Grasnapolsky roept festivals, poppodia en andere organisaties op oud promotiemateriaal in te leveren tijdens ESNS

In samenwerking met karton- en verpakkingsproducent Solidus Solutions wordt het oud papier gerecycled tot nieuwe kartonnen stoelen en banken voor de komende editie van festival Grasnapolsky (6-7-8 maart, Scheemda). Hierna worden deze beschikbaar gesteld voor gebruik door deelnemende organisaties. 

Festivals, poppodia en andere organisaties binnen de muziekindustrie produceren veel drukwerk en daarmee veel restmateriaal. Om het publiek en andere festivals en podia bewust te maken van de grote hoeveelheid posters, flyers en programmaboekjes die vaak overblijft na een festival en de impact die de ontwikkeling van dat drukwerk heeft, zet festival Grasnapolsky in samenwerking met Solidus Solutions het project ‘De Toekomst van oud festivalpapier’ op. 

Samen roepen de organisaties festivals, (pop)podia en andere (muziek)organisaties op hun oude promotiemateriaal mee te nemen als ze aankomende week naar Groningen afreizen voor ESNS (Eurosonic Noorderslag). Er is gekozen voor de kick-start tijdens ESNS omdat vrijwel alle organisaties uit de muziekindustrie afreizen naar Groningen en dit geen extra transport-uitstoot oplevert. Het meegebrachte materiaal kan ingeleverd worden bij een inzamelcontainer op het Mercado terrein in Groningen. 013 Tilburg, Club Guy & Roni, ESNS, Friendly Fire, Grand Theatre, ITGWO, Mojo Concerts, Noorderzon, OOST, Oosterpoort, Podium de Flux, Popronde, Simplon, Tweetakt, Volle Zalen en WOO HAH! hebben reeds hun medewerking toegezegd. 

Nadat ons team een rondleiding kreeg in één van de kartonfabrieken van Solidus Solutions en daar zag hoe oud huis-tuin-en-keukenpapier wordt verwerkt tot nieuwe verpakkingen of gebruiksvoorwerpen, ontstond dit idee. Ook wij hebben een stapel oude posters op kantoor liggen waar we niets meer mee doen. Het voelt extra goed dat onze eigen posters weer op ons festival terugkomen, alleen dan nu als bank of stoel. Tegelijkertijd geven we hiermee als branche een signaal af, dat we ons eigen papierverbruik onder de loep moeten nemen. Door vervolgens het verhaal te vertellen aan de festivalbezoeker, raakt de bezoeker erbij betrokken en realiseert zich wat de ecologische voetafdruk van een festival en haar bezoekers is.” aldus Mariska Berrevoets, directeur Grasnapolsky. 

Het gehele proces van inzameling tot verwerking in de fabriek, wordt vastgelegd door Grasnapolsky en naar buiten gebracht in een videoreeks. 

Deelnemen
Materiaal kan worden ingeleverd van woensdag t/m zondag in de papiercontainers op het Mercado terrein nabij de Grote Markt.
Organisaties die meer informatie willen of hun deelname willen aanmelden kunnen contact opnemen met Grasnapolsky via papierhier@grasnapolsky.nl.

Festival Grasnapolsky vindt op 6, 7 en 8 maart opnieuw plaats in voormalig strokartonfabriek De Toekomst in Scheemda. Grasnapolsky vertelt het verhaal van een unieke locatie van Nederland en probeert daarbij zoveel mogelijk samen te werken met lokale partijen. Solidus Solutions is dé Europese producent van massief karton en is voortgekomen uit één van de eerste strokartonfabrieken te Oude Pekela. Strokarton is simpelweg karton dat gemaakt werd van het restproduct van graan en daarmee de voorloper van het karton zoals we het nu kennen. Solidus Solutions maakt tegenwoordig karton en verpakkingen van gerecycled papier en ken je van bijvoorbeeld de gouden kartonnetjes onder je gerookte zalm. 

0
Bestelling
Er bevinden zich geen producten in je bestellingTerug naar de merchandise
Calculate Shipping
Kortingscode toepassen