Reis & Verblijf

Reis

De bezoekers van Grasnapolsky hebben dit jaar twee parken tot hun beschikking: Pagedal, Vakantiepark Westerwolde in Stadskanaal en Vakantiepark Emslandermeer te Vlagtwedde. Omdat de parken niet goed bereikbaar zijn met het openbaar vervoer, adviseren we onze festivalbezoekers om met de auto te komen en te carpoolen. Vanaf de parken verzorgen wij pendelbusvervoer. Hieronder vind je meer informatie over de heen- en terugreis, pendeldiensten en parkeertickets.

Heenreis
Auto
Als je met de auto komt, dan parkeer je die het beste op het vakantiepark. Je checkt in en installeert jezelf in de bungalow of appartement. Vanaf daar neem je uiteindelijk ook de pendeldienst naar Fabriek De Toekomst. Ook is er bij de festivallocatie een beperkt aantal parkeertickets beschikbaar. Deze kosten €18,00 voor het hele weekend en hiervoor geldt: op = op! De tickets voor zowel de pendeldiensten als het parkeerticket koop je hier.

Openbaar Vervoer
Mocht je toch met het openbaar vervoer komen, neem dan de trein naar Station Scheemda. Hiervandaan vertrekt een pendeldienst richting Fabriek De Toekomst. Daar is een bagagedepot waar je gratis gebruik van kunt maken. Let op! Deze dienst is exclusief bedoeld voor tassen en koffers, en gebruik is op eigen risico. Jassen en kleinere tassen kun je kwijt bij de garderobe of in een kluisje.

‘s Nachts neem je je bagage mee in de pendelbus naar je vakantiepark. Voor deze trip heb je dus een ticket nodig voor de pendeldienst Station Scheemda en de pendeldienst naar het park waar je slaapt. We raden je in dit geval dan ook aan het combiticket aan te schaffen. Deze zijn hier verkrijgbaar.

Let op! Er zijn geen OV-fietsen op Station Scheemda verkrijgbaar.

Ik slaap niet op een park
Heb je zelfstandig een andere accommodatie geboekt? Dan is het natuurlijk nog steeds mogelijk om een busticket te kopen voor de pendeldienst Station Scheemda naar Fabriek De Toekomst. Deze koop je hier.

Terugreis

Auto
Indien je zondagavond al richting huis wilt vertrekken, kan het handig zijn om je auto alvast op de parkeerplaats van Fabriek De Toekomst te parkeren. Je dient hiervoor in het bezit te zijn van een parkeerticket. Een parkeerticket voor het hele weekend kost €18,00 en een dagticket kost €10,00. Deze kan je hier aanschaffen. Wees erop verdacht dat de parkeerplaats van Fabriek De Toekomst een beperkte capaciteit heeft en spreek van te voren af wie de BOB is!

Openbaar Vervoer
Als je zondagavond met het OV terug naar huis wilt, dan raden we je aan om je bagage mee te nemen naar het festivalterrein en daar gebruik te maken van de gratis bagageopslag. Vanaf daar kun je met de pendelbus vertrekken naar Station Scheemda.

Let op! Op maandag 11 februari rijden er geen pendelbussen.

Pendelbussen

Er zijn vijf soorten pendelbustickets:

  1. Pendeldienst festival <> Pagedal, vakantiepark Westerwolde 
  2. Pendeldienst festival <> vakantiepark Emslandermeer
  3. Pendeldienst station Scheemda <> festival
  4. Combiticket station <> festival <> Pagedal, vakantiepark Westerwolde 
  5. Combiticket station <> festival <> Vakantiepark Emslandermeer

Tussen de vakantieparken en Fabriek De Toekomst rijdt er een pendeldienst. Beide parken hebben een aparte lijn en daarvoor is er per park ook een apart pendelbusticket. Zorg er dus goed voor dat je het juiste busticket koopt. Deze koop je hier. De exacte tijden voor de pendeldiensten volgt later.

Station Scheemda

Vanaf station Scheemda zal iedere 30 minuten een bus vertrekken naar Fabriek De Toekomst. De eerste bus zal een half uur voor opening van het festivalterrein gaan rijden. Je kunt bij de buschauffeurs jouw busticket inleveren voor een polsbandje. Let er op dat je de laatste trein niet mist!

Parkeertickets

Er is een parkeerticket voor zowel het hele weekend als één dag beschikbaar. Het parkeerticket voor het weekend kost €18,00 en een dagticket €10,00. Let op! De voorraad is beperkt, dus koop je parkeerticket tijdig. Een parkeerticket schaf je hier aan.

Adres
Fabriek De Toekomst
Scheemdermeersterweg 37, 9679 TP Scheemda

Let op! Om overlast te voorkomen is het niet de bedoeling dat festivalbezoekers in het dorp Scheemda parkeren. Om dit tegen te gaan, worden er verkeersregelaars ingezet.


