St. Paul over Grasnapolsky

DJ St. Paul draaide op alle edities van Grasnapolsky. Paul voelt niet alleen de dansvloer altijd perfect aan, hij kan ook nog eens een heerlijk stukkie schrijven. En dat deed hij. Over Grasnapolsky. Lees dus snel verder:

“Het moderne festival is een totalitair pretpark. Het enige wat jij hoeft te doen is naar binnen lopen. Vanaf dat moment worden alle zintuigen iedere seconde vakkundig onderhouden. Een meer efficiënte vorm van geheelverwenning bestaat er niet. Zes verschillende soorten suikervrije gebakjes. Een jazzcombo in een dixie. We weten niet half hoe goed we het hebben. Wij festivalgangers. Juist daarom is het ook belangrijk dat er in dit gebakerde paradijs wel eens een kunstwerk een beetje scheef hangt. Een optreden net even wat anders is dan je in het programmaboekwerk beloofd werd. Je niet weet of je bij binnenkomst je jas uit of aan moet trekken, omdat het nou eenmaal winter is.

Zo’n plek is Grasnapolsky. Een festival dat je gaandeweg met elkaar uitvindt. Zo zou ik er ooit een radioshow gaan hosten, met gasten van het festival, voor een live-publiek. Alleen bleken we op de dag zelf toch niet te kunnen uitzenden, wat in het geval van radio toch wat onhandig is. Enigszins gegeneerd ben ik toen al pratende toch maar plaatjes gaan draaien voor de mensen die er al zaten. Candlelight radio. Maar dan zonder candlelight. En zonder radio. Verhalen over liedjes vertellen en geïmproviseerde quizvragen stellen, daar kwam het op neer. Als prijs voor ieder goed antwoord gooide ik een item van mijn catering-rider richting de desbetreffende wijsneus. 

Het gooien met bananen, mini-snickers en flesjes water werd een terugkerende hit op het festival. Een vrolijke chaos kan alleen bestaan bij de gratie van spontaniteit. Dus toen die er na een aantal edities vanaf was, verzonnen we wat anders. AFTERPAULEES. Een DJ set met op het effectenpaneel niet alleen een filter of echo, maar ook een voltallige rock ’n roll band (AFTERPARTEES!), in te zetten wanneer zin. Gitaarhooks van Iggy Pop over beats van Errorsmtih. Niet te netjes. Maar bovenal niet te negeren. In de geest van het festival. 

Vorig jaar vertrok Grasnapolsky van Radio Kootwijk naar weer een nieuwe, moeilijk te temmen lokatie. Ook hier ontstonden onder onze neus onvergetelijke momenten. Als bloemen op bevroren ramen. Neem nou Drs. P gedeclameerd door door Lucky Fonz III en De Likt. Of de toekomst in handen van Yin Yin. Zelf hostte ik een dj-set met ingebouwde indie-karaoke momenten. Pip Blom en Willem Smit (Canshaker Pi, Personal Trainer) die samen Everybody Wants To Rule The World zongen. Henny Huisman kan er nog steeds niet over uit. 

Het moge inmiddels duidelijk zijn dat ik enorm veel zin heb om weer op Grasnapolsky te mogen draaien. De opdracht was deze keer iets te verzinnen binnen het thema van het festival Ritme van de Tijd. Ik dacht meteen aan Once In A Lifetime. Iets met de eenmaligheid der dingen. En dansen tegen de bierkaai. En VJ Switchdoctor. Snap je? Nee, niet helemaal? Perfect!!!”

0
Bestelling
Er bevinden zich geen producten in je bestellingTerug naar de merchandise
Calculate Shipping
Kortingscode toepassen