Podcast

Veel mensen praten over de toekomst, maar slechts weinigen weten dat je er ook gewoon naartoe kan. De Toekomst ligt namelijk in oost Groningen, in Scheemda, en ieder half uur vertrekt er een trein. In Peter en Jan reizen naar De Toekomst, een podcastminiserie van 4 afleveringen van 20/30 minuten, doen Peter Buurman en Jan van Tienen verslag van hun reis naar De Toekomst.

Het verhaal gaat over de fysieke plek met de naam De Toekomst, een oude strokartonfabriek die aan het begin van de twintigste eeuw zorgde voor werk en groei in en rondom Scheemda, maar waar de machines in tijden van globalisering en krimpgemeentes al ruim vijftig jaar niet meer draaien. Maar het gaat ook over de abstracte toekomst. Onderweg, in de trein, spreken Peter en Jan met medereizigers die allemaal op hun eigen manier kijken naar de tijd die voor ons ligt. De een doet dat met zorgen, de ander met grenzeloos optimisme.

Hoe dichter bij de oude fabriek ze komen, hoe concreter hun beeld van de toekomst wordt. Ze spreken een man die al zijn hele leven vlak naast de fabriek woont, maar ook een man die sinds kort ín De Toekomst leeft, werkt en woont. Op die manier werpen Peter en Jan een unieke blik in De Toekomst, en kunnen ze luisteraars een idee geven hoe die eruit zal zien.

Deze podcast is gemaakt in opdracht van Grasnapolsky 2019.

Luister mee!