Verblijf

Dit jaar hebben de bezoekers van Grasnapolsky niet één maar twee vakantieparken tot hun beschikking, namelijk vakantiepark Emslandermeer en Pagedal, vakantiepark Westerwolde. Hieronder vind je meer informatie over de parken en hun accommodaties en, niet onbelangrijk, het nachtprogramma. Het verhuren van de bungalows wordt door de parken zelf geregeld. Zie je bepaalde informatie hier dus niet tussen staan, dan kun je altijd contact met het park van je keuze opnemen. 

Pagedal, vakantiepark Westerwolde
In Stadskanaal, op de grens tussen Groningen en Drenthe, is het park Pagedal, vakantiepark Westerwolde gevestigd. Dit gezellige en ruim opgezette vakantiepark is een onderdeel van sportcentrum en evenementenlocatie Pagedal. Grasnapolsky faciliteert een pendeldienst tussen dit park en het festival. Het busticket voor deze dienst koop je hier.

Naast appartementen en bungalows biedt Pagedal ook verschillende faciliteiten op het park zoals een overdekt zwembad, fitnesstennisbanen, squashbanen en een bar/restaurant met broodjesservice. Bekijk de website voor meer informatie over dit vakantiepark.

In- & uitchecken

Op vrijdag 8 februari kan op Pagedal, Vakantiepark Westerwolde van 15:00 tot uiterlijk 22:00 ingecheckt worden. Op de zaterdag en zondag kan er van 08:30 tot uiterlijk 19:00 worden ingecheckt.  Na sluiting van de receptie (zie tijden hieronder) is de Pagerie (horeca) op vrijdag open voor vragen en incheck tot 22:00 en op zaterdag en zondag tot 19:00.

Op maandag 11 februari moet er uiterlijk voor 10:00 worden uitgecheckt.

Beschikbare appartementen & bungalows
Elk appartement en bungalow beschikt over de volgende standaardfaciliteiten: TV en internet, een terras of balkon, badkamer met douche en een moderne keuken. Daarnaast wordt er een onderscheid gemaakt tussen appartementen, bungalows en luxe bungalows.

Let op! Bij Pagedal is het mogelijk extra bedden bij te boeken, zodat je met meer vrienden en voordeliger in de bungalow kunt verblijven dan op de website wordt aangegeven.

Appartementen voor 2 personen
De appartementen, die geschikt zijn voor twee personen, beschikken over een knusse woonkamer, een ingerichte keuken met combimagnetron, één slaapkamer met twee boxsprings en een badkamer.
Voor het hele weekend betaal je €176,10 per bungalow.

Bungalows voor 4 personen
De 4-persoons bungalow beschikken over een ingerichte keuken met magnetron, een ruime woonkamer met terrasdeuren, een nette badkamer, twee slaapkamers, waarvan één slaapkamer met twee boxsprings en één slaapkamer met stapelbedden.
Voor het hele weekend betaal je €299,10 per bungalow / meerprijs extra bed: €57.

Bungalows voor 6 personen
De luxe 6-persoons Bungalow biedt ruimte en comfort, en heeft tevens één of twee extra slaapkamers ten opzichte van de standaard bungalow. Op de begane grond bevindt zich de woonkamer met keuken, douche en toilet en op de eerste verdieping bevinden zich drie slaapkamers waarvan één slaapkamer met twee boxsprings en twee slaapkamers met stapelbedden.
Voor het hele weekend betaal je €414.90 per bungalow / meerprijs extra bed: €57.

Boeken
Een accommodatie bij Pagedal, vakantiepark Westerwolde kun je boeken via deze link. Via het boekingsproces is het mogelijk om één of meerdere extra bedden (aantal is afhankelijk van accommodatie) erbij te boeken. Voor vragen over vakantiepark Westerwolde kan je contact opnemen met receptie@pagedal.nl of bellen naar +31 (0)599 611 000.

Adres
Pagedal, vakantiepark Westerwolde
Hoveniersweg 2, 9502 BW Stadskanaal

Openingstijden receptie
Vrijdag: 08:30 tot 17:30
Zaterdag: 08:30 tot 16:00
Zondag: 08:30 tot 16:00

Vragen?
Telefoon: +31 (0)599 611 000
Email: receptie@pagedal.nl

Vakantiepark Emslandermeer
Op slechts dertig minuten rijden vanaf Fabriek De Toekomst bevindt zich het waterrijke vakantiepark Emslandermeer. Gezien alle huisjes op het park in particulier beheer zijn, zijn de bungalows niet exact hetzelfde. Net als bij Pagedal, vakantiepark Westerwolde faciliteert Grasnapolsky een pendeldienst tussen de festivallocatie en dit park. Een ticket voor deze pendeldienst schaf je hier aan.

