Informatie

Hier vind je alle praktische informatie over Grasnapolsky 2019.

Grasnapolsky
Grasnapolsky is een weekend lang muziek en kunst op een bijzondere locatie middenin de natuur. Een festival dat zowel indie als elektronische muziek aanbiedt, en daarbij een gezonde balans te probeert te vinden tussen bekendere artiesten en nieuwe ontdekkingen.Van 2014 tot en met 2018 was zendstation Radio Kootwijk de thuisbasis van Grasnapolsky: een prachtig imposant gebouw met een rijke geschiedenis, midden op de Veluwe. In 2019 beginnen we aan een nieuw hoofdstuk in het noorden van het land, waar we starten met een nieuwe ontdekkingstocht. Het ontdekken van De Graanrepubliek, van de strokartonfabrieken, van het communisme in Groningen, van de prachtige omgeving en de majestueuze fabriek zelf, maar natuurlijk ook het ontdekken van kunst en muziek.

We zien je graag op de zesde editie van Grasnapolsky op 8, 9 en 10 februari 2019 in Fabriek De Toekomst te Scheemda!

Tickets
Wie Grasnapolsky wil meemaken, heeft natuurlijk een ticket nodig. Dit jaar verkopen we passepartouts, parkeer- en pendelbustickets in onze ticketshop. Het reserveren van een bungalow kan op de website van het park naar keuze. Meer informatie hierover vind je op onze Reis & Verblijf pagina.

Prijzen
Passe-partout: €91,50 (excl. servicekosten)
Dagticket vrijdag: €30,00 (excl. servicekosten)
Dagticket zaterdag: €45,00 (excl. servicekosten)
Dagticket zondag: €35,00 (excl. servicekosten)

Dagticket station Scheemda – festival:  €7,50
Dagticket parkeerplaats festivalterrein: €12,50
Busticket station Scheemda – Fabriek De Toekomst hele weekend: €10,00
Busticket festival – bungalowpark hele weekend: €20,00
Buscombiticket station – festival – bungalowpark, hele weekend: €25,00
Parkeerticket weekend: €20,00

Servicekosten:
€0,99 passe-partout & dagticket
€1,49 boekingskosten per transactie

Dagkaarten
Op veler verzoek hebben we besloten om dit jaar ook dagtickets te verkopen. Dus, kun je er niet het hele weekend bij zijn en wil je als nog Grasnapolsky meemaken? Grijp dan nu je kans en haal je ticket hier.

Ook is het mogelijk om een dagticket voor onze pendeldienst tussen Station Scheemda en Fabriek De Toekomst aan te schaffen, net als een parkeerticket voor één dag.

Donaties
Grasnapolsky wordt gemaakt met héél veel liefde, enthousiasme en net iets minder geld. Als je het gras nog groener willen laten groeien, net wat meer kunt missen en dat het waard vindt, dan kun je een donatie doen. De organisatie is je nu al dankbaar!

Delen
Een passe-partout ruil je bij aankomst op het festivalterrein in voor een polsbandje dat gedurende het weekend toegang geeft tot Grasnapolsky. Wegens fraudegevoeligheid is het niet mogelijk een passe-partout te delen met meerdere personen.

Doorverkopen
Kun je toch niet meer komen? Dan dien je zelf contact op te nemen met het park waar je verblijft. Tickets voor het festival worden niet teruggenomen. Het staat je vrij deze door te verkopen. Let bij het aanschaffen van een tweedehands ticket altijd goed op de oprechtheid van de verkoper en voorkom zo teleurstellingen.

Tijdens het festival

Openingstijden Fabriek De Toekomst

Vrijdag:

Zaterdag:

Zondag:  

17:00 tot 03:00

13:00 tot 03:00

12:30 tot 00:00

Cashless festival
Grasnapolsky is een cashless festival. Je betaalt overal met munten en deze schaf je bij een van de muntenbalies aan. Nergens op het festival is het dus mogelijk om met contant geld te betalen of cash in te wisselen voor munten.

Munten
We hanteren een muntprijs van €2,80. Muntverkoop is PIN-only. Het is niet mogelijk de munten met creditcard te betalen.

