Ontdek het programma van #Gras19 met..

Aangezien je bij reizen naar het onbekende ook best een routebeschrijving kan gebruiken, hebben een aantal artiesten en hosts hun favorieten op een rij gezet. Onze programmeurs geven alvast een voorzetje:


Charlotte Adigéry
“De van oorsprong Caribische Charlotte (ook bekend als haar alter ego WWWater) maakt donkere R&B-elektronica met verrassende ritmes. Een bijzonder en veelzijdig talent, waar wij als programmeurs heel enthousiast van worden.”

BeraadGeslagen
“Een uit de hand gelopen hobbyproject van twee Vlaamse supersterren, waar de muzikale avontuurlijkheid vanaf spat. Tegendraads, vrij, sexy, spannend en op voorhand al een van de hoogtepunten van deze editie.“

Personal Trainer
“Willem Smit is inmiddels een bekend gezicht in het Nederlandse alternatieve circuit. Naast zijn band Canshaker Pi is daar nu ook Personal Trainer: lo-fi indiegrunge, met dissonante gitaren en chaotisch aanstekelijke liedjes. Aanrader!”

SONS
Deze jongens gaan het Verzendlokaal platwalsen met hun zeldzaam strakke power riffs, pompende bas en onverbiddelijke drumpartijen. Niet vernieuwend, wel heel verfrissend (als je van zweet en rondvliegend bier houdt). Ideaal om de eerste dag mee af te sluiten.”

De route van LOFT
Het team achter deze tweewekelijkse clubavond in Vera tipt:

Niels Broos
“We zijn al fan van Niels sinds hij Kyteman Orchestra voorzag van de scherpe randjes en vuige synths. Zijn science fiction broken beats met Jameszoo of Jamie Peet gaan door merg en been. Te lekker!”

YĪN YĪN
“Thaise psychedelische vibes met opzwepende ritmes en een vleugje acid. Heeft vorig seizoen indruk gemaakt toen ze bij Altin Gün in het voorprogramma speelden. Echte festivalpower.”

OOST
“Onze overburen in Groningen. Eigenzinnig, donker en diep. Resultaat van jarenlange techno-cultuur in Groningen waar de laatste jaren op geheel eigen wijze vorm aan is gegeven.”

YINYIN

De route van Karel
De Groningse popster met de grootste klauterdrift van Nederland tipt:

Real Farmer
“Heel vet dat dit komt spelen! Ze maken soort van avant-garde rockmuziek. De zanger heeft ook een soort van UK hooligan stem, dat maakt het echt heel dik. Muziek is zeer intelligent uiteengezet. Bij dit optreden ben ik sowieso. Ik sta links vooraan, voor als je met me mee wilt dansen.”

Ohslo
“Dit duo uit Groningen heeft een vette invalshoek gekozen voor hun live performance, werkelijk uniek. De muziek is kalm, maar zeer krachtig door de sicke zang en mooie composities.”

Latin Lovers
“Ik ben enorm fan van deze band. Volgens mij zijn ze 7 man sterk op het podium, in elk geval een grote band. De frontman is super charismatisch, wat een feest is om naar te kijken. De muziek is ook zeer vernieuwend, een verademing voor de huidige Nederlandse muziekwereld.”

Pig Frenzy
“Verse nieuwe punk uit Roffa! Een hele mooie toevoeging aan de punkscene in Nederland, zeker een aanrader als je van punk houdt.”

De route van Wilbert van de Kamp:
Misschien wel de grappigste gast uit het Noorden van Nederland en presentator bij Gras ‘19 tipt:

BlackboxRed
“Dat twee Friezen zoveel herrie kunnen maken is eigenlijk ongelofelijk.”

Marlene Bakker
“Er wordt niet veel meer in het Gronings gezongen. Mocht je de teksten niet kunnen verstaan: vraag het een Groninger.”

Tour de Boer
“Groningen lijkt plat, maar er is veel meer te vertellen dan dat het land plat is. Klets met een boer!”

De route van Zomaar Radio:
Hét community based online radiostation van Noord Nederland, dat varieert van discussie tot experimentele muziek, tipt:

Lewsberg
“Lewsberg is een van onze favoriete Nederlandse bands. De Rotterdammers hebben een soundmix dat ons doet denken aan The Velvet Underground en Beat Happening, waarmee ze prachtige, wrange en poëtische gitaarrock maken waar je dichtbij wilt zijn.”

Donny Benét
“Donny Benét verraste ons land vorig jaar al met zijn swingende show, maar dit keer komt hij met saxofonist en is het al helemaal een must see op Grasnapolsky. Bereid je maar vast voor om ingepakt te worden.”

Karel
“Het is allemaal begonnen aan de Westersingel in Groningen. Deze lokale held weet het publiek om zijn vinger te winden met zijn energieke popliedjes. Karel is een topper!”

Really-Nice-Guys

De route van Really Nice Guys
Dit alleraardigst Fries/Brits DJ-tandem tipt:

Snapped Ankles
“Drie sjamanistische bosjesmannen toveren een crazy mix van electro en postpunk uit boomstammen en de staf van Gandalf.”

Meindert Talma
“Nederlands onbekendste droogkomische Friese popkoning.”

dj flugvél og geimskip
Zingende, synth- en drumcomputer spelende alien dochter van Sun Ra.”