Open call: Grasnapolsky zoekt (installatie) kunstenaars

In februari 2019 strijkt Grasnapolsky neer in strokartonfabriek De Toekomst, te midden van het Groningse landschap. Deze stap vooruit gaat gepaard met een nieuw thema: ‘De Toekomst is Onderweg’. We creëren daarbij ruimte om te filosoferen over de toekomst van de fabriek én om terug te kijken naar een bruisend verleden.

De ruige, desolate en robuuste fabriek brengt daarnaast ook zijn eigen verhaal met zich mee, wat tijdens Grasnapolsky 2019 zal worden belicht. We vragen kunstenaars om betekenis te geven aan bestaande verhalen rondom de fabriek en het thema ‘De toekomst is Onderweg’ in te vullen met eigen interpretaties.

Grasnapolsky Bolkokers Fabriek De Toekomst

Grasnapolsky is voor de aankomende editie op zoek naar kunstenaars die aan de slag willen gaan met de bijzondere plekken die de fabriek – en de omliggende omgeving – te bieden heeft. Denk bijvoorbeeld aan de massieve bolkokers, de karakteristieke architectuur en de omliggende water-, gras- en boslandschappen. Er is per werk slechts een kleine vergoeding beschikbaar, dus we willen vooral ruimte bieden aan jonge, veelbelovende kunstenaars die open staan voor een uitdaging, hun portfolio willen uitbreiden en een nieuw publiek willen bereiken.

Grasnapolsky staat open voor verschillende kunstdisciplines, zowel buiten als binnen, met of zonder interactieve elementen. Houd er wel rekening mee dat alle werken voor buiten in direct contact komen met het weer en dus ook bestendig moeten zijn tegen winterse buien.

Een aantal richtlijnen

  • Indien buiten wordt geëxposeerd: Het werk moet regen-, sneeuw- en windbestendig zijn (we kunnen alles verwachten in februari!) en moet bij voorkeur zowel overdag als ‘s avonds in het donker tot uiting komen.
  • Afhankelijk van waar het werk wordt geplaatst, zijn er bepaalde afmetingen waar rekening mee moet worden gehouden. Binnen is er een maximale ruimte van 4 x 4 x 4 meter die gebruikt kan worden. Buiten gelden andere maten, afhankelijk van de plaatsing.
  • Een installatie moet doorlopend kunnen werken zonder dat er iemand continu bij hoeft te zijn.

De meest passende en inspirerende concepten krijgen een bescheiden productiebudget en mogen tijdens Grasnapolsky 2019 exposeren. Ook werken die eerder al ergens hebben gestaan, en passen binnen het thema en budget, mogen ingestuurd worden!

Interesse?

Stuur voor vrijdag 30 november het volgende naar Cees Martens:

  • Concrete uitwerking van het concept (max 1 A4)
  • Realisatie toelichting; ga je het werk alleen maken of i.s.m met anderen?
  • Productionele toelichting; o.a. hoe ga je het vervoeren, bouw je het zelf op, wat zijn de technische aspecten?
  • Moodboard / illustrerend beeld
  • Link naar eerder werk / portfolio

Wil je meer weten of heb je vragen? Mail naar Cees Martens → programmeur kunst- & expeditieprogramma.