Let op! Overgebleven festivalmunten kunnen vrijdag en zaterdag tussen 21:00-01:00 en zondag tussen 17:00-00:00 bij de muntenbalie in de Plakplaats worden ingewisseld. Er kunnen maximaal 10 munten worden geretourneerd.

Hard cups
Op Grasnapolsky worden je drankjes geschonken in harde plastic bekers waarvoor we een halve munt statiegeld vragen. Op deze manier willen wij de omgeving respecteren en een schoon festival creëren. De hard cups kunnen aan de bar worden geretourneerd.

Gehoorbescherming
Genieten van muziek doen we veel en graag, zorg dus goed voor je oren tijdens Grasnapolsky! We adviseren om gehoorbescherming te dragen. Oordopjes zijn dan ook verkrijgbaar op het festival. Deze kun je bij de merchandise krijgen. Kijk op www.ilovemyears.nl voor meer tips om je oren te beschermen tijdens muziekfestivals en concerten.

Merchandise
Ook dit jaar verkopen we Grasnapolsky-merchandise met de prachtige ontwerpen van onze vormgever Nick Liefhebber. In het assortiment vind je o.a. truien, mutsen, thermosflessen en notitieboekjes. Kies maar uit! Alles is met muntjes te betalen en het verkooppunt vind je in de Plakplaats.

Bagage
Als je eerst naar het festival gaat voordat je naar je vakantiepark toegaat, kun je je bagage gratis stallen in het bagagedepot. De opslag vind je bij de hoofdingang van Fabriek De Toekomst en is alleen bedoeld voor bagage. Met kleinere (rug)tassen kun je terecht bij de kluisjes. Je kunt het hele weekend van het depot gebruik maken. Gebruik is op eigen risico.

Kluisjes & jassen
Je kunt een kluisje huren bij de kluisjesbalie. Deze is gevestigd bij de hoofdingang van Fabriek De Toekomst. De sleutel inleveren en borg terugkrijgen kan ook bij deze balie. Je betaalt €12,50 voor een weekend of €7,50 voor een enkele dag, plus €5,00 borg. Gebruik is op eigen risico.

Hiernaast vind je in elke zaal een onbewaakte garderobe. Hang je jas alsjeblieft op. Het is namelijk véél gezelliger als niet iedereen met z’n jas aan naar een optreden staat te kijken!

Let op! Overbodig, maar waar: Grasnapolsky is een winterfestival. Kleed je dus warm aan en doe dat vooral in laagjes. De zalen zijn enkel buitenom te bereiken, wat betekent dat je vaak een korte wandeling door de koud moet maken. Houd daar rekening mee in je kledingkeuze. 

Gevonden Voorwerpen
Iets kwijt? Of juist iets gevonden dat iemand nu waarschijnlijk ontzettend mist? Je kunt de gevonden voorwerpen bij de infobalie in de Plakplaats ophalen en achterlaten. Na het festival kun je mailen naar info@grasnapolsky.nl.

Roken
Het is verboden om binnen te roken. Buiten is roken toegestaan op de daarvoor aangewezen plaatsen. Denk hierbij aan het milieu en gooi je sigaretten niet op de grond, maar in de asbak/prullenbak. Op het festival zijn geen sigaretten te koop.

Drugs
We hanteren een zero tolerance beleid t.a.v. drugs. Het is volgens de Nederlandse wet verboden om illegale middelen als drugs bij je te hebben of te verhandelen. Politie en organisatie hebben het recht bagage en auto’s hierop te doorzoeken.

Fotograferen
Het is niet toegestaan professionele foto-, film- en andere opnameapparatuur het festivalterrein mee op te nemen. Foto’s maken met je telefoon of gewone camera mag natuurlijk wel. Let erop dat je de flitser uitzet. Dit kan vervelend zijn voor de artiesten en andere bezoekers.

Toegangsleeftijd
Er geldt geen minimum adviesleeftijd. Minderjarige bezoekers dienen te worden begeleid door een verantwoordelijke meerderjarige. Grasnapolsky is daarentegen geen kinderfestival en faciliteert daar ook niet in. Kinderen meenemen mag, maar raden wij niet aan. Bezoekers onder de 18 jaar krijgen een <18-polsbandje in verband met de algemene alcoholregels.

