Informatie

Hier vind je alle praktische informatie over Grasnapolsky 2019.

Grasnapolsky
Grasnapolsky is een weekend lang muziek en kunst op een bijzondere locatie middenin de natuur. Een festival dat zowel indie als elektronische muziek aanbiedt, en daarbij een gezonde balans te probeert te vinden tussen bekendere artiesten en nieuwe ontdekkingen.Van 2014 tot en met 2018 was zendstation Radio Kootwijk de thuisbasis van Grasnapolsky: een prachtig imposant gebouw met een rijke geschiedenis, midden op de Veluwe. In 2019 beginnen we aan een nieuw hoofdstuk in het noorden van het land, waar we starten met een nieuwe ontdekkingstocht. Het ontdekken van De Graanrepubliek, van de strokartonfabrieken, van het communisme in Groningen, van de prachtige omgeving en de majestueuze fabriek zelf, maar natuurlijk ook het ontdekken van kunst en muziek.

We zien je graag op de zesde editie van Grasnapolsky op 8, 9 en 10 februari 2019 in Fabriek de Toekomst te Scheemda!

Tickets
Wie Grasnapolsky wil meemaken, heeft natuurlijk een ticket nodig. Dit jaar verkopen we passepartouts, parkeer- en pendelbustickets in onze ticketshop. Het reserveren van een bungalow kan op de website van het park naar keuze. Meer informatie hierover vind je op onze Reis & Verblijf pagina.

Prijzen
Passe-partout: €91,50 (excl. servicekosten)
Dagticket vrijdag: €30,00 (excl. servicekosten)
Dagticket zaterdag: €45,00 (excl. servicekosten)
Dagticket zondag: €35,00 (excl. servicekosten)

Dagticket station Scheemda – festival:  €5,00
Dagticket parkeerplaats festivalterrein: €10,00
Busticket station Scheemda – Fabriek De Toekomst hele weekend: €7,75
Busticket festival – bungalowpark hele weekend: €15,50
Buscombiticket station – festival – bungalowpark, hele weekend: €20,50
Parkeerticket weekend: €18,00

Servicekosten:
€0,99 passe-partout & dagticket
€1,49 boekingskosten per transactie

Dagkaarten
Op veler verzoek hebben we besloten om dit jaar ook dagtickets te verkopen. Dus, kun je er niet het hele weekend bij zijn en wil je als nog Grasnapolsky meemaken? Grijp dan nu je kans en haal je ticket hier.

Ook is het mogelijk om een dagticket voor onze pendeldienst tussen Station Scheemda en Fabriek De Toekomst aan te schaffen, net als een parkeerticket voor één dag.

Donaties
Grasnapolsky wordt gemaakt met héél veel liefde, enthousiasme en net iets minder geld. Als je het gras nog groener willen laten groeien, net wat meer kunt missen en dat het waard vindt, dan kun je een donatie doen. De organisatie is je nu al dankbaar!

Delen
Een passe-partout ruil je bij aankomst op het festivalterrein in voor een polsbandje dat gedurende het weekend toegang geeft tot Grasnapolsky. Wegens fraudegevoeligheid is het niet mogelijk een passe-partout te delen met meerdere personen.

Doorverkopen
Kun je toch niet meer komen? Dan dien je zelf contact op te nemen met het park waar je verblijft. Tickets voor het festival worden niet teruggenomen. Het staat je vrij deze door te verkopen. Let bij het aanschaffen van een tweedehands ticket altijd goed op de oprechtheid van de verkoper en voorkom zo teleurstellingen.

De Fabriek

De Toekomst
Opgetrokken uit dieprode bakstenen, steekt de oude strokartonfabriek De Toekomst fel af tegen de groene weides van het Groningse landschap. Dit vroeg-industriële complex, dat aan het begin van de vorige eeuw werd opgericht, bood bijna zeven decennia lang plaats aan noeste arbeid en speelde een centrale rol in de florerende strokartonindustrie in Groningen. Lees hier meer over De Toekomst.

Tijden programmering
Vrijdag: 18:00 – 03:00
Zaterdag: 13:30 – 03:00
Zondag: 13:30 – 00:00

Nachtprogramma
Dit jaar mogen we tot lekker laat door in de fabriek. Dat betekent dat we het programma mooi laten overvloeien van de dag in de nacht en tot 03:00 uur door kunnen, pure winst! Er is dit jaar dan ook geen speciale programmering op de bungalowparken. Later volgt meer informatie over de invulling van de nachten. 

Kunstprogramma
Het kunstprogramma zal zich dit jaar verdiepen in de Graanrepubliek, de strokartonfabriek, de omgeving en De Toekomst. Met de Toekomst Is Onderweg hebben we een prachtig thema als leidraad voor een uitgebreid kunst- en expeditieprogramma. Dit programma is in handen van onze nieuwe programmeur Cees Martens.

