“Er komt altijd wat voor…” De tiende editie van Grasnapolsky wordt geopend met een speciale poëtische performance van Lucky Fonz III en beeldend kunstenaar Jos Agasi

Een bijzonder jubileum verdient een bijzondere opening. We vroegen Lucky Fonz III en Jos Agasi samen een performance te maken rondom het thema ‘Alles Om Je Heen’ en de 10e editie van Grasnapolsky. Daarmee zullen zij samen voor een bijzondere aftrap zorgen op de vrijdag van de jubileumeditie van Grasnapolsky. Lucky Fonz III belooft een poëtische en theatrale performance waarin alles om je heen samenkomt: conference, muziek, poëzie, humor en ontroering, over de geschiedenis en toekomst van de plek, het festival, de mensen en alles om je heen. De videokunst van Jos Agasi, voorheen van kunstenaarscollectief Blauwe Uur dat de videoprojecties op de Fabriek en Radio Kootwijk verzorgde, omhult de performance met projecties, een visuele ervaring die alles aan de verbeelding overlaat en geïnspireerd is door het thema van het festival, naar het gelijknamige nummer van Lucky Fonz III ‘Alles Om Je Heen’. Samen staan wij straks in de Toekomst waarin heden en verleden alles om ons heen verbinden en knallen we het festival in! 

Er komt altijd wat voor
En altijd wat na
Dus wie ik ben
Is waar ik sta
En waar ik ga
Is wie ik word
En etcetera
En enzovoort

De opening zal overlopen in een concert van Lucky Fonz III. Zijn album Hemellichamen, waarop ‘Alles Om Je Heen’ het laatste nummer is, werd onlangs door NRC verkozen tot beste Nederlandse album van 2022.  De video installatie ALLES van Jos Agasi zal doorlopend tijdens het festival te zien zijn in een van de mooie ruimtes van de fabriek. Word onderdeel van alles om je heen in deze interactieve videoprojectie, waarin de woorden die jij kiest ertoe doen en vorm krijgen in de ruimte.

Toen Grasnapolsky voor het eerst neerstreek bij Fabriek de Toekomst in 2019, zorgden Lucky Fonz III, Jos Agasi (toen met kunstenaarscollectief Blauwe Uur) en De Likt al voor een zeer bijzondere aftrap met een vertolking van het nummer ‘Oost-Groningen’ (“dat gaat met strokarton”) van Drs P.

0
Bestelling
Er bevinden zich geen producten in je bestellingTerug naar de merchandise
Calculate Shipping
Kortingscode toepassen