Grasnapolsky door de ogen van: Niko

Grasnapolsky 2018 staat al bijna voor de deur, en daarom leek het ons leuk om de inmiddels vaste insteek van “Door de ogen van” eens los te laten en enkele artiesten van de line-up aan je voor te stellen die mogelijk nog nieuw voor je zijn. Deze editie de indie-slackers van Niko. Zij hebben de eer om dit jaar Grasnapolsky te openen, en daarnaast is er een nieuwe EP op komst.  De heren uit Den Haag zijn dus zogezegd ‘lekkah bezig’.

We stelden Nik van den Berg (frontman van de band) wat vragen over dit nieuwe materiaal en welke acts hij zelf wilt bezichtigen op het festival!

Jullie nieuwe EP komt eraan, waar is die opgenomen?
De EP is opgenomen in IJland studios, hélemaal in Amsterdam. Goeie studio met mega lieve mensen. Tegenover de studio zit een Jumbo. Daar kan je je pizza’s in de oven laten opwarmen. Krijg je een warme pizza met pizzadoos en al voor drie euro. Nou, dat hebben ze geweten.

Hoe verhouden de nieuwe nummers zich tot de andere twee EP’s?
Misschien laten we het slacker-rockerige een beetje achterwegen en komt daar meer daddy-rock voor in de plaats. Meer bloed aan de paal als je begrijpt wat ik bedoel. We hebben echt de sound en identiteit van de band willen aanscherpen. En ik denk dat dat gelukt is.

Hoe verloopt het schrijfproces? Gebeurt dat in de repetitieruimte, of wordt er juist zoveel mogelijk tijdens het opnameproces geschreven?
We werken vaak met z’n tweeën of drieën een idee uit en gaan daarmee de oefenruimte in. De nummers waren helemaal af voordat we de studio in gingen. We hadden de ruimte ook maar drie dagen tot onze beschikking. Het zou wel leuk zijn om een keer een miljoen weken in een studio te kunnen vertoeven. Al vraag ik me af of het daar echt beter van zou worden.

Wanneer kunnen we het nieuwe werk verwachten?
In maart! We hebben een zeer bijzondere release voor onze cassetteband georganiseerd in Zaal 3 in Den Haag. Natuurlijk zal dit alles gepaard gaan met het vertonen van nieuwe exclusieve artikelen. Maar daarover later meer. Kopen, kopen, kopen: www.nikointernet.com

Wat mogen de bezoekers van Grasnapolsky absoluut níet missen dit weekend (naast natuurlijk jullie show)?

Geschreven door Jente Lammerts

Gemist, of achteraf spijt? Scoor hier toch nog Grasnapolsky 2018 merchandise! Sluiten