Eten en drinken | Munten | Merchandise | Garderobe/kluisjes | Gevonden Voorwerpen: Binnenkort meer!

Reizen

Voor de 6e editie van Grasnapolsky verhuist het festival naar Fabriek de Toekomst. Dit monumentale pand is gevestigd te Scheemda. Naast de gewijzigde festivallocatie maken we dit jaar natuurlijk ook gebruik van nieuwe overnachtingsmogelijkheden. Meer informatie hierover vind je op onze Reis & Verblijf pagina.

Uiteraard zal er pendelbusvervoer geregeld worden. De bussen zullen rijden tussen Station Scheemda en Fabriek De Toekomst en tussen de Fabriek en de twee vakantieparken waarmee wij een samenwerking hebben. Het staat je vrij om in de omgeving iets anders te boeken, maar daarvoor verzorgen wij geen vervoer. Verder zijn er maar een beperkt aantal parkeerplekken bij de fabriek beschikbaar, waardoor er ook maar een beperkt aantal parkeertickets beschikbaar zullen zijn. Meer informatie over het pendelbusvervoer en parkeertickets vind je hier.

We zijn in overleg met Festivalbussen, bussen die vanaf Amsterdam en Utrecht rechtstreeks naar het festival zullen rijden, zodat je geen last hebt van overstappen met je bagage. Meer informatie volgt snel.

Auto

De Toekomst
De fabriek is goed te bereiken met de auto, het pand ligt namelijk langs de A7. Ook is het mogelijk om je auto bij de festivallocatie te parkeren. Hiervoor dien je wel een parkeerticket te hebben, deze zijn beperkt beschikbaar. Meer informatie over dit ticket volgt later. Let op: om overlast voor bewoners en onveilige situaties m.b.t. nooddiensten te voorkomen kun je niet vrij in het dorp parkeren. Je hebt dus echt een parkeerticket nodig om met de auto naar het festival te kunnen komen.

Openbaar Vervoer

De Toekomst
Scheemda, waar Fabriek De Toekomst is gevestigd, is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Het Groningse dorp heeft een eigen station waar tot half twee ‘s nachts treinen vertrekken. Raadpleeg de site van de NS om je reis te plannen en houd rekening met pendelbus-reistijd.

Ten tijde van het festival is er een speciale pendeldienst tussen Fabriek De Toekomst en het Station Scheemda. Meer informatie hierover vind je op onze Reis & Verblijf pagina.

Praktische adressen

Fabriek De Toekomst
Scheemdermeersterweg 37, 9679 TP Scheemda

Pagendal, vakantiepark Westerwolde
Hoveniersweg 2, 9502 BW Stadskanaal

Vakantiepark Emslandermeer
Laan van Westerwolde 15, 9541 ZA Vlagtwedde

Overnachten

Dit jaar kun je kiezen! We hebben samenwerkingen met verschillende parken in de omgeving, waar wij pendelbusvervoer voor verzorgen. Meer informatie hierover vind je op onze Reis & Verblijf pagina.

Mocht je liever nog meer meekrijgen van de omgeving, dan ben je natuurlijk vrij om een hotel of B&B in de omgeving te boeken. Je vervoer moet je dan wel zelf verzorgen!

Overig

Kinderen
Grasnapolsky kent geen leeftijdslimiet, maar is geen geen geschikte plek voor mensen jonger dan 16 jaar. Er worden dan ook geen kinderactiviteiten georganiseerd. 

Toegankelijkheid
De Toekomst is goed toegankelijk voor personen die slecht ter been zijn of in een rolstoel zitten. Op een enkele uitzondering na kan de complete fabriek bezocht worden.

Contact

Bungalows
Wil je iets weten over de bungalows of overnachtingsparken? Neem contact op met het park in kwestie.

Emslandermeer
Telefoon: 0599-313444
Email: info@emslandermeer.nl
Whatsapp: 06-160 66 160

Pagedal
Telefoon: (0)599 611 000
Email: receptie@pagedal.nl

Bezoekers
Staat het antwoord op je vraag er niet bij? Stuur een mailtje naar info@grasnapolsky.nl of zoek contact met ons via Facebook of Twitter.

Pers en accreditatie
Interesse om over Grasnapolsky te schrijven of langs te komen voor een verslag tijdens het festivalweekend? Neem contact op met june@grasnapolsky.nl voor meer informatie.

Vrijwilligers
Voor Grasnapolsky zijn we uiteraard weer op zoek naar enthousiaste vrijwilligers! Heb jij zin om het team te komen ondersteunen tijdens het festival? Mail dan naar vrijwilligers@grasnapolsky.nl.