Info

Hier vind je alle praktische informatie over Grasnapolsky 2020.

Grasnapolsky

Grasnapolsky is een weekend lang muziek en kunst op een bijzondere locatie. Een festival dat zowel indie als elektronische muziek aanbiedt, en daarbij een gezonde balans te probeert te vinden tussen bekendere artiesten en nieuwe ontdekkingen. De naam Grasnapolsky komt van initiator Antwan Cornelissen. In een hotel in Tsjechië kwam hij op het idee om daar een festival met een winter- en zomereditie te organiseren. Daarin zou het ‘binnen’ van een hotel met het ‘buiten’ van de natuur en festivals gemixt worden. In de auto naar huis, turend uit het raam, kwam hij op de naam Grasnapolsky. En zo begon het allemaal in 2010 in Stay Okay Bunnik, Amelisweerd. Van 2014 tot en met 2018 was zendstation Radio Kootwijk de thuisbasis van Grasnapolsky: een prachtig imposant gebouw met een rijke geschiedenis, midden op de Veluwe. Vorig jaar begonnen we aan een nieuw hoofdstuk in het noorden van het land, waar we starten met een nieuwe ontdekkingstocht. Het ontdekken van De Graanrepubliek, van de strokartonfabrieken, van het communisme in Groningen, van de prachtige omgeving en de majestueuze fabriek zelf, maar natuurlijk ook het ontdekken van kunst en muziek. We zien je graag op de zevende editie van Grasnapolsky op 6, 7 en 8 maart 2020 in Fabriek De Toekomst te Scheemda!

Tickets

Op grasnapolsky.nl/tickets vind je alle informatie over de verschillende soorten tickets.

Tijdens het festival

Openingstijden Fabriek De Toekomst
Vrijdag: 17:00 tot 03:00 uur
Zaterdag: 13:00 tot 03:00 uur
Zondag: 12:00 tot 00:00 uur

Cashless festival


Grasnapolsky is een cashless festival. Je betaalt overal met munten en deze schaf je bij een van de muntenbalies aan. Een munt kost €2,90. Je vindt de muntenbalies bij de grote balie op de plakplaats en bij een paar barren in de Fabriek. Sla vooral een voorraadje in, je kunt je overgebleven munten namelijk gewoon weer inwisselen. Overgebleven festivalmunten kunnen vrijdag en zaterdag tussen 21:00 - 01:00 uur en zondag tussen 17:00 - 00:00 uur bij de balie in de Plakplaats worden ingewisseld.

Hard cups


Op Grasnapolsky worden je drankjes geschonken in harde plastic bekers met een statiegeldsysteem. Wanneer je jouw bandje ophaalt ontvang je 1 bekermunt, hiermee kun je een beker om je drankje halen. Verlies je je beker of je bekermunt? Een nieuwe beker kost een halve (normale) munt. Op deze manier willen wij de omgeving respecteren en een schoon festival creëren.

Gehoorbescherming


Genieten van muziek doen we veel en graag, zorg dus goed voor je oren tijdens Grasnapolsky! We adviseren om gehoorbescherming te dragen. Oordopjes zijn verkrijgbaar bij de balie in de plakplaats.

Merchandise


Ook dit jaar verkopen we Grasnapolsky-merchandise met de prachtige ontwerpen van onze vormgever Nick Liefhebber. Je favoriete nieuwe shirt, trui, tote-bag, muts, thermosbeker en meer haal je bij de balie in de Plakplaats.

Bagage

Als je eerst naar het festival gaat voordat je naar je vakantiepark toegaat, kun je je bagage gratis stallen in het bagagedepot. De opslag vind je bij de hoofdingang van Fabriek De Toekomst en is alleen bedoeld voor bagage. Met kleinere (rug)tassen kun je terecht bij de kluisjes. Je kunt het hele weekend van het depot gebruik maken. Gebruik is op eigen risico.

Kluisjes & jassen


Je kunt een kluisje huren bij de balie in de plakplaats. De sleutel inleveren en borg terugkrijgen kan ook bij deze balie. Je betaalt €10,- voor een weekend of €5,- voor een enkele dag, plus €5,- borg. Gebruik is op eigen risico.

Hiernaast vind je in elke zaal een onbewaakte garderobe. Hang je jas alsjeblieft op. Het is véél gezelliger om zonder jas te dansen bij een optreden.

