Info

Over Grasnapolsky

Grasnapolsky is een weekend lang muziek, kunst en expedities op een bijzondere locatie. Het festival zoekt daarbij een gezonde balans tussen bekendere artiesten en nieuwe ontdekkingen. Grasnapolsky vindt altijd plaats op een onontdekte locatie in Nederland en legt een verbinding met de omgeving. Het vertellen van het verhaal van de locatie, op dit moment Fabriek de Toekomst in Noordoost-Groningen, loopt als een rode draad door het festival. Niets ligt bij Grasnapolsky voor de hand en avontuur is een gegeven.

Naamgeving

De naam Grasnapolsky komt van initiator Antwan Cornelissen. In een hotel in Tsjechië kwam hij op het idee om daar een festival met een winter- en zomereditie te organiseren. Daarin zou het ‘binnen’ van een hotel met het ‘buiten’ van de natuur en festivals gemixt worden. In de auto naar huis, turend uit het raam, kwam hij op de naam Grasnapolsky.

Start

En zo begon het allemaal in 2010 in Stay Okay Bunnik, Amelisweerd. In het oude landhuis en koetshuis en de hostelkamers vond de allereerste editie van Grasnapolsky plaats. Van 2014 tot en met 2018 was zendstation Radio Kootwijk de thuisbasis van Grasnapolsky: een prachtig imposant gebouw met een rijke geschiedenis, midden op de Veluwe. In 2019 begonnen we aan een nieuw hoofdstuk in het noorden van het land, waar we startten met een nieuwe ontdekkingstocht. Het ontdekken van De Graanrepubliek, van de strokartonfabrieken, van het communisme in Groningen, van de prachtige omgeving en de majestueuze fabriek zelf, maar natuurlijk ook het ontdekken van kunst en muziek.

 

We zien je graag op de volgende editie van Grasnapolsky op (7), 8, 9 en 10 maart 2024 in en rondom Fabriek De Toekomst te Scheemda en Bungalowpark Landal de Bloemert!

Tickets

Een weekendticket (passe-partout) voor 8, 9 en 10 maart kost €137,50 exclusief servicekosten. Studenten krijgen €10 korting op een passe-partout

Samen

Boek je samen met je vrienden een bungalow? Wij bieden in samenwerking met Landal de Bloemert verschillende mogelijkheden aan om jou een fijne overnachting te bieden. Op het park bieden we extra programma zoals je van ons gewend bent. Dit jaar beginnen we op het park al op donderdag 7 maart, met een pre-programma in de avond en je weet het: de nachten op een Gras bungalowpark zijn lang…

Combi pakket

Om jouw festival experience zo compleet en makkelijk mogelijk te maken, boek je dit jaar in één klap jouw Grasnapolsky: je boekt je bungalow als pakket, inclusief weekendtickets en andere zaken! Deze prijzen zijn inclusief 4 nachten in jouw eigen bungalow (do tm/ ma), bedlinnen, toeristenbelasting, passe-partouts voor iedereen in de bungalow, vervoer naar het festival toe, een Gras welkomstpakket, en ons exclusieve bungalowparkprogramma.

Boek nu je bungalow via: Combi pakket

Dagtickets

Voor de dagjesmensen: Voor de dagjesmensen: dagtickets komen beschikbaar als het volledige programma bekend is, mits er genoeg beschikbaarheid is. Ook op Gras 2024 is het weer mogelijk om met je camper of caravan te kamperen op bungalowpark de Bloemert! Kampeertickets gaan over een paar weken in de verkoop.

Kan ik ook een ticket kopen voor één optreden?
Nee, het is wel mogelijk om een dagticket te kopen. Dagtickets komen beschikbaar als het volledige programma bekend is, mit er genoeg beschikbaarheid is.
Kan ik tijdens het festival nog een kaartje kopen?

Als het festival nog niet uitverkocht is, is het mogelijk om nog tickets te kopen.

Tijdens het Festival

Welk programma kan ik bezoeken met mijn ticket?

Het weekendticket geeft toegang tot het festivalterrein (vrijdag, zaterdag en zondag).

Dagtickets geven toegang tot het festivalterrein op de dag van het ticket.

Een bungalow combi-ticket geeft toegang tot het festivalterrein (vrijdag, zaterdag en zondag) en het exclusieve bungalowparkprogramma (vanaf donderdagavond).

