WERC x Minerva

“In 1509 overstroomde Scheemda door een stormvloed. De bewoners besloten daarna om het dorp 1,5 km naar het noorden te verplaatsen. Er werd gezocht naar Grond om te blijven.”

Het land en het water komen samen op Grasnapolsky in het werk van studenten van Academie Minerva. Jaarlijks nodigt Grasnapolsky studenten van de opleiding Time Based Design uit om een installatie te ontwikkelen binnen het thema van het festival. Voor deze editie vroegen we WERC om als ervaren kunstcollectief de nieuwe generatie kunstenaars te coachen en begeleiden in het maakproces en de presentatie. Het interdisciplinaire collectief WERC bestaat uit Joachim Rümke, Olav Huizer en Jelle Valk. WERC presenteerde hun werk bij binnen- en buitenlandse kunstinstellingen en op diverse festivals. In 2018 stonden ze op de heide bij Radio Kootwijk tijdens Grasnapolsky met hun werk Lumo Chirp en vorig jaar transformeerde hun installatie Backlight het oude Ketelhuis van Fabriek De Toekomst.

60% van ons lichaam en 70% van onze planet bestaat uit water. Het is niet weg te denken in ons bestaan: water is onmisbaar in het onderhouden van onze lichamen en het verbouwen van ons voedsel. We zien het meestal als een zacht kabbelende en gulle levenskracht, maar wat als de kracht van het water tegen ons keert? Wat als die heldere stroom vertroebelt en door onze straten en huizen stort? Deze expositie dompelt je onder in de desastreuze gevolgen van het water dat in opstand is gekomen.

0
Bestelling
Er bevinden zich geen producten in je bestellingTerug naar de merchandise
Calculate Shipping
Kortingscode toepassen