Eten & drinken


Het is niet toegestaan eten & drinken mee te nemen naar de Fabriek. Wel mag je een kleine drinkfles (bijvoorbeeld een dopper) meenemen gevuld met water. Let op: we hebben op het terrein geen watertappunten, het water bij de wc's is niet drinkbaar. Heb je om medisch redenen eten bij je? Meld het van te voren via info@grasnapolsky.nl

Gevonden voorwerpen


Iets kwijt? Of juist iets gevonden dat iemand nu waarschijnlijk ontzettend mist? Je kunt de gevonden voorwerpen bij de balie in de Plakplaats ophalen en achterlaten. Na het festival kun je mailen naar info@grasnapolsky.nl.

Toegangsleeftijd
Er geldt geen minimum adviesleeftijd. Minderjarige bezoekers dienen te worden begeleid door een verantwoordelijke meerderjarige. Grasnapolsky is daarentegen geen kinderfestival en faciliteert daar ook niet in. Kinderen meenemen mag, maar raden wij niet aan. Bezoekers onder de 18 jaar krijgen een <18-polsbandje in verband met de algemene alcoholregels.

Roken


Het is verboden om binnen te roken. Buiten is roken toegestaan op de daarvoor aangewezen plaatsen. Denk hierbij aan het milieu en gooi je sigaretten niet op de grond, maar in de asbak of uit in de prullenbak. We verkopen geen sigaretten.

Drugs


We hanteren een zero tolerance beleid als het gaat om drugs. Het is volgens de Nederlandse wet verboden om illegale middelen als drugs bij je te hebben of te verhandelen. Politie en organisatie hebben het recht bagage en auto’s hierop te doorzoeken.

Fotograferen

Het is niet toegestaan professionele foto-, film- en/of andere opnameapparatuur het festivalterrein mee op te nemen. Foto’s maken met je telefoon of gewone camera mag natuurlijk wel. Let erop dat je de flitser uitzet. Dit kan vervelend zijn voor de artiesten en andere bezoekers.

Respect voor de omgeving


Fabriek De Toekomst wordt omringd door zo’n zestig huizen. We vragen je dan ook om rekening te houden met de buren en ze zo min mogelijk tot last te zijn. Het is pas de tweede keer dat er een evenement van dit formaat plaatsvindt bij De Toekomst, dus we hopen op jullie medewerking.

Een leuk festival voor iedereen

We willen dat iedereen Grasnapolsky op zijn/haar best kan beleven. Voel je je niet oké of zie je dat iemand lastig gevallen wordt? Meld het bij de organisatie of beveiliging.

Aansprakelijkheid


Grasnapolsky kan niet aansprakelijk worden gesteld voor persoonlijk letsel en/of verlies of beschadiging van goederen. Ook verwijzen wij naar de algemene voorwaarden op de website. Parkeren is op eigen risico.

De Fabriek

De Toekomst
Opgetrokken uit dieprode bakstenen, steekt de oude strokartonfabriek De Toekomst fel af tegen de groene weides van het Groningse landschap. Dit vroeg-industriële complex, dat aan het begin van de vorige eeuw werd opgericht, bood bijna zeven decennia lang plaats aan noeste arbeid en speelde een centrale rol in de florerende strokartonindustrie in Groningen. Lees hier meer over De Toekomst.

Adres
Fabriek De Toekomst
Scheemdermeersterweg 37, 9679 TP Scheemda

Reis & Verblijf

Dit jaar werken we samen met hotel Van der Valk Zuidbroek en Vakantiepark Emslandersmeer. Tijdens het festival verzorgen wij een pendeldienst tussen deze accommodaties en Fabriek De Toekomst. Voor deze dienst heb je een busticket nodig, deze zijn te koop via onze ticketshop. Meer informatie over de pendeldiensten en overnachtingsmogelijkheden vind je op onze Reis & Verblijf pagina.

Mocht je liever nog meer meekrijgen van de omgeving, dan ben je natuurlijk vrij om een hotel of B&B in de omgeving te boeken. Je vervoer moet je dan wel zelf verzorgen!

Duurzaamheid

Grasnapolsky heeft duurzaamheid al jaren hoog in het vaandel staan. Zo scheiden we afval in samenwerking met Virol, werken we met hardcups, kopen en huren we zoveel mogelijk lokaal in om transport te beperken, richten we het terrein in met tweedehands meubels en gebruiken we gerecycled karton in de aankleding. Het festival hergebruikt de gemaakte aankleding ieder jaar en vult het aan met zoveel mogelijk hergebruikte materialen. Daarnaast pakken het team en de vrijwilligers zoveel mogelijk de trein en carpoolen we waar nodig.