Moet ik mijn ticket printen?
Nee, tickets kunnen vanaf mobiel gescand worden.
Mijn kaartje is kwijtgeraakt/Ik heb geen ticket ontvangen, wat moet ik doen?
Het kan zijn dat je ticket in het spamfilter van je email is beland. Kan je hem daarin niet vinden? Mail ons dan via tickets@grasnapolsky.nl

Weekendtickets

Ik heb een weekendticket maar wil pas op zaterdag of zondag komen, kan dat?
Ja dat kan.
Kan ik met een weekendticket thuis of ergens anders overnachten?
Ja, dat staat je uiteraard vrij. Je hebt dan alleen geen toegang tot het programma op het bungalowpark. Andere overnachtingsopties vind je op de reis & verblijf pagina en zijn bijvoorbeeld The Social Hub of één van de andere hotels in en om Groningen. Groningen barst van de toffe slaapplaatsen. Kijk voor de accommodaties in Stad op de website van www.visitgroningen.nl/nl/doen/overnachten
Kan ik mijn weekendticket delen met anderen?
Nee, een weekendticket is alleen geldig voor één persoon/bezoeker.
Is het mogelijk mijn bungalowticket in meerdere termijnen te betalen?
Ja dat kan, neem even contact op met info@grasnapolsky.nl

Overig

Kan ik mijn geld terugkrijgen als ik niet meer kan?
Wij kunnen je helaas geen geld teruggeven als je niet meer naar het festival kan komen.
Wat kan ik met mijn ticket als het festival wordt geannuleerd?
In dat geval ontvang je als ticketkoper een e-mail met de opties. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een (gedeeltelijke) donatie van het ticketbedrag of je ticket bewaren voor de editie van 2025. Ook een refund van het ticket (incl. servicekosten) hoort bij de mogelijkheden.

Programma

Wat zijn de openingstijden van het festival?
De openingstijden zijn:
Vrijdag 17:00 – 01:30
Zaterdag 13:00 – 03:30
Zondag 11:30 – 22:30
Waar vind ik het programma van het festivalweekend?
Je vindt het programma op de en in de app
Waar vind ik het blokkenschema?
Het blokkenschema vind je

Kunst en Expedities

Ik wil meer info over het kunstprogramma, waar vind ik dit?
Het kunstprogramma vind je op de , hier kan je het programma filteren op type.
Hoe meld ik me aan voor een expeditie?
Voor een expeditie meld je je online aan, dit komt binnenkort online.
Waar starten de expedities?
Het startpunt van de expedities hangt af van de expeditie, je haalt je ticket voor je expeditie op bij de kunstbalie.
Wat als ik een expeditie gereserveerd heb terwijl ik niet meer kan?

Bungalowparkprogramma

Waar en wanneer zijn de afters?
De afters vinden plaatsen op bungalowpark Landal de Bloemert. Deze kun je alleen bezoeken als je in het bezit bent van een bungalow combi-ticket.
Kan ik ook naar het bungalowparkprogramma als ik geen bungalow heb geboekt?
Om het bungalowparkprogramma te bezoeken moet je in het bezit zijn van een bungalow combi-ticket of een kampeerticket al je met een caravan of camper komt.
Ik wil alleen naar het festival op de fabriek, kan dat?
Ja dat kan. Om alleen het festival op de fabriek te bezoeken kan je een weekendticket of dagticket kopen in onze ticketshop.

Overnachten

Landal de Bloemert

Ook dit jaar weer pre-programma, vette afters en ontbijt met je vrienden in de beste bungalows! En, nieuwtje: we gaan terug naar onze vrienden van Landal! We werken samen met Landal de Bloemert waar alles om je heen net wat dichterbij is. Een supermooi waterpark met erg toffe huisjes dat hélemaal voor ons is.

Met deze nieuwe samenwerking hebben we de mogelijkheid om de verhuur via Gras te laten verlopen. Daarom werken we met bungalow combi-pakketten! Je boekt je bungalow inclusief passe-partouts, bustickets naar het festival toe, linnenpakket, toeristenbelasting, bungalowparkprogramma en Gras welkomstpakket. Zo heb je in één aankoop direct je toegang tot het festival, verblijf en vervoer geregeld. Én je krijgt er dus een dagje en nachtje extra bij van ons, we beginnen daar al vanaf donderdag!