Naast bungalows biedt Emslandermeer ook verschillende faciliteiten op het park, zoals een subtropisch zwembad, golfbaan en restaurant. Bekijk de website voor meer informatie over vakantiepark Emslandermeer.

In- & uitchecken

Op vrijdag 8 februari kan op Vakantiepark Emslandermeer vanaf 15:00 tot uiterlijk 18:00 ingecheckt worden bij de receptie. Indien je later arriveert, kan er ingecheckt worden door te bellen naar +31 (0)599 313444. Hierdoor wordt het mogelijk om ook vrijdagnacht in te checken. Op de zaterdag en zondag kan er van 08:30 tot uiterlijk 17:00 worden ingecheckt.

Op maandag 11 februari moet er uiterlijk voor 10:00 worden uitgecheckt. Gasten die een late uitcheck hebben bijgeboekt moeten voor 12:00 uur uitchecken.

Beschikbare bungalows
Alle bungalows beschikken over gratis wifi. Naast de standaard bungalows voor 4 of 6 personen zijn er ook luxere, wellness- en speciale uitvoeringen te boeken, die variëren van 6 tot 14 personen. Hier kun je alle verschillende vakantiewoningen bekijken, om alvast de woning van jouw voorkeur uit te kiezen.

Standaard bungalows voor 6 personen
De standaard bungalows hebben een open keuken met koffiezetapparaat en een koelkast met vriesvak, een badkamer met douche en een apart toilet. Verder is dit woningtype van alle gemakken voorzien. De inrichting en indeling kan verschillen per bungalow.

Comfort bungalows voor 6 tot 14 personen
De comfort bungalows variëren in grote en beschikken allen over een open keuken met koelkast met vriesvak en verschillende elektrische apparaten. Hiernaast hebben ze één of meerdere badkamers en zijn van alle gemakken voorzien. De inrichting en indeling verschilt bij dit woningtype per bungalow.

Wellness bungalows voor 6 tot 12 personen
De wellness bungalows variëren in grote en beschikken allen over een open keuken met koelkast met vriesvak en verschillende elektrische apparaten. Hiernaast hebben ze één of meerdere badkamers en zijn van alle gemakken voorzien. Verder beschikken deze bungalows over een jacuzzi of (infrarood)sauna. De inrichting en indeling verschilt bij dit woningtype per bungalow.

Specials voor 6 personen
Specials kent twee woningtypen: kinderbungalow en mindervalide. Kinderbungalow heeft afgeschermde wandcontactdozen, kinderbox/bed/stoel en traphekjes. Mindervalide heeft een badkamer met aangepast toilet, hoog-laag bedden en aangepaste tuin met vissteiger. Beide woontypen zijn van alle gemakken voorzien en beschikken over een open keuken met koelkast met vriesvak en verschillende elektrische apparaten. De inrichting en indeling verschilt bij dit woningtype per bungalow.

Prijsindicatie Emslandermeer:

Type Weekendprijs vanaf
4-persoons bungalow €310
6-persoons bungalow €385
8-persoons bungalow €480
9-persoons bungalow €520
12-persoons bungalow €810
14-persoons bungalow €895
16-persoons bungalow €1005
Geschakeld 6+6 €710
Geschakeld 6+8 €800

 

Beschikbaar
Door populariteit zijn enkel nog de volgende bungalows beschikbaar:

2 x          6+6 geschakeld (met tussendeur) en jacuzzi
1 x          8-persoons met Jacuzzi
1 x          8-persoons comfort
1 x          6-persoons wellness met Jacuzzi
7 x          6-persoons comfort

Let op! Deze bungalows zijn online niet zichtbaar. Ze kunnen alleen geboekt worden via info@emslandermeer.nl of telefonisch via 0599-313444 en via Whatsapp op het nummer 06-160 66 260.

Boeken
Een accommodatie bij Emslandermeer kun je boeken via de speciale Grasnapolsky boekingspagina. Daarnaast is het bij dit vakantiepark is niet mogelijk om extra bedden bij te boeken.

Adres
Vakantiepark Emslandermeer
Laan van Westerwolde 15, 9541 ZA Vlagtwedde

Openingstijden receptie
Vrijdag: 09:00 tot 18:00
Zaterdag: 08:30 tot 17:00
Zondag: 08:30 tot 17:00

Vragen?
Telefoon: 0599-313444
Email: info@emslandermeer.nl
Whatsapp: 06-160 66 160

Lokale Overnachtingen

Naast Vakantiepark Emslandermeer en Pagendal, vakantiepark Westerwolde zijn er in de omgeving van Fabriek de Toekomst natuurlijk ook verschillende andere accommodaties om te overnachten. Mocht je liever nog meer meekrijgen van de omgeving, dan ben je natuurlijk vrij om een hotel of B&B in de omgeving te boeken. Speciaal voor jullie hebben we hieronder een aantal aantrekkelijke lokale deals verzameld. Let op! Je vervoer moet je dan wel zelf verzorgen.

