Dit zijn de expedities en het randprogramma van Grasnapolsky 2023

Er staat je weer een buitengewoon divers programma vol bijzondere expedities te wachten tijdens Grasnapolsky! Tijdens de expedities word je aan de hand van het thema ‘Alles Om Je Heen’ meegenomen door de fabriek én de omgeving. Daarnaast hebben we ook weer een mooi randprogramma voor jullie klaarstaan zodat jullie je geen seconde zullen vervelen op de fabriek.

LET OP: Je kan je tot vrijdag 10 maart 15:00 online aanmelden voor de expedities. Gedurende het festival kan het bij de kunstbalie.

Expedities

Bij de kartonbaan vind je de kunstbalie waar je met de gezelligste vrijwilligers kan kletsen, discussiëren en filosoferen over de kunst en waar je ook jouw ticket kan halen voor de unieke Gras-expedities. Wil je meer weten over de fabriek van het welbekende duo Frits & Andries of ga je naar de try-out van het Het Grensland in de klokkengieterij? Er is voor ieder wat wils, maar vergeet niet om je aan te melden!

Expeditie: De Graanrepubliek Proeverij en RondleidingUITVERKOCHT
Wat is er nou het belangrijkste op een weekendfestival? Juist ja: een goede bodem en een stevige pot bier. En om maar meteen goed van start te gaan kan je op vrijdagmiddag vanaf het Bungalowpark gedropt worden bij de Graanrepubliek, de plek waar deze twee musts worden waar gemaakt.
Meer informatie.

LET OP: Deze expeditie is alleen voor gasten van het Bungalowpark. De bus vertrekt van het Bungalowpark naar de Graanrepubliek en gaat daarna door naar de Toekomst.

EXTRA LET OP! De maximale aanmeldingsdatum voor deze expeditie is dinsdag 7 maart.

Wanneer: Vrijdag om 15:30 uur
Duur: +/- 90 minuten
Vertrek per bus vanaf het bungalowpark

Let op: Voor deze expeditie vragen we een bijdrage van €10,-.

Reserveer deze expeditie >

Expeditie: Elten Kiene – Ik Ben Nog Nooit Op Dit Punt Geweest
De persoonlijke reis van spoken word-artiest Elten Kiene gaat over durven dromen en manifesteren, door te schrijven en hardop uit te spreken. Over elkaar vinden in de verhalen die we met elkaar delen. Over positieve geluiden op momenten wanneer het extra nodig is. Een muzikale voorstelling, met dans en beeldende kunst waarbij het woord centraal staat.‘Ik Ben Nog Nooit Op Dit Punt Geweest’ gaat over het geven van een voorbeeld door een voorbeeld te zijn. Over ontdekken, herontdekken, om telkens op een nieuw punt te belanden. Elten Kiene is oprichter van het platform Woorden Worden Zinnen, in 2020 ontving hij de Cultuurprijs Zuid-Holland van het Prins Bernhard Cultuurfonds.
Meer informatie.

Wanneer: Zaterdag en Zondag om 17:30 uur
Duur: 45 minuten

Je wordt opgehaald bij het verzamelpunt

Reserveer deze expeditie >

Expeditie: En je noemt het / Het Grensland
In een dorp verderop, Heiligerlee, staat het Museum Slag van Heiligerlee. Onderdeel van dit museum is de oude Klokkengieterij, waar tot het begin van de vorige eeuw kerkklokken werden gegoten voor kerken door heel Nederland. Momenteel staat het museum helaas in de steigers, maar gelukkig voor ons mag Grasnapolsky dit jaar wél naar binnen. In de oude gietkuil, waar de klokken werden gegoten, dragen de dichters van ‘En je noemt het / Het Grensland’ hun werk voor in de try-out van hun voorstelling die later op het festival zal plaatsvinden. Maar dat is nog niet alles! Want na afloop wacht een wel heel bijzondere verrassing in de tuin van het museum. Dus stap met ons op de fiets en ontdek deze bijzondere plek. 
Meer informatie.

LET OP: Deze expeditie begint met een fietstocht(je). Daarnaast is het goed om erbij te vermelden dat je je dik en warm aan moet kleden. De gietkuil is onverwarmd.

Wanneer: Zaterdag om 14:30 uur
Duur: 90 minuten

Je wordt opgehaald bij het verzamelpunt

Reserveer deze expeditie >

Expeditie: Rondleiding Frits & Andries
Zeg je Grasnapolsky, dan zeg je Frits en Andries. Niemand kent de fabriek de Toekomst en haar geschiedenis zo goed als deze twee Groningers. Zij kennen het verhaal van elk donker gangetje, spannende hoekje en verborgen nisje. De Toekomst kent een rijke geschiedenis die deze twee heren je maar wat graag vertellen in een super leuke rondleiding waarbij geen enkel stukje wordt overgeslagen.
Meer informatie.

