De Grote #GRAS18 Infoblog

Het is bijna zo ver! #Gras18 staat voor de deur en daarom delen we graag de laatste updates rondom het festival met jullie. Natuurlijk kun je alle benodigde informatie vinden op de informatiepagina, maar we lichten graag nog even een aantal belangrijke punten uit. Lees je mee?Vervoer
Grasnapolsky is zowel met de auto als het OV te bereiken. De meest actuele dienstregelingen kun je hier vinden. Niet alles gaat er hetzelfde aan toe als vorige edities. Let dus vooral even op de volgende punten:

Koop vooraf je busticket! Bustickets kunnen dit jaar alleen vooraf worden aangeschaft en je kunt Radio Kootwijk niet bereiken zonder (fiets of) busticket. Koop dus voor vertrek via de shop je ticket.

De nieuwe locatie van de Satelliet parkeerplaats is bekend. Deze is NIET meer te vinden aan de Asselseweg, maar aan de rand van recreatiegebied Caitwickerzand.  Je komt er als volgt:

Vanaf de A1: rijd op de N302 richting Landal Rabbit Hill en sla af bij het bord P – Grasnapolsky.
Vanaf de N302: rijd op de N302 voorbij Landal Rabbit hill en volg het bord P – Grasnapolsky.

De satellietparkeerplaats gebruik je als gast of bezoeker als je niet op een bungalowpark slaapt. Let op: hiervoor heb je een parkeerticket nodig. Deze is alleen vooraf aan te schaffen, zorg dat je dit al in de pocket hebt via onze website.

Pendelbus vanaf de Berkenhorst
Mooi nieuws voor de bezoekers die overnachten op de Berkenhorst: de pendelbussen zullen gezien de afstand tussen de parkeerplaats en het park een extra stop maken! De route van de bus is dus als volgt: Radio Kootwijk – Satellietparkeerplaats – de Berkenhorst – Landal Rabbit Hill, en vice versa natuurlijk.

Nachtprogramma bezoeken zonder overnachting
Woon je in de buurt en slaap je lekker thuis, maar wil je wel naar de avonden op Landal komen? Je kunt gebruik maken van het openbaar vervoer (bus 102 vanaf Apeldoorn) of met de auto komen. In overleg met Landal is besloten dat de hefbomen vrijdag t/m zondag open blijven en je je auto op het terrein kan parkeren op de parkeerplekken, ook als je geen huisje hebt geboekt.

Inchecken/polsbandjes
Indien je op vrijdag aankomt kun je op Landal Rabbit Hill je polsbandje ophalen. De check-in is te vinden bij de receptie, waar je vanaf 15:00 uur welkom bent. Houd bij het ophalen zowel je e-ticket als de bevestigingsmail paraat. Inchecken kan tot 21:30, polsbandje ophalen kan tot 22:30 uur. Ook wanneer je op de Berkenhorst overnacht en vrijdag het programma op Landal wilt bezoeken, kun je hier je ticket inwisselen voor een polsbandje.  

Op zaterdag en zondag kun je je ticket inwisselen voor een polsbandje bij het tickets- en muntenpunt op Radio Kootwijk. Deze bevindt zich vlakbij de parkeerplaats, voor de Garage. 
Polsbandje kapot? Bewaar je ticket en je kapotte bandje zodat je met je ID bij de infobalie een nieuw bandje kunt ophalen.

Kunst- en Expeditieprogramma
Ook dit jaar hebben we weer een goed gevuld kunst- en expeditieprogramma waar je voor het eerst voorafgaand aan het festival online al kaartjes voor kunt reserveren via deze pagina (max. 1 ticket per persoon). Vul het formulier helemaal in en bevestig je bestelling. Je krijgt vervolgens een bevestigingsmail die je moet laten zien bij de balie op het binnenplein waar je een fysiek ticket ontvangt.

Als je nog niet hebt besloten waar je aan wilt deelnemen is dat ook geen probleem. Er zijn voor iedere sessie en expeditie ook weer wat tickets achter de hand gehouden die je op het festival zelf kunt proberen te bemachtigen. Ook gereserveerde tickets die niet op tijd zijn opgehaald komen opnieuw vrij.

Tip: de sessies van Pieter de Graaf in Gebouw E!
Op de zondag zal pianist Pieter de Graaf twee sessies geven in het eerder onontdekte gebouw E. Per sessie is er ruimte voor 50 personen. Om deze bij te kunnen wonen heb je een fiets nodig, maar mocht je deze niet gehuurd hebben, dan heb je geluk! We hebben enkele fietsen op het terrein staan, waar je als bezoeker gratis gebruik van mag maken. Wel is het belangrijk dat je je identiteits- of rijbewijs tijdelijk afgeeft als borg. Ook moeten de fietsen uiterlijk 17:00 uur weer terug zijn gebracht.