Je overnachting op Gras is te boeken via:

Bungalow boeken

Hoe boek ik een bungalowpakket?
Bungalowpakketten zijn te koop via
Kan ik ook met m'n camper komen?
Ja dat kan, deze tickets komen binnenkort beschikbaar.
Kan ik naar het bungalowparkprogramma als ik met m'n camper op het bungalowpark sta?
Ja, als je met jouw camper komt heb je ook toegang tot het Gras-bungalowpark programma.
Ik wil graag op het vakantiepark blijven slapen, maar heb niet genoeg mensen voor een bungalow.
Als je mensen wil zoeken om samen een bungalow mee te delen, kan je een oproep doen in deze https://www.facebook.com/groups/nieuwevriendenvangras.

Op het bungalowpark

Hoelaat kunnen wij in- en uitchecken op Landal de Bloemert?
Inchecken op het bungalowpark kan vanaf donderdag 9 maart 16:00. Uitchecken moet voor maandag 13 maart 10:30. Zie de openingstijden van de receptie hieronder.
Wat zijn de openingstijden van de receptie en de festivalbalie?
Receptie Landal De Bloemert – Inchecken Bungalows
Donderdag – 08.30 – 12.30 en 13.30 – 20:00 uur
Vrijdag – 08.30 – 11.30 en 12.30 – 20:30 uur
Zaterdag – 08.30 – 12.30 en 13.30 – 16.00 uur
Zondag – 10.00 – 16.00 uur
Maandag – 08.30 – 11.30 en 12.30 – 18.00 uur

Festivalbalie – Ophalen Festivalbandjes
Donderdag – 16:00 – 22:00
Vrijdag – 10:00 – 20:00

Moet ik tegelijk met mijn vrienden aankomen op Landal de Bloemert?
Nee, één van de mensen in de bungalow kan bij de receptie de sleutels ophalen. Je moet wel zelf bij de festivalbalie je festivalbandje halen.
Wat kan ik allemaal doen op het bungalowpark?
Het bungalowparkprogramma wordt later bekend gemaakt. Kom vooral op avontuur en laat je verrassen 😉

Vervoer

Festival

Ik kom met de auto, waar kan ik parkeren?
Om te mogen parkeren koop je een parkeerticket via onze ticketshop. Je betaalt €15 voor een dagticket en €30 voor een weekendticket.
Hoe kom ik met het OV bij Grasnapolsky?
Omdat De Toekomst lastig te bereiken is met het openbaar vervoer biedt Grasnapolsky busvervoer aan tussen hoofdstation Groningen en het festivalterrein. Je kunt een dag- of weekendticket voor de bus mee bestellen met je festivalkaartje.
Retourtickets tussen het festivalterrein en Bungalowpark Landal de Bloemert of een parkeerticket zijn inbegrepen bij je accommodatie.
Rijden er dit jaar ook pendelbussen vanuit Groningen?
Ja, hiervoor kan je dag- of weekendticket bestellen in de ticketshop.
Waar kan ik de bustijden vinden?
Zodra de bustijden bekend zijn, komen deze op de website. Er zal ongeveer 1 keer in het uur een bus heen en een bus terug rijden.

Bungalowpark

Heb ik een parkeerticket nodig voor het bungalowpark?
Nee. Parkeren op het bungalowpark zit inbegrepen bij het bungalowpakket.
Waar kan ik parkeren?
Parkeren op vakantiepark Landal de Bloemert is gratis. Afhankelijk van het type bungalow is het mogelijk om bij de bungalow zelf of op de grote parkeerplaats te parkeren.
Heb ik een busticket nodig als ik een bungalowpakket boek?
Nee. Het busticket voor de pendelbus naar de fabriek zit inbegrepen bij het bungalowpakket.
Ik heb een bungalowpakket maar wil met eigen vervoer naar de fabriek, kan ik mijn busticket inruilen?
Ja dat kan. Mail ons dan op info@grasnapolsky.nl.
Wat is het adres van het bungalowpark?
Waterpark De Bloemert
Bloemert 1
9475 TG Midlaren.
Rijden er pendelbussen vanaf station Groningen naar Landal de Bloemert?
Nee, er rijden geen pendelbussen tussen Groningen en het bungalowpark.
Kan ik met het OV naar Landal de Bloemert?
Het is mogelijk om met openbaar vervoer naar het vakantiepark te komen. Gebruik 9292.nl om jouw reis te plannen.

