Ga naar www.testenvoortoegang.nl
• Kies het moment wanneer je toegang wilt krijgen tot het festival. Het is mogelijk om vanaf 2 uur van tevoren te testen. Let op: wil je op zaterdag of zondag om 12 of 13 uur al toegang, reken dan + 2 uur bij je aankomsttijd. Vul in dat je om 14 of 15 uur het festival wilt betreden. Doe je dit niet, dan krijg je geen testtijden te zien. Dit i.v.m. de openingstijden testlocatie festivalterrein.
• Vul bij de locatie ‘Scheemda’ of ‘Vlagtwedde’ in. De Grasnapolsky locaties verschijnen bovenaan.
• Kies de gewenste tijd en vul jouw gegevens in.
• Je hebt nu een afspraak om te testen. Binnen 5 a 10 minuten is de uitslag beschikbaar en kun je de QR-code in de CoronaCheck-app laden.

Ik ben net hersteld van corona, slaat mijn test dan niet nog een aantal weken positief uit?

We begrijpen je zorgen. Vanuit het ministerie ontvangen we berichten dat alleen een PCR test nog langdurig een positieve uitslag kan geven. Bij antigen-testen (waarvan gebruik wordt gemaakt bij Testen voor Toegang) is die kans een stuk kleiner. Helaas kunnen we niet uit eigen ervaring aangeven of dit juist is. Het is op dit moment niet toegestaan voor ons om met een herstelbewijs toegang te verlenen.

Een antigen-test (sneltest) test meestal alleen nog positief als je op dat moment besmettelijk bent.