Podcast: Groninger Grond – Streekproducten (aflevering 2)

Ben je onderweg van of naar Grasnapolsky en wil je meer weten
over waar je naartoe gaat of vandaan komt? Luister dan naar de
podcastserie Groninger Grond. Een podcastserie over een gebied dat je misschien denkt te kennen maar waarvan je de verhalen nog nooit echt hebt gehoord. In samenwerking met Marketing Groningen.

In deze serie zoeken Anne Jan Toonstra en Karlijn Benthem naar wat de Groninger grond zo bijzonder, grillig en vruchtbaar maakt. Wat doet het ritme van de tijd met dit gebied waar op geleefd en uit gegeten wordt? Wie woont er? En hoe kijken ze naar hun eigen streek, leven, verleden en toekomst? Samen gaan deze stadse buren op zoek naar de verhalen over de grond waarop ze leven. Tijdens hun reis ontmoeten ze veel verschillende mensen met nóg meer verschillende verhalen.

Aflevering 2 – Streekproducten

De graanbitterbal, half-om-half-graangehakt en een alcoholvrij biertje vól van smaak. Welke kansen liggen er om het oude streekproduct graan op vernieuwende manieren te herintroduceren? Wanneer ben je zelf een ‘streekproduct’ en wat zegt dat over je? In deze aflevering spreken Anne Jan en Karlijn met Gert Noordhoff (akkerbouwer) en Grietje Verheij (Coöperatie de Graanrepubliek) over streekproducten, in de letterlijke en figuurlijke zin van het woord.

Luister aflevering 2 op Spotify, Soundcloud of iTunes.

Over Anne Jan en Karlijn
Anne Jan groeide op in Zuid-Oost Groningen, is cabaretier, presentator en muzikant en woont in Groningen Stad. Karlijn verhuist als theatermaker met drie kinderen vanuit de Randstad op zoek naar rust, ruimte. Ze komen daardoor naast elkaar te wonen in een knusse straat aan het Noorderplantsoen. Als ‘streekproduct’ kijkt Anne Jan met een andere blik naar Groningen dan Karlijn.

0
Bestelling
Er bevinden zich geen producten in je bestellingTerug naar de merchandise
Calculate Shipping
Kortingscode toepassen