Programmeur Jelte is terug!

Jelte Heringa was in 2015, 2016 en 2017 al verantwoordelijk voor de muzikale programmering van Grasnapolsky. Na zich twee jaar op andere dingen te hebben gefocust is Jelte terug op de troon. En daar zijn we heel erg blij mee! We stelden Jelte vier vragen:

Je bent terug als programmeur bij Grasnapolsky! Heb je het gemist?Zekerweten, er is weinig zo leuk als het mogen samenstellen van een 3 dagen omvattend programma met muziek en andere gekkigheid die je gaaf vindt!

Wat waren je persoonlijke highlights van eerdere GRAS edities?
2015 Klangstof: allereerste show van Klangstof. Ik had frontman Koen, toen nog bassist bij Moss, gevraagd iets te doen op Gras, omdat ik stiekem al wist dat hij nog meer in zijn mars had dan lekker bassen. Dat dat zou leiden tot een band die het tot Coachella zou schoppen kon natuurlijk niemand weten, maar dit optreden was zo zinderend, dat het niet gek is dat grote zaken volgden!

2017 Her’s: het eerste optreden van Her’s buiten Engeland was ontwapenend en heel erg mooi. Ze kregen hun laptop niet aan de praat, maar hadden gelukkig een oude drumcomputer bij zich, waardoor het optreden nog spannender en unieker werd. De verschrikkelijke tragedie waarbij beide bandleden in maart 2019 om het leven kwamen, maakt dit optreden in retrospectief nog bijzonderder. Ik luister nog maar een keer naar What Once Was.

tekst gaat verder onder de foto

Klangstof op Grasnapolsky 2015 (foto door Lotte Schrander)

Wat probeer je 6, 7, 8 maart neer te zetten in Fabriek De Toekomst?
Alleen maar te gekke acts in een gevarieerd programma vol verrassingen. We proberen meer dan ooit een doorlopend programma te maken, waarbij alle plekken in de prachtige fabriek benut worden. Ook maken we veel ruimte voor andere kunstvormen dan muziek; theater, dans, multidisciplinaire gekkigheid. Ik wil dat er op Gras hoe langer hoe meer te beleven valt dat breekt met wat je zou verwachten op een bandjesfestival.

Je móet kiezen: tip één GRAS20 act:
Ik kijk erg uit naar het (eerste NL!!!) optreden van Brad Stank, Professioneel vreemde vogel met een aardig rijtje briljante liederen op zijn naam. Bereid je voor en zing mee!

foto Jelte: McKlin

0
Bestelling
Er bevinden zich geen producten in je bestellingTerug naar de merchandise
Calculate Shipping
Kortingscode toepassen