Thema

Ieder jaar kiezen we een thema voor Grasnapolsky. We begonnen met ‘Dat Wat Je Niet Ziet’, waarmee we inzoomden op alle micro-organismen en onontdekte plekjes en verhalen van Radio Kootwijk. Met ’Ver Weg/Dichtbij’ keken we naar Radio Kootwijk dat als ‘zendstation’ mensen met Nederlands-Indië in contact bracht en zo ver weg dichtbij haalde. Grasnapolsky 2019 stond in het teken van: ‘De Toekomst Is Onderweg’ waarmee we een knipoog maakten naar de nieuwe locatie, de Fabriek die in ontwikkeling is, in een gebied dat enorm worstelt met zijn toekomst en tegelijkertijd een heel rijk verleden heeft, letterlijk en figuurlijk. Na een, wegens corona, geannuleerde editie met het thema ‘Weg uit de stad’ kwam Grasnapolsky in 2022 terug als eerste weekender na corona met het thema ‘Gaan tot het licht, de toekomst is hier’. Met een focus op samenzijn en samen beleven, want dat hadden we zo gemist. In 2023 vierden en eerden we ‘Alles om je heen’.

Hét thema van Festival Grasnapolsky 2024: Grond Om Te Blijven! Het thema symboliseert de hechte verbinding met Oost-Groningen. Inspiratie putten we uit het poëtische werk van Rutger Kopland, waarin de verwondering en vertraging van het Groninger landschap prachtig tot uiting komen. 

Nu zijn we hier.
Een lege plek om te blijven.
Ga nu maar liggen liefste in de tuin,
de lege plekken in het hoge gras,
ik heb altijd gewild dat ik dat was,
een lege plek voor iemand,
om te blijven.
-Rutger Kopland

We kunnen niet wachten om deze verhalen met jullie te delen! Het thema belichaamt een essentieel gevoel, want Grond Om Te Blijven gaat over de connectie met een plek, jezelf en anderen, met redenen en overtuiging om te blijven.

Elk jaar verzamelen mensen uit heel Nederland zich in De Toekomst voor Grasnapolsky. De fabriekshallen veranderen in een levendige, kleurrijke wereld van kunst en muziek. Het is een plek waar je jezelf kunt zijn, los kunt gaan en anderen kunt ontmoeten. Laat je verrassen! 

Grond om te feesten.
Grond om te beleven.
Grond om te verdiepen.
Grond om te ontdekken.
Grond om te verbinden.
Grond om te zaaien.
Grond om te oogsten.
Grond om te blijven.

0
Bestelling
Er bevinden zich geen producten in je bestellingTerug naar de merchandise
Calculate Shipping
Kortingscode toepassen