Het programma van Grasnapolsky 2019 is compleet!

Vandaag maken we ruim dertig nieuwe namen bekend voor Grasnapolsky 2019! REMY., The Bony King of Nowhere, Rumours, Jan Verstraeten, Marlene Bakker, GALIBIER_LAB, Shahzad Ali Khan, Somersault, Rare Akuma, S10, Gita Buhari, St. Paul & Friends, Ultrastation, Lion Kojo, Sekan, Nadia Struiwigh, Tjade, Jasmín, Latin Lovers, Bad Penny, LOVE COUPLE, Wholly Michael, Really Nice Guys, De Futurist, Gronings Goud, Zomaar Radio, LaDJ Boys, Het Gezelschap, Dwayne Franklin & Daddy Jacob, Beau Zwart, PAKVIS, WARD en Concenctric Circles komen naar Scheemda. Ook zijn de dagen waarop de artiesten spelen vanaf vandaag bekend. Deze kun je vinden op onze line-up pagina.

De show van REMY. (van Kesteren) belooft een magische aangelegenheid te worden met de combinatie van harp, hoorn, synthesizers en drums, visueel bijgestaan door Blauwe Uur. Remy werkt op nieuwe plaat Shadows met Fink achter de knoppen. En als er iemand de magie van de nieuwe locatie van Grasnapolsky begrijpt, is het Marlene Bakker. De Groningse combineert de kracht van Noord-Nederlands dialect met hedendaagse indiepop vol weemoed, verlangen en romantiek. Rumours is met haar originele en verfrissende composities een van de meest spraakmakende bands in de Vlaamse elektronische scène.

Remy. Grasnapolsky

Nieuwe muzikale gebieden worden verkend met meester in Indiase qawwali Shahzad Ali Khan en met een hoorspel door De Futurist wordt er letterlijk een blik in de toekomst geworpen. The Bony King of Nowhere is met een nieuw album terug van weggeweest en in Gronings Goud komen Groningse dichters aan het woord, gecureerd door stadsdichter Lilian Zielstra. Het Groningse Zomaar Radio zal het hele weekend neerstrijken in ons jenevercafé en verschillende artiesten en organisatoren van het festival uitnodigen in een doorlopend programma.

Ook het nachtprogramma wordt flink uitgebreid met op de vrijdag een nieuw project van Nuno Dos Santos, Ultrastation, omlijst door de trippy electro van Rotterdamse Nadia Struiwigh en curator van het Groningse KopjeK, Tjade. Beroepsliefhebber DJ St. Paul zal een kenmerkend eclectische dj-set neerzetten met hier en daar een zoete inval in de vorm van een gast uit de Grasnapolsky line-up. 

Is er dit jaar geen kunstprogramma dan? Jazeker wel! Op Grasnapolsky 2019 zal er weer meer dan voldoende kunst aanwezig zijn, maar hier volgt snel meer informatie over. Oh ja, vergeet ook niet om jezelf van een ticket te voorzien.

Grasnapolsky x On Track Agency

Waar On Track Agency vorig jaar nog een pop-up programma op het bungalowpark verzorgde, host het Rotterdamse managementbureau dit jaar een hele stage op de vrijdag. O.a. Het Gezelschap (het nieuwe project van De Likt-frontman Jordy Dijkshoorn, Brandwerk-MC Diggy Rast en Nachtburgemeester Juno), WARDDwayne Franklin & Daddy Jacob en Beau Zwart zullen hier acte de présence geven. De Likt producer John van Beek doet zijn allereerste liveshow met soloproject PAKVIS en de On Track nacht wordt gevuld door Concenctric CirclesMo Jakob. & Yung Feurich.

Grasnapolsky op Eurosonic Noorderslag

Ook tijdens ESNS slaat Grasnapolsky de handen ineen met On Track Agency. In samenwerking met Hooghoudt en Cloudhead vindt er op vrijdag 18 januari een feest plaats in de EM2, waar alle partijen de gelegenheid krijgen om zich voor te stellen aan het Groningse publiek. Op de line-up van deze avond zijn De Likt, LOFT, Umeme, Personal Trainer, The Glucks, Dwayne Franklin & Daddy Jacob, Het Gezelschap, Beau Zwart, Anemone en Indian Askin terug te vinden. De avond begint om 17:00 en de toegang is gratis. Kijk hier voor meer informatie.

Heb je nog steeds geen tickets weten te scoren? Deze kun je hier aanschaffen.

Foto: Anouk van Kalmthout