De datum van Grasnapolsky 2018 is bekend!

De vijfde editie vindt plaats op 2, 3 en 4 februari 2018 en heeft het thema ‘Ver Weg / Dichtbij’

NATHANREINDS-grasnapolsky3-LR-13

Op 2, 3 en 4 februari 2018 vindt de vijfde editie van Grasnapolsky plaats. Radio Kootwijk zal wederom het toneel zijn van een uiteenlopend programma, waar behalve de traditiegetrouwe aandacht voor de Nederlandse en Belgische underground dit jaar ook meer internationale namen deel van zullen uitmaken. Daarnaast krijgen disciplines als dans, (muziek)theater en performance een prominentere plek in de programmering. Overnachten gebeurt ook dit jaar weer op Landal Rabbit Hill, waar een passend nachtprogramma niet zal ontbreken.

Thema
‘Hallo Bandoeng, hoort u mij?’ Radio Kootwijk werd in 1929 geopend met deze woorden, en zorgde er sindsdien voor dat families via een radioverbinding tussen Nederland en Nederlands-Indië direct contact konden hebben met elkaar. Ver Weg, kon zo Dichtbij worden gehaald. Dit vijfde jaar zal dit thema als een rode draad door ons programma, vormgeving en aankleding lopen. Op de donkerste plek van Nederland brengt Grasnapolsky het nog onbekende onontdekte en het hier en nu dichtbij elkaar. Onder die indrukwekkende sterrenhemel – ongeveer het enige in de wereld waar je tegelijkertijd naar kunt kijken met een geliefde die aan de andere kant van de wereld zit.

Nieuw programmateam
Vorige week werd al naar buiten gebracht dat Grasnapolsky de toekomst in gaat met twee nieuwe programmeurs, namelijk Ilana van den Berg (Sugarfactory, ex-MOJO) en Jonatan Brand (Doornroosje, Valkhof Festival). Zij geven aan deze jubileum-editie in te willen zetten op speciale projecten. Om diezelfde reden werken we ook dit jaar weer nauw samen met Staatsbosbeheer. Gezamenlijk zullen we komende editie een nog uitgebreider randprogramma opstellen met een actieve rol voor de boswachters. Daarnaast wordt er samen met boswachter Frank gekeken naar nog te ontdekken plekjes van deze bijzondere locatie, die nog niet eerder zijn opengesteld voor het festivalpubliek.

Kaartverkoop
De kaartverkoop start zaterdag 21 oktober om 10:00 uur. Er zullen dit jaar geen early bird tickets aangeboden worden. Wel wil Grasnapolsky de mensen die het festival de afgelopen vier jaar hebben bezocht en gesteund graag bedanken voor hun trouw. Zij ontvangen voorafgaand aan de verkoop een speciale mail.

Gemist, of achteraf spijt? Scoor hier toch nog Grasnapolsky 2018 merchandise! Sluiten