Smudged De Nieuwe LichtingPopUnie Live

Zaterdag Muziek 00:15 De Hollander

Smudged is krautrock, made in Rotterdam door rare groene wezens. Sinds 2016 struinen ze de Nederlandse underground af en laten ze een slijmspoor achter van repetitieve synthpatronen, garagedrums en sicke soundscapes. Het resultaat houdt het midden tussen kraut, garage en elektronica, die live vergeet wat ze op plaat heeft gepresteerd. Hun nieuwste single “Upside Down/Inside Out” is ultra dansbaar maar te kort om