Catering
Ook in de catering proberen we duurzame keuzes te maken. Zo is de catering, zowel voor publiek als voor crew en guests, 90% vegetarisch en veelal voorzien van lokale, biologische producten. Daarnaast is het wegwerpservies van de foodtrucks biologisch afbreekbaar. We vragen artiesten hun eigen drinkfles mee te nemen en verschaffen watertaps in de backstage, in plaats van de gebruikelijke waterflesjes.

Sustainability manager: mogelijkheden voor de toekomst
Uiteraard willen we altijd meer en beter. Iets dat gelukkig ook steeds beter mogelijk is met nieuwe technologieën en economische haalbaarheid. Onze sustainability manager richt zich dan ook op de vraag hoe we onze ecologische voetafdruk nog meer kunnen verkleinen en meetbaar kunnen maken. Hieronder valt ook het voorlichten van onze bezoekers en het terug laten komen van het onderwerp tijdens ons festival.

De Toekomst van oud festivalpapier
In aanloop naar de editie van 2020 organiseren we een inzamelpunt voor festivals en poppodia om hun restanten promomateriaal (denk aan flyers, posters en progammaboekjes) te verzamelen. In samenwerking met Solidus Solutions (een kartonfabriek die is voortgekomen uit een oude strokartonfabriek in Oude Pekela) wordt dit materiaal verwerkt tot meubilair dat gebruikt wordt voor de aankleding van de deelnemende festivals en poppodia.

Wat kan jij doen?
Ook jij als bezoeker kunt je steentje bijdragen aan de verduurzaming van Grasnapolsky. Probeer bijvoorbeeld in het reizen naar Grasnapolsky, zo veel mogelijk te carpoolen of gebruik te maken van het openbaar vervoer. Daarnaast help je ons door je afval te scheiden, we hebben hier hele handige prullenbakken voor, en de omgeving schoon te houden. Denk er bijvoorbeeld aan je sigaretten niet zomaar op de grond te gooien, maar in de daarvoor bestemde bakken.

Overig

Kinderen
Grasnapolsky kent geen leeftijdslimiet, maar is geen geschikte plek voor mensen jonger dan 16 jaar. Er worden dan ook geen kinderactiviteiten georganiseerd.

Toegankelijkheid
De Toekomst is goed toegankelijk voor personen die slecht ter been zijn of in een rolstoel zitten. Op een enkele uitzondering na kan de complete fabriek bezocht worden.

Coronavirus
We houden de ontwikkelingen rondom het coronavirus nauwlettend in de gaten. We laten ons hierbij leiden door de richtlijnen en adviezen van het RIVM en overheden. We nemen dit uiteraard serieus, maar op dit moment is er geen enkele aanleiding om te denken dat het virus invloed heeft op de doorgang van het festival.

Hygiëne staat altijd al hoog bij ons in het vaandel, en dat zal komend weekend niet anders zijn. Op de site van RIVM lees je wat jij kan doen om verspreiding van het virus te voorkomen. De belangrijkste dingen zijn:

• Was je handen regelmatig
• Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
• Gebruik papieren zakdoekjes

Contact

Accommodaties
Wil je iets weten over de accommodaties? Neem dan contact op met de accommodatie in kwestie.

Vakantiepark Emslandermeer
Telefoon: 0599 31 34 44
Email: info@emslandermeer.nl
Whatsapp: 06-160 66 160

Van der Valk Zuidbroek
Telefoon: 0598 45 37 87
Email: zuidbroek@valk.com

Bezoekers
Staat het antwoord op je vraag er niet bij? Stuur een mailtje naar info@grasnapolsky.nl of zoek contact met ons via Facebook.

Pers en accreditatie
Interesse om over Grasnapolsky te schrijven of langs te komen voor een verslag tijdens het festivalweekend? Neem contact op met jochem@grasnapolsky.nl voor meer informatie.

Vrijwilligers
Voor Grasnapolsky zijn we uiteraard weer op zoek naar enthousiaste vrijwilligers! Heb jij zin om het team te komen ondersteunen tijdens het festival? Meld je aan via het aanmeldformulier!