Dit zijn de expedities van Grasnapolsky 2020

Er staat je weer een buitengewoon divers programma vol bijzondere expedities te wachten tijdens Grasnapolsky! Het expeditieprogramma van dit jaar richt zich op het Ritme van de Tijd, de toekomst, het soms langzaam en vaak snel voorbij tikken van de tijd, het vastzitten en losbreken uit een sleur en het moment van op pauze drukken en je omgeving in je opnemen. Want wat zegt het ritme waar we ons in bevinden over onszelf?

We nemen je mee in de verhalen van De Toekomst en het Groninger platteland. Zo is de ‘gouwe ouwe’ expeditiehit ‘De Hoogtijdagen van de Toekomst’ terug in een nieuw jasje: ‘Het Ritme van fabriek De Toekomst’. Twee veteranen Frits en Andries uit de kartonindustrie vertellen je in geuren en kleuren over onder andere de eigenschappen van het unieke strokarton. Wie meeloopt met de expeditie ‘Landgoed Ennemaborg’ leert alles over de ontwikkelingen die het Groninger land heeft doorgemaakt en tijdens ‘Sterke verhalen in het Koetshuis’ kruip je om het vuur en geniet je van sterke verhalen en Groningse sagen onder het genot van heerlijke glühwein en Groningse koeken. Bekijk hieronder meer over alle expedities. En meld je aan via onze webshop.

Intieme, akoestische sessies rondom de fabriek
Daarnaast kun je je vanaf 4 maart om 20:00 uur ook aanmelden voor de sessies! Wie er speelt houden we nog eventjes geheim, maar het worden in elk geval extra bijzondere en intieme ervaringen. Je kunt je aanmelden voor sessies op zaterdag 7 maart in het Klokkengieterijmuseum van 16:00 – 16:20, 17:00 – 17:20 en 18:00 – 18:20. Op zondag 8 maart zijn er sessies in de Kerk Scheemda van 15:00 – 15:20, 16:00 – 16:20 en 17:00 – 17:20. Let op: er is een beperkt aantal plekken beschikbaar.

Deze expedities staan je te wachten

Expeditie: De Toekomst in perspective
Theatermaker Sijas de Groot bevraagt speciaal voor Grasnapolsky de Toekomst en haar geschiedenis. Verwacht een audiowandeling vol verhalen, muziek en omgevingsgeluiden, via een koptelefoon. Meer informatie.

Wanneer: zaterdag en zondag om 14:30 & 16:30
Duur: 60 – 75 minuten
Je wordt opgehaald bij het verzamelpunt binnen

Expeditie/proeverij: Tour de Boer
We nemen je mee naar de boer of jeneverstokerij waar je ziet hoe de streek-producten worden gemaakt, bewerkt en verkocht. Meer informatie.

Wanneer: Zaterdag om 15:15 en zondag om 15:00
Duur: 60 minuten
Kosten: 3 munten per persoon

Je wordt opgehaald bij het verzamelpunt buiten

Expeditie: het ritme van Fabriek De Toekomst
De populairste expeditie ‘De Hoogtijdagen van de Toekomst’ is terug in een nieuw jasje! Zet een koptelefoon op en ga op pad met Frits en Andries, twee veteranen in de kartonindustrie die je alle nissen en hoeken van de fabriek laat zien. Meer informatie.

Wanneer: zaterdag om 13:30, 15:00 & 16:30 en zondag om 14:00 & 15:30
Duur: 60 minuten
Je wordt opgehaald bij het verzamelpunt binnen

Expeditie: Landgoed Ennemaborg
Tijdens deze expeditie leer je alles over de ontwikkelingen die het Groninger land heeft doorgemaakt. Meer informatie.

Wanneer: zaterdag 13:30 en 15:00 en zondag 13:00 en 15:00
Duur: 60 minuten
Je wordt opgehaald bij het verzamelpunt buiten

Expeditie: Langs de vloedlijn van verdronken dorpen en oude kerken
Gids Inge Dekker van Cultuurhistorisch Centrum Oldambt neemt je mee langs de vroegere grens van land en water, naar de kerk van Midwolda, in het verhaal van de verdronken dorpen. Meer informatie.

Wanneer: zaterdag 13:15 en zondag 12:45
Duur: 60 tot 90 minuten
Je wordt opgehaald bij het verzamelpunt buiten

Expeditie: Klokkengieterijmuseum
Een duik in het eeuwenoude ambacht van de klokkengieterij. Verwacht een tocht langs ingenieuze uurwerken, valse klokken, een klokkenstoel en de gietkuil in de voormalige klokkengieterijfabriek. Meer info.

Wanneer: zaterdag om 14:45
Duur: 60 minuten
Je wordt opgehaald bij het verzamelpunt buiten

Expeditie: Wildpark De Toekomst – Bram Esser, Alexander Weeber i.s.m. Platform GRAS
Met trots verwelkomt het Nieuw Antropologisch Instituut Nederland (NAIN) je in Wildpark De Toekomst. Hier leer je je opnieuw tot de natuur te verhouden. Treed binnen in het bezoekerscentrum en verrijk jezelf met kennis over het park en de mensen die er wonen. Meer info.

Wanneer: doorlopend

Meld je aan / tickets voor de expedities

Om aan de expedities te kunnen deelnemen, heb je een ticket nodig. Deze zijn vanaf 4 maart om 20:00 uur beschikbaar via onze webshop. Indien je deze tickets online hebt gereserveerd, dien je ze uiterlijk een half uur voor aanvang van de expeditie bij de Kunstbalie op te halen.

Heb je geen tickets gereserveerd, wees dan niet getreurd! Voor iedere activiteit zijn er namelijk een aantal tickets achtergehouden. Deze kunnen worden opgehaald bij de Kunstbalie (maximaal twee per persoon). Hierbij geldt: wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Ook de gereserveerde tickets die niet (op tijd) zijn verzilverd, komen een half uur voor aanvang van de desbetreffende expeditie weer vrij. Blijf het dus vooral proberen, want wie weet heb je geluk.

Let op: er zijn twee verzamelpunten, binnen en buiten. Kijk bij de expeditie naar keuze in dit boekje waar het verzamelpunt is.

0
Bestelling
Er bevinden zich geen producten in je bestellingTerug naar de merchandise
Calculate Shipping
Kortingscode toepassen