De eerste namen voor Grasnapolsky 2019 zijn bekend

Met trots kondigen we de eerste 23 artiesten aan die op Grasnapolsky 2019 staan: The Japanese House (UK), Ray Fuego, Lucky Fonz III, Donny Benét (AU), Snapped Ankles (UK), Blu Samu (BE), Karel, Ploegendienst, Charlotte Adigéry (BE), Marcellis & Darieaux, SONS, Meindert Talma, Niels Broos, Sofie Winterson, Lewsberg, YĪN YĪN, Amy Root, ohslo, Donna Blue, Pig Frenzy, Price, Abdomen en Levi Noah komen in februari naar Scheemda.

Toekomst binnenkant

Muzikaal programma
Naast dat we blij zijn met namen als Donny Benét, Snapped Ankles, Niels Broos, Sofie Winterson en Blu Samu, zijn we extra verheugd dat we The Japanese House, het project rondom de Britse Amber Bain mogen verwelkomen. Bain gooit de hengel graag uit in experimentele vijvers en maakt elektronische dreampop die op eigenzinnige, bijna buitenaardse wijze hypnotiseert. Hiphop-punker Ray Fuego, winnaar van de 3voor12 award 2018 en oprichter van het SMIB-collectief, doet zo mogelijk het tegenovergestelde: vechtend voor zijn idealen, werpt hij ieder systeem omver. En dat in meerdere verschijningsvormen, want ook zijn punkkwartet Ploegendienst staat op de line-up. Ook oude bekende Lucky Fonz III keert terug naar het festival. Gewapend met humor, diepgang en nieuwe liedjes is hij klaar om de Grasnapolsky-harten (opnieuw) te veroveren.

Als vanouds is er op de line-up voldoende ruimte gemaakt voor veelbelovend talent en nieuwe, spannende projecten. Zo zullen o.a. Amy Root, dat onlangs hun debuutshow speelde op ADE Live, Donna Blue, Lewsberg, SONS, YĪN YĪN, Pig Frenzy, Abdomen en Levi Noah hun opwachting maken. Marcellis & Darieaux, een nieuw project van Dario Trapani en Mark Schilders (o.a. bekend als drummer van Weval), is een live act en kunstinstallatie in één waarbij muziek en beweging samenkomen in een audiovisueel spektakel aangedreven door drums, gitaar en synthesizers. De Vlaamse veelzijdige zangeres Charlotte Adigéry en Soulwax-protégée kennen we van haar alter ego WWWater die eerder al op Grasnapolsky stond. Met publiekslieveling Karel, ohslo, Meindert Talma en Price staan er ook lokale Groningse artiesten op het programma.

Nog geen tickets? Haal ze hier, zet jezelf op gaan en beluister de Gras-playlist!