Op het festival

Cashless festival
Grasnapolsky is een cashless festival. Je betaalt op Grasnapolsky per pin. Dat betekent dat er geen munten zijn.
Informatiebalie
Dit jaar zal de informatie balie te vinden zijn in de bolkokers. Hier kan je tijdens het festival terecht voor al je vragen.
Hard cups
Op Grasnapolsky worden je drankjes geschonken in harde plastic bekers met een statiegeldsysteem. Wanneer je jouw bandje ophaalt ontvang je 1 bekermunt, hiermee kun je een beker om je drankje halen. Verlies je je beker of je bekermunt? Dan koop je een nieuwe bij de bar. Op deze manier willen wij de omgeving respecteren en een schoon festival creëren.
Gehoorbescherming
Genieten van muziek doen we veel en graag, zorg dus goed voor je oren tijdens Grasnapolsky! We adviseren om gehoorbescherming te dragen. Oordopjes zijn verkrijgbaar bij de balie bij de bolkokers.
Merchandise
Ook dit jaar verkopen we Grasnapolsky-merchandise met de prachtige ontwerpen van onze vormgever Nick Liefhebber. Je favoriete nieuwe shirt, trui, muts, beker en meer haal je bij de balie bij de Bolkokers. Achteraf zal het mogelijk zijn om overgebleven merch te bestellen via de website.
Eten & drinken
Het is niet toegestaan eten & drinken mee te nemen naar de Fabriek. Wel mag je een kleine drinkfles (bijvoorbeeld een dopper) meenemen gevuld met water. Heb je om medisch redenen eten bij je? Meld het van te voren via info@grasnapolsky.nl.
Gevonden voorwerpen
Iets kwijt? Of juist iets gevonden dat iemand nu waarschijnlijk ontzettend mist? Je kunt de gevonden voorwerpen bij de infobalie in de bolkokers ophalen en achterlaten. Na het festival kun je mailen naar info@grasnapolsky.nl.
Toegangsleeftijd
Er geldt geen minimum adviesleeftijd. Minderjarige bezoekers dienen te worden begeleid door een verantwoordelijke meerderjarige. Grasnapolsky is daarentegen geen kinderfestival en faciliteert daar ook niet in. Kinderen meenemen mag, maar raden wij niet aan. Bezoekers onder de 18 jaar krijgen een <18-polsbandje in verband met de algemene alcoholregels.
Roken
Het is verboden om binnen te roken. Buiten is roken toegestaan op de daarvoor aangewezen plaatsen. Denk hierbij aan het milieu en gooi je sigaretten niet op de grond, maar in de asbak of uit in de prullenbak. We verkopen geen sigaretten.
Drugs
We hanteren een zero tolerance beleid als het gaat om drugs. Het is volgens de Nederlandse wet verboden om illegale middelen als drugs bij je te hebben of te verhandelen. Politie en organisatie hebben het recht bagage en auto’s hierop te doorzoeken.
Fotograferen
Het is niet toegestaan professionele foto-, film- en/of andere opnameapparatuur het festivalterrein mee op te nemen. Foto’s maken met je telefoon of gewone camera mag natuurlijk wel. Let erop dat je de flitser uitzet. Dit kan vervelend zijn voor de artiesten en andere bezoekers.
Respect voor de omgeving
Fabriek De Toekomst wordt omringd door zo’n zestig huizen. We vragen je dan ook om rekening te houden met de buren en ze zo min mogelijk tot last te zijn. We vinden het belangrijk respectvol om te gaan met het gebied waarin we te gast zijn.
Een leuk festival voor iedereen
We willen dat iedereen Grasnapolsky op zijn/haar best kan beleven. Het festival moet een veilige omgeving zijn voor crew, artiesten en publiek waarin iedereen wordt behandeld met gelijkwaardigheid en respect. Wij willen er zeker van zijn dat Grasnapolsky vrij blijft van vooroordelen, discriminatie, intimidatie en pesterijen. Daarom hanteren wij een zero tolerance beleid tegenover alle vormen van gedrag waarin er schade wordt toegebracht aan de waardigheid van de ander. Melding maken van ongewenst gedrag? Dit kan bij de infobalie in de bolkokers. Op het festivalterrein is ten alle tijden een vertrouwenspersoon beschikbaar die je kunt inschakelen.
Aansprakelijkheid
Grasnapolsky kan niet aansprakelijk worden gesteld voor persoonlijk letsel en/of verlies of beschadiging van goederen. Ook verwijzen wij naar de algemene voorwaarden op de website. Parkeren is op eigen risico.
Toegankelijkheid
De Toekomst is goed toegankelijk voor personen die slecht ter been zijn of in een rolstoel zitten. Op een enkele uitzondering na kan de complete fabriek bezocht worden. Heb je vragen over toegankelijkheid en ondersteunende faciliteiten? Mail ons via info@grasnapolsky.nl.
EHBO
Er is EHBO aanwezig op het festival, bekijk de plattegrond voor de locatie.

