Programma Grasnapolsky 2023 compleet

Over precies een maand zijn we weer samen op Grasnapolsky 2023 en dat vieren we met de laatste 16 namen! 

Beau Zwart & The Fam • BLUAI • Brintex Collective • Diggy Rast • Frits en Andries • JÓRMA • Het Grensland • Katie Koss • Porcelain id • Ranie Ribeiro • Ruwhel & De Bigi Blues Band • SUBFICTION • TIMNOTSIMON • Vieze Meisje • WATERLEAF • WERC 

Ontdek het muziekprogramma 

De tofste, upcoming Rotterdamse acts reizen met De Nieuwe Lichting en On Track Agency weer af naar Groningen. Voorgaande jaren kwamen zij met artiesten als De Likt, Froukje, LE MOTAT, David Vunk, Het Gezelschap en meer. Op zaterdag 11 maart hosten zij als vanouds een podium op Grasnapolsky met een aantal van hun artiesten: Jazz collectief Brintex Collective, muzikaal multitalent Beau Zwart & The Fam, Rotterdamse hip-hop grootheid Ruwhel & De Bigi Blues Band, veelzijdige harpist, producer en DJ Ranie Ribeiro en de mysterieuze filmmaker en producer SUBFICTION. Tussendoor zorgt hypeman, dj en Gras bekende Diggy Rast ervoor dat het feest geen seconde stopt. Powered by Popunie Live.

Traditiegetrouw werkt Grasnapolsky in het programma samen met Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond, dé expert in Nederland voor actuele vernieuwende Vlaamse podiumkunst, beeldende kunst en muziek. Samen zorgen we voor de programmering van een flink aantal Vlaamse acts, die de afstand tussen Groningen en Vlaanderen moeiteloos weten te overbruggen. Dit jaar brengen zij de vierkoppige dromerige indie-pop band BLUAI, de breekbare folk van Porcelain id en hiphop/electro sensatie Vieze Meisje vanuit Vlaanderen naar Grasnapolsky.

Daarnaast voegen we nog twee lokale namen toe aan ons programma: Katie Koss en WATERLEAF, die beide vorige maand in Groningen indrukwekkende shows neerzetten op Noorderslag en Grunnsonic.

Check al onze artiesten op onze programmapagina. Liever luisteren? Onze Spotify playlist is weer helemaal bijgewerkt of selecteer alvast je favorieten in onze Timesquare-app.

Kunst en Expedities

Grasnapolsky zou Grasnapolsky niet zijn als we niet ook een vet kunstprogramma voor jullie neer zouden zetten. WERC en TIMNOTSIMON zullen De Toekomst in nieuw licht zetten met werken die zijn geïnspireerd op ons thema “Alles Om Je Heen”. Muziek- en contextmaker JÓRMA organiseert gathering THEY/THEM, waarbij vier muzikanten, een acteur en een danser zich met persoonlijke verhalen, ervaringen en lichamen verbinden met elkaar en de andere aanwezigen. In samenwerking met NOORDWOORD presenteren wij het project En je noemt het / het grensland, waarbij Groningse en Duitse spoken word artiesten zich verdiepen in streektaal en hedendaagse dichtkunst. Hierbij werken ze samen met spoken word-dichter Dean Bowen en andere ervaren dichters en singer-songwriters aan een gloednieuwe performance die bij ons in première zal gaan. En natuurlijk nemen de inmiddels – op Grasnapolsky – beroemde Frits en Andries je weer mee op expeditie om en door de fabriek om je te vertellen over álles om je heen! Meer info over de expedities en het aanmelden hiervoor volgt binnenkort.

Dagtickets

Yes! Je kunt nu ook een dagje naar Gras! Bij het kopen van je dagticket koop je voor slechts €12,50 een bus ticket waarmee je binnen een half uur met de Gras-bus op het festival bent vanaf Groningen HS. 

Vrijdag € 35,00
Zaterdag € 55,00
Zondag € 47,50

Studenten krijgen €5 korting op een dagkaart.

Één dagje niet genoeg? Natuurlijk zijn er ook nog passe-partouts beschikbaar, of blijf slapen en ga voor een bungalow combipakket! Dan regel je in een keer je tickets, reis en verblijf én krijg je er een extra festivaldag gratis bij – daar starten we namelijk al op donderdagavond!

0
Bestelling
Er bevinden zich geen producten in je bestellingTerug naar de merchandise
Calculate Shipping
Kortingscode toepassen