Respect voor de omgeving
Fabriek De Toekomst wordt omringd door zo’n zestig huizen. We vragen je dan ook om rekening te houden met de buren en ze zo min mogelijk tot last te zijn. Het is de eerste keer dat er een evenement van dit formaat plaatsvindt bij De Toekomst, dus we hopen op jullie medewerking.

Aansprakelijkheid
Grasnapolsky kan niet aansprakelijk worden gesteld voor persoonlijk letsel en/of verlies of beschadiging van goederen. Ook verwijzen wij naar de algemene voorwaarden op de website. Parkeren is op eigen risico.

De Fabriek

De Toekomst
Opgetrokken uit dieprode bakstenen, steekt de oude strokartonfabriek De Toekomst fel af tegen de groene weides van het Groningse landschap. Dit vroeg-industriële complex, dat aan het begin van de vorige eeuw werd opgericht, bood bijna zeven decennia lang plaats aan noeste arbeid en speelde een centrale rol in de florerende strokartonindustrie in Groningen. Lees hier meer over De Toekomst.

Adres
Fabriek De Toekomst
Scheemdermeersterweg 37, 9679 TP Scheemda

Cashless festival

Grasnapolsky is een cashless festival. Je betaalt enkel met munten. We hanteren een muntprijs van €2,80. De muntverkoop is PIN-only en het is niet mogelijk om de munten met creditcard te betalen. Let op! Nergens op het festival kan betaald worden met contant geld, ook is het niet mogelijk om cash in te wisselen voor munten.

Overgebleven festivalmunten kunnen enkel op het festivalterrein worden geretourneerd. Op vrijdag en zaterdag tussen 21:00-01:00 en zondag tussen 17:00-00:00 kunnen de munten bij de muntenbalie in de Plakplaats worden ingewisseld. Let op! Er kunnen maximaal 10 munten worden geretourneerd.

Reis & Verblijf

Dit jaar werken we samen met twee vakantieparken in de omgeving van Scheemda, namelijk Pagedal, Vakantie Westerwolde en Vakantiepark Emslandermeer. Tijdens het festival verzorgen wij een pendeldienst tussen vakantieparken en Fabriek De Toekomst. Meer informatie over de pendeldiensten en overnachtingsmogelijkheden vind je op onze Reis & Verblijf pagina.

Mocht je liever nog meer meekrijgen van de omgeving, dan ben je natuurlijk vrij om een hotel of B&B in de omgeving te boeken. Je vervoer moet je dan wel zelf verzorgen!

Overig

Kinderen
Grasnapolsky kent geen leeftijdslimiet, maar is geen geen geschikte plek voor mensen jonger dan 16 jaar. Er worden dan ook geen kinderactiviteiten georganiseerd. 

Toegankelijkheid
De Toekomst is goed toegankelijk voor personen die slecht ter been zijn of in een rolstoel zitten. Op een enkele uitzondering na kan de complete fabriek bezocht worden.

Contact

Bungalows
Wil je iets weten over de bungalows of overnachtingsparken? Neem contact op met het park in kwestie.

Emslandermeer
Telefoon: 0599-313444
Email: info@emslandermeer.nl
Whatsapp: 06-160 66 160

Pagedal, Vakantiepark Westerwolde
Telefoon: (0)599 611 000
Email: receptie@pagedal.nl

Bezoekers
Staat het antwoord op je vraag er niet bij? Stuur een mailtje naar info@grasnapolsky.nl of zoek contact met ons via Facebook of Twitter.

Pers en accreditatie
Interesse om over Grasnapolsky te schrijven of langs te komen voor een verslag tijdens het festivalweekend? Neem contact op met june@grasnapolsky.nl voor meer informatie.

Vrijwilligers
Voor Grasnapolsky zijn we uiteraard weer op zoek naar enthousiaste vrijwilligers! Heb jij zin om het team te komen ondersteunen tijdens het festival? Mail dan naar vrijwilligers@grasnapolsky.nl.