Socks;SportsSocks De Nieuwe LichtingPopUnie Live

Zaterdag Muziek 19:15 De Hollander

De indie-ambient-punk band Socks;SportSocks uit Rotterdam zingt met singles als ‘Afterparty’ en ‘People Get Around’ over het ironische bestaan van een twintiger anno nu. De band bracht in 2020, het leukste muziekjaar ooit, hun allereerste EP genaamd ‘People singing about people’ uit. Deze liedjes zijn geheel door de band zelf opgenomen en geproduceerd in de verschillende slaapkamers van de bandleden. De band klinkt volgens sommigen als een combinatie van Mac DeMarco en dEUS, maar toch vooral als zichzelf. Hou de band in de gaten dan houden ze jou ook in de gaten.

De Nieuwe Lichting is Rotterdams finest
“De Nieuwe Lichting is Rotterdams finest. De Nieuwe Lichting is KUZKO, Het Gezelschap, LE MOTAT, Socks;SportsSocks, Beau Zwart en Smudged.

Eind 2020 bracht De Nieuwe Lichting (o.a. Eendracht Festival en Festival Downtown) deze Rotterdamse parels samen om in tien dagen ‘The Sound of Rotterdam’ te vangen. De eerste drie singles zijn in 2022 uitgebracht. Met De Mat (KUZKO, LE MOTAT & Het Gezelschap), Ewan McGregor (Smudged & Het Gezelschap) en Dream Again (Beau Zwart, Socks;SportsSocks & Het Gezelschap) liet Rotterdam al van zich horen en is de toon voor het aankomende album gezet.

De mensen achter De Nieuwe Lichting ken je trouwens wel, zij runnen namelijk ook het Rotterdamse label On Track. Ben je de afgelopen jaren losgegaan op de On Track Stage op Gras, dan weet je wat je te wachten staat!”

Powered by Popunie Live

<< Terug naar programma