Grasnapolsky zoekt (installatie) kunstenaars!

Een diep verscholen locatie als Radio Kootwijk met het indrukwekkende zendgebouw en de mooie, uitgestrekte natuur schreeuwen om kunst, (interactieve) installaties en verdieping. In 2018 vieren we het vijfjarig bestaan van Grasnapolsky en de laatste editie op Radio Kootwijk. Met het thema ‘Ver weg – Dichtbij’ presenteren we een oud verhaal met een nieuw gezicht: het verlaten radiostation komt voor de laatste keer opnieuw tot leven. Maar denk ook aan afstand in fysieke zin wanneer het over de Veluwe gaat. Een gebied dat middenin ons kleine land ligt, maar niet platgelopen wordt: dichtbij, maar ook ver weg. We vragen kunstenaars betekenis te geven aan bestaande verhalen over het radiostation en eigen interpretaties in te brengen op dit thema.

Grasnapolsky is voor de komende editie op zoek naar kunstenaars die aan de slag willen met de bijzondere plekken de locatie te bieden heeft. Denk bijvoorbeeld aan de Pompenkamer, de twee kleine Pomphuisjes bij de Watertoren, een verscholen bunker en zelfs de grote zaal van het Zendgebouw. Er is per werk slechts een kleine vergoeding beschikbaar, dus we willen vooral ruimte bieden aan jonge veelbelovende kunstenaars die hun portfolio willen uitbreiden en hun reikwijdte willen vergroten op een buitengewoon prachtige locatie.

Grasnapolsky staat open voor verschillende kunstdisciplines, zowel buiten als binnen, met of zonder interactieve elementen. Houd er wel rekening mee dat alle ideeën voor buiten ook met Staatbosbeheer worden besproken, vanwege het beschermde natuurgebied met haar kwetsbare flora en fauna waar we mee te maken hebben. Hier kunnen dus nog wel bepaalde restricties uit voortvloeien, het werken met zogenaamd ‘zwerflicht’ is bijvoorbeeld niet toegestaan.

Een aantal richtlijnen:

  • Indien buiten geëxposeerd: Het werk moet regen-, sneeuw- en windbestendig zijn (we kunnen alles verwachten in februari!) en moet bij voorkeur zowel overdag als ‘s avonds in het donker tot uiting komen, zonder gebruik te maken van ‘zwerflicht’.
  • Een installatie in het Zendgebouw past bij voorkeur binnen een ruimte van 5 x 3,5 x 3 meter (behalve voor de Zenderzaal, de pomphuisjes en de bunker, hier gelden afwijkende maten).
  • Een installatie moet doorlopend kunnen werken zonder dat iemand er continu bij hoeft te zijn.

De meest passende en inspirerende concepten krijgen een bescheiden productiebudget en mogen tijdens Gras’18 exposeren. Ook werken die eerder al ergens hebben gestaan en passen binnen het thema en budget mogen ingestuurd worden!

Interesse?

Stuur voor maandag 20 november het volgende naar eva@grasnapolsky.nl:

  • Concrete uitwerking van het concept (max 1 A4)
  • Realisatie toelichting; ga je het werk alleen maken of i.s.m met anderen?
  • Productionele toelichting; o.a. hoe ga je het vervoeren, bouw je het zelf op, wat zijn de technische aspecten?
  • Moodboard / illustrerend beeld
  • Link naar eerder werk / portfolio

Wil je meer weten of heb je vragen? Mail naar eva@grasnapolsky.nl.

Gemist, of achteraf spijt? Scoor hier toch nog Grasnapolsky 2018 merchandise! Sluiten