Maak kennis met MIR
Denk je terug aan Grasnapolsky 2017, dan denk je sowieso aan de afters die brouwerij Oedipus en het Rotterdamse On Track Agency op het bungalowpark organiseerden. Allebei legendarisch, al was er misschien wel wat behoefte aan extra ruimte. Daar zijn we achteraan gegaan, met MIR op de parkeerplaats van Landal als resultaat. Wat hier precies gaat gebeuren laten we nog even in het midden, maar zorg er in ieder geval voor dat je een keer binnenloopt. Anders zou je zomaar eens een van de hoogtepunten van het festival kunnen missen!

Munten
We werken op het festival met munten á €2,70 per stuk. Deze zijn alleen te koop met PIN. Zowel op Radio Kootwijk als op Landal Rabbit Hill. Het is niet mogelijk de munten met creditcard te betalen. Overgebleven munten kunnen op de zaterdag en zondag op Radio Kootwijk worden teruggebracht bij de muntenbalie buiten, en op maandagochtend op Rabbit Hill tussen 09:00 en 10:30. Er geldt een minimum van twee hele munten.

Publieksonderzoek
Zoals jullie weten verhuist Grasnapolsky in 2019 naar een nieuwe locatie. Om te zorgen dat jullie je hier meteen thuis voelen zullen we tijdens het weekend een publieksonderzoek houden. Wil je ons helpen door wat vragen te beantwoorden? Je kunt ons onderzoeksteam op vrijdag in het parkcentrum vinden en op de zaterdag en zondag in de Catacomben van Radio Kootwijk. Onder de deelnemers wordt een merchandisepakket verloot.

Ontbijtje?
Kun je wel een oppepper gebruiken na al dat gefeest? Koffie is het antwoord!
In de buurt van de receptie vind je de Smaakvolvo. Tussen 9:00 en 14:00 uur kun je daar heerlijke koffie en een heerlijk ontbijtje kopen. Gebakken eieren, wentelteefjes, tosti’s? Maar natuurlijk! Geen munten meer over van gisteravond? Geen probleem, de Smaakvolvo heeft ook een pinapparaat.

Wijzigingen programma
Een festival is geen festival zonder verschuivingen, afzeggingen en toevoegingen. Ook Grasnapolsky 2018 ontkomt er dit jaar niet aan.

Borokov Borokov zal in plaats van zaterdag, op zondag Annex B op z’n kop zetten en is daarmee om 20:45 uur de afsluiter van de zaal. Hierdoor wordt op de zaterdag TIJD?? plaats gemaakt voor SONNDR: een pikdonkere spooky kruisbestuiving van noise, post-punk en no-wave uit Rotterdam. Welkom!

Wil je zeker weten dat je de meest actuele versie van de timetable bij de hand hebt? Download dan de TMSQR app en kies Grasnapolsky als startscherm!

Tas inpakken
Het lijkt zaterdag en zondag droog te blijven, maar het belooft wel lekker winterskoud te zijn. Vrijdag flink wat neerslag. Zorg dus voor een goede jas, warme schoenen, dikke sokken. Belangrijke items die je ook niet wilt vergeten zijn handdoeken en toiletpapier. Maar bijvoorbeeld ook handig: theedoek, afwasmiddel, handzeep, koffie (senseo of filter), vuilniszakken. Je kunt op onze website onder overnachtingen je type Landal bungalow aanklikken en de inventaris zien.

Uitchecken
Uitchecken kan zowel op zondag (tot 17:00) als maandag (tot 10:30 uur). Het is van belang dat je de bungalow achterlaat zoals je hem aantrof. Indien dit niet het geval is, zullen er later kosten in rekening worden gebracht.

Denk er bij het verlaten van de bungalow aan dat de bedden zijn afgehaald, de vaat is gedaan en de vaatwasser is uitgeruimd en het vuilnis is weggebracht. Als je dit niet hebt gedaan zullen er helaas achteraf kosten in rekening worden gebracht. Heb je een Luxe Check Out geboekt? Dan mag je het bedlinnen afhalen, vaatwasser uitruimen en vuilnis wegbrengen laten zitten als je daar geen zin in hebt.

Gemist, of achteraf spijt? Scoor hier toch nog Grasnapolsky 2018 merchandise! Sluiten