Am Lindenhof Bunde
Deze Hotel Garni/B&B heeft 12 comfortabele en sfeervol ingerichte appartementen, gelegen rondom een binnenplaats met fraaie Italiaanse fontein. De appartementen (met eigen toegang) beschikken over een woonkamer (met keukentje waarin zich een koelkast, magnetron en kookplaat bevinden), slaapkamer met boxspringbedden en badkamer met douche en bubbelbad. De appartementen zijn geschikt voor 2 personen. 

Uiteraard snappen ze bij Am Lindenhof dat je lekker lang wilt uitslapen en daarom wat later wilt ontbijten (of brunchen). Dat is geen enkel probleem. Ze serveren jullie graag een uitgebreid, gezamenlijk ontbijt op een wat later tijdstip in de ochtend. Dat doen ze graag in overleg met jullie. Uiteraard kun je ook je eigen ontbijtje klaarmaken in je appartement. (Je kunt bij Am Lindenhof met of zonder ontbijt boeken).

‘Am Lindenhof’ ligt net (2 kilometer) over de grens bij Bad Nieuweschans. Met een korte auto- (15 minuten) of treinreis (vanaf Bad Nieuweschans) is Scheemda makkelijk te bereizen. Een taxibusje (voor 8 personen) is te regelen. Een rit kost 50 euro.

Wil je Am Lindenhof overnachten? Boek dan via deze link.

Hotel Royal York
Hotel Royal York is gevestigd aan het station van Winschoten, waar je met een 5-minuten durende treinreis in Scheemda staat. Wanneer je vermeld dat je een festivalbezoeker van Grasnapolsky bent, krijg je extra korting op je kamer! Boeken kan via deze link.

Gastenverblijf GArSTVRIJ
Deze B&B, gelegen op korte afstand van de festivallocatie, biedt u een frisse slaapkamer voorzien van een wastafel, en separaat toilet en douche op de gang. Zij berekenen voor 2 personen per overnachting, met uitgebreid ontbijt € 60,00 (exclusief € 1,00 toeristenbelasting p.p.p.n.). Vooraf en tijdig reserveren is gewenst. Men kan per telefoon of email reserveren. Eventueel kan men ook reserveren via de site van bed-en-breakfast.nl.

LaKaserna
Gevestigd in een voormalige marechausseekazerne in het grensdorp Bad Nieuweschans, biedt LaKaserna plek aan een expositieruimte en is de eerste verdieping omgebouwd tot erfgoedlogies. Bij LaKaserna kan je kiezen tussen B&B of self catering, en boeken kan via hun website.

Hostellerie Het Riet Blauwestad
Deze vrijstaande villa bevindt zich op één van de eilanden van Het Riet in Blauwestad, wat pal aan het water ligt. Op de eerste verdieping hebben zijn twee gastenkamers met op iedere kamer een tweepersoonsbed. Boeken kan via deze link.

Groepsaccommodatie De Graanrepubliek
Enkel de vakantiewoning voor maximaal 12 personen is nog beschikbaar. De kosten bedragen €475,00 per nacht. Voor meer informatie kijk op de website en boeken kan via info@degraanrepubliek.nl.

Camping de Bouwte
Ben je van plan om met de camper naar Grasnapolsky te komen en ben je nog op zoek naar een gezellige camping in de buurt van Fabriek De Toekomst. Dan hebben wij de perfecte optie voor je, namelijk Camping de Bouwte.

Naar verluid is dit de leukste camping van Groningen en het ligt op slechts 10-minuten fietsafstand van de fabriek. Speciaal voor het festival openen zij hartje winter hun toiletgebouw, zodat de Gras-campingbezoekers ook in het winterseizoen gebruik kunnen maken van de sanitaire voorzieningen. Boeken kan via deze website.

Nachtprogramma

Grasnapolsky gaat dit jaar door tot diep in de nacht. Jawel, in fabriek De Toekomst zelf. Zowel vrijdag- als zaterdagnacht kunnen we tot 03:00 uur door, waardoor we het dag- en nachtprogramma nog beter in elkaar kunnen laten overlopen, feest! Voor de trouwe Grassers: er is dit jaar dus geen programma op de bungalowparken.

Toch behoefte aan meer? Organiseer vooral je eigen after. We weten allemaal dat jullie daar heel goed in zijn! Wie weet vinden wij zelfs nog wel een mogelijkheid jullie daarbij een handje te helpen.

Let op! Wil je na een dag Grasnapolsky er nog een met je vrienden drinken om het af te leren? Zorg er dan voor dat je op hetzelfde park boekt!