Wanneer: Zaterdag en zondag om 14:30 en 16:00
Duur: 45 minuten

Je wordt opgehaald bij het verzamelpunt

Reserveer deze expeditie >

Expeditie: Kerk Sessies UITVERKOCHT
Sprak de historie van de Toekomst je wel aan? En smaakt dat naar meer? Dat komt mooi uit, want Scheemda barst van de historische gebouwen. Neem nou de Scheemder Kerk; een hervormde kerk uit de 16e eeuw die op stevige wandel (of huifkar?) afstand staat van de fabriek. Tegenwoordig is de kerk nog weinig in gebruik, maar voor de bezoekers van Grasnapolsky opent dit historische gebouw haar deuren voor een intiem en akoestisch concert. Van wie? Dat houden we nog even geheim.
Meer informatie.

LET OP: Op zondag begint deze expeditie met een fietstocht(je). Daarnaast is het goed om erbij te vermelden dat je je dik en warm aan moet kleden. De kerk is onverwarmd.

Wanneer: Zaterdag en zondag om 15:00 uur
Duur: 60 minuten

Je wordt opgehaald bij het verzamelpunt

Reserveer deze expeditie >

Expeditie: Fietstocht naar Landgoed Ennemaborg
De zondagochtend van een festival is stiekem het allermooiste moment, toch? Onder begeleiding van enthousiaste gidsen fiets je over het prachtige landgoed De Ennemaborg, één van de pronkstukken van Het Groninger Landschap.. Misschien spot je zelfs wilde konikpaarden! Leer over deze bijzondere plek onder het genot van een (gratis!) kopje thee of koffie bij het haardvuur in het bezoekerscentrum.
Meer informatie.

Wanneer: Zondag 13:00 uur
Duur: 90 minuten

Je wordt opgehaald bij het verzamelpunt

Reserveer deze expeditie >

Meld je aan / tickets voor de expedities

Om aan de expedities te kunnen deelnemen, heb je een ticket nodig. Deze kan je hierboven reserveren. Indien je deze tickets online hebt gereserveerd, dien je ze uiterlijk een half uur voor aanvang van de expeditie bij de Kunstbalie op te halen.

Heb je geen tickets gereserveerd, wees dan niet getreurd! Voor iedere activiteit zijn er namelijk een aantal tickets achtergehouden. Deze kunnen worden opgehaald bij de Kunstbalie (maximaal twee per persoon). Hierbij geldt: wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Ook de gereserveerde tickets die niet (op tijd) zijn verzilverd, komen een half uur voor aanvang van de desbetreffende expeditie weer vrij. Blijf het dus vooral proberen, want wie weet heb je geluk.

Check bij de kunstbalie voor de actuele vertrekpunten.

Randprogramma

Workshop: Rubber Me The Right Way door TIMNOTSIMON
Bij de workshop “Rubber Me The Right Way” vertelt TIMNOTSIMON over verschillende technieken waar hij zelf veel gebruikt van maakt in zijn werk. Door middel van ‘distortion’ leer je de vorm van een opgeblazen ballon beïnvloeden door ze te vullen met andere ballonnen. Zo kan je elke vorm creëren die je wilt!
Meer informatie.

De Jubileum Expo: 10 Edities Grasnapolsky
In de kartonbaan vind je de expositie van 10 edities Grasnapolsky. We staan bekend om ons artwork, dat altijd als een rode draad door het festival is verweven. Per jaar laten we zien hoe het thema en de vormgeving zijn verwerkt in alle aspecten van het festival, denk hierbij aan oude merchandise, posters en foto’s van de mainstages. Door middel van oude mindmaps zie je hoe deze thema’s worden bedacht en tot stand komen. Tot slot lichten we de unieke karakters en gebeurtenissen uit van de edities die hebben plaatsgevonden (en niet hebben plaatsgevonden).
Meer informatie

Het Knutselhoekje
Zin om je creativiteit de vrije loop te laten gaan? In het Knutselhoekje bij de expositie vieren we het 10-jarig bestaan van Grasnapolsky met een knutselpartijtje waarbij je zelf aan de gang gaat met schaar, lijm, oude flyers en posters en karton, om je eigen grasnapolsky artwork te maken. 

De Drie Linden
Oud arbeiderscafé De Drie Linden werd in 2020 omgetoverd tot Jordy’s Kopstootbar – de mensen die daar geweest zijn zullen het niet snel vergeten. Speciaal voor ons jubileum organiseert Clash daar een verrassingspartijtje voor ons. Wie er gaan spelen en wie er komen is zelfs voor ons geheim, maar dat het leuk wordt dat weten we zeker! Hoe we binnen gaan komen op dat exclusieve feestje moeten we ook nog even goed onderzoeken, maar als we het weten zullen we het vertellen.
Meer informatie.


0
Bestelling
Er bevinden zich geen producten in je bestellingTerug naar de merchandise
Calculate Shipping
Kortingscode toepassen