De Fabriek

De Toekomst

Opgetrokken uit dieprode bakstenen, steekt de oude strokartonfabriek De Toekomst fel af tegen de groene weides van het Groningse landschap. Dit vroeg-industriële complex, dat aan het begin van de vorige eeuw werd opgericht, bood bijna zeven decennia lang plaats aan noeste arbeid en speelde een centrale rol in de florerende strokartonindustrie in Groningen.

Adres

Fabriek De Toekomst
Scheemdermeersterweg 37, 9679 TP Scheemda

Duurzaamheid

Grasnapolsky heeft duurzaamheid al jaren hoog in het vaandel staan. Zo scheiden we afval in samenwerking met Virol, werken we met hardcups, kopen en huren we zoveel mogelijk lokaal in om transport te beperken, richten we het terrein in met tweedehands meubels en gebruiken we gerecycled karton in de aankleding.

Het festival hergebruikt de gemaakte aankleding ieder jaar en vult het aan met zoveel mogelijk hergebruikte materialen. Daarnaast bieden wij onze bezoekers bustickets aan, zodat deze zoveel mogelijk met het openbaar vervoer naar het festival komen. Op diezelfde manier pakken het team en de vrijwilligers zoveel mogelijk de trein en carpoolen we waar nodig.

Catering

Ook in de catering proberen we duurzame keuzes te maken. Zo is de catering, zowel voor publiek als voor crew en guests, 90% vegetarisch en veelal voorzien van lokale, biologische producten. Daarnaast is het wegwerpservies van de foodtrucks biologisch afbreekbaar. We vragen artiesten hun eigen drinkfles mee te nemen en verschaffen watertaps in de backstage, in plaats van de gebruikelijke waterflesjes.

Sustainability manager: mogelijkheden voor de toekomst
Uiteraard willen we altijd meer en beter. Iets dat gelukkig ook steeds beter mogelijk is met nieuwe technologieën en economische haalbaarheid. Onze sustainability manager richt zich dan ook op de vraag hoe we onze ecologische voetafdruk nog meer kunnen verkleinen en meetbaar kunnen maken. Hieronder valt ook het voorlichten van onze bezoekers en het terug laten komen van het onderwerp tijdens ons festival.
Wat kan jij doen?
Ook jij als bezoeker kunt je steentje bijdragen aan de verduurzaming van Grasnapolsky. Probeer bijvoorbeeld in het reizen naar Grasnapolsky, zo veel mogelijk te carpoolen of gebruik te maken van het openbaar vervoer. We bieden busvervoer aan tussen station Groningen en het festival. Daarnaast help je ons door je afval te scheiden, we hebben hier hele handige prullenbakken voor, en de omgeving schoon te houden. Denk er bijvoorbeeld aan je sigaretten niet zomaar op de grond te gooien, maar in de daarvoor bestemde bakken.

Contact

Bezoekers

Staat het antwoord op je vraag er niet bij? Stuur een mailtje naar info@grasnapolsky.nl

Pers en accreditatie

Interesse om over Grasnapolsky te schrijven of langs te komen voor een verslag tijdens het festivalweekend? Neem contact op met Liz Seuren (Marketing & PR) via liz@grasnapolsky.nl voor meer informatie.

0
Bestelling
Er bevinden zich geen producten in je bestellingTerug naar de merchandise
Calculate Shipping
Kortingscode toepassen