Praktische informatie: alles dat je moet weten over Gras#19

Het is bijna zo ver! Grasnapolsky 2019 staat voor de deur en daarom delen we graag de laatste updates rondom het festival met jullie. We lichten nog even een aantal belangrijke punten uit. Lees je mee?

Openingsmoment
Vrijdag 8 februari opent het festivalterrein om 17:00 uur. Zorg dat je stipt 18:00 uur aanwezig bent, want dan vindt er een speciale openingsmoment plaats. Een nieuwe locatie, die voor het eerst in jaren weer in gebruik genomen wordt, moet namelijk tot leven gewekt worden. Uiteraard de eer aan onze vrienden van Blauwe Uur om deze bijzondere opening middels hun videomapping-kunsten grandeur te geven. Gevolgd door een heel bijzonder flits-optreden in het teken van Oost-Groningen (denk Drs. P) wordt het een opening om je vingers bij af de Likten. En dan zou Lucky Lucky Fonz III niet zijn als hij niet ook nog een graantje geluk kwam toevoegen. Dus? Bij zijn! De foodtrucks draaien, de cider is warm, #hardgraan zullen we. Maar wees wel op tijd, want voor je het weet is de fabriek al op stoom.

Grasnapolsky - Fabriek De Toekomst

Vervoer

Grasnapolsky is zowel met de auto als het OV te bereiken. De meest actuele pendelbus-dienstregeling zal binnenkort op onze website verschijnen. Let daarnaast op de volgende punten:

De bungalowparken zijn beter te bereiken per auto. Ons advies is om je eerst te installeren bij je park en daarna de pendelbus te nemen naar Fabriek De Toekomst. Kom je toch met het OV? Reis dan via Station Scheemda en neem de pendelbus naar de Fabriek. Koop hiervoor vooraf je busticket. Je kunt je spullen gratis stallen bij het bagagedepot.

Adressen voor je navigatie

Vakantiepark Pagedal
Hoveniersweg 2 
9502 BW Stadskanaal       

Vakantiepark Emslandermeer
Laan van Westerwolde 15
9541 ZA Vlagtwedde

Parkeren bij Fabriek de Toekomst
Het is mogelijk om je auto te parkeren bij Fabriek De Toekomst. Hiervoor kun je vooraf online een parkeerticket aanschaffen via de website of bij aankomst bij de parkeerwachter tegen een hoger tarief. Voor een snellere doorloop adviseren we vooraf aan te schaffen. Gebruik het volgende adres in je navigatie en volg bij aankomst de gele borden:

Fabriek De Toekomst
Scheemdermeersterweg 37
9679 TP Scheemda

Let op! Het is niet toegestaan in de omgeving van de fabriek of langs de weg te parkeren. Luister bij aankomst alsjeblieft naar de aanwijzingen van onze verkeersregelaars.

Pendelbussen
Tijdens het festival rijden er verschillende pendeldiensten. Zorg dat je de juiste pendelbustickets in huis hebt om naar het door jou gekozen park te komen en desgewenst van en naar het station. Schaf deze tickets nu alvast aan, dat bevordert de doorstroom ter plaatse. 

Vanaf vrijdag geldt een hoger tarief. Je kunt dan nog een ticket online, bij de receptie van het park of in Fabriek De Toekomst halen. Je busticket kan je zowel bij de hoofdingang van Fabriek De Toekomst als bij de recepties van de vakantieparken omwisselen voor een buspolsbandje.

Let op! Stap je bij Station Scheemda op? Je kunt daar geen ticket bij de buschauffeur kopen. Koop dit dus vooraf online. Houd je ticket gereed als je instapt en wissel je ticket om voor een bus-polsbandje in de Fabriek.

Parken

Inchecken Emslandermeer

Op vrijdag 8 februari kan op Vakantiepark Emslandermeer vanaf 15:00 tot uiterlijk 18:00 ingecheckt worden bij de receptie. Indien je later arriveert, kan er ingecheckt worden door te bellen naar +31 (0)599 313444. Een nachtelijk incheck is dus mogelijk. Op de zaterdag en zondag kan er van 08:30 tot uiterlijk 17:00 worden ingecheckt.

Inchecken Pagedal

Op vrijdag 8 februari kan op Pagedal, Vakantiepark Westerwolde van 15:00 tot uiterlijk 22:00  ingecheckt worden. Op de zaterdag en zondag kan er van 08:30 tot uiterlijk 19:00 worden ingecheckt.  Na sluiting van de receptie (zie tijden hieronder) is de Pagerie (horeca) op vrijdag open voor vragen en incheck tot 22:00 en op zaterdag en zondag tot 19:00.

Let op! Het is dus niet mogelijk om vrijdagnacht in te checken.

Uitchecken Emslandermeer

Uitchecken kan zowel op zondag (tot 17:00 uur) als maandag (tot 10:00 uur). Gasten die een late uitcheck hebben bijgeboekt moeten voor 12:00 uur uitchecken.

Uitchecken Pagedal

Uitchecken kan zowel op zondag (tot 17:30 uur) als maandag (tot 10:00 uur).

Let op! Er rijdt geen pendeldienst op maandag tussen de parken en station Scheemda.

Het Bagagedepot
Indien je met het OV komt is er op het festival een depot waar je gratis je bagage tijdelijk kunt deponeren. Deze dienst is exclusief bedoeld voor tassen en koffers, en gebruik is op eigen risico. Jassen en kleinere tassen kun je kwijt bij de garderobe of in een kluisje. Indien je zondag weer met het OV vertrekt, kun je ook gebruik maken van dit depot. De openingstijden van het depot zijn gelijk aan die van het terrein.

Aankomst festivalterrein

Polsbandjes
Om toegang tot het festivalterrein te krijgen dien je eerst je ticket om te wisselen voor een polsbandje. Dit kan bij de hoofdingang aan de oostzijde van Fabriek De Toekomst. Ook worden er aan de deur tickets verkocht voor de desbetreffende dag. Heb je dus nog vrienden die een kijkje willen nemen, maar nog geen tickets hebben? Geen probleem!

Huisregels
We willen ervoor zorgen dat iedereen een leuk festival heeft, vandaar dat we enkele huisregels hebben opgesteld. Deze kun je hier lezen.

Muntjes
Grasnapolsky is een cashless festival. Je betaalt enkel met munten. We hanteren een muntprijs van €2,80. De muntverkoop is PIN-only en het is niet mogelijk om de munten met creditcard te betalen.

Let op! Nergens op het festival kan betaald worden met contant geld. Ook is het niet mogelijk om cash in te wisselen voor munten.

Timetable / app
Wil je zeker weten dat je de meest actuele versie van de timetable bij de hand hebt? Download dan de TMSQR app en kies Grasnapolsky als startscherm!

Kluisjes en jassen
Je kunt een kluisje huren bij de kluisjesbalie. Deze is gevestigd bij de hoofdingang van Fabriek De Toekomst. De sleutel inleveren en borg terugkrijgen kan ook bij deze balie. Je betaalt €12,50 voor een weekend of €7,50 voor een enkele dag, plus €5,00 borg. Gebruik is op eigen risico.

Kledingadvies
Overbodig, maar waar: Grasnapolsky is een winterfestival. Kleed je dus lekker warm aan, doe dat vooral in laagjes. De zalen zijn alleen buitenom te bereiken. Dat betekent dat je regelmatig even het pand uit moet. Houd daar rekening mee in je kledingkeuze. We hebben kluisjes en in elke zaal de mogelijkheid je jas op te hangen. Doe dit alsjeblieft ook, het is namelijk véél gezelliger als niet iedereen met z’n jas aan naar een optreden staat te kijken!

Kunst- en Expeditieprogramma
Voorafgaand aan het festival kun je hier online kaartjes reserveren voor het kunst- en expeditieprogramma (max. 2 tickets per persoon voor 1 sessie/expeditie). Vul het formulier in en vergeet je bestelling niet te bevestigen. Je krijgt vervolgens een mail waarmee je naar de kunstbalie op de Plakplaats gaat. Haal hier uiterlijk een half uur voor aanvang je ticket op.

Als je nog niet hebt besloten waar je aan wilt deelnemen, dan is dat ook geen probleem. Er zijn voor iedere sessie en expeditie ook weer wat tickets achter de hand gehouden die je op het festival zelf kunt proberen te bemachtigen. Ook gereserveerde tickets die niet op tijd zijn opgehaald komen dan opnieuw vrij!

Tas inpakken
Belangrijke items die je ook niet wilt vergeten zijn handdoeken en toiletpapier. Je kunt op de website van jouw bungalowpark checken wat er allemaal beschikbaar is in het door jou gereserveerde huisje en de eventuele parkwinkel. Voor de rokers: er worden op het terrein geen sigaretten verkocht. 

Podcast en playlist
Om het wachten tot het festival dan eindelijk begint wat dragelijker te maken (of de reis naar De Toekomst een stuk leuker) hebben we in samenwerking met Peter Buurman en Jan van Tienen onze eerste eigen Grasnapolsky podcast opgenomen. Hierin werpt het tweetal een zowel fysieke als abstracte blik in de toekomst, afgewisseld met muziek van de #Gras19 line-up. Alle vier de afleveringen staan inmiddels online. Heb jij ze al gehoord?

Daarnaast hebben we natuurlijk ook weer een playlist gemaakt met meer dan zes uur aan muziek. Meer behoefte aan tips voor je ontdekkingstocht? Volg de routes van onze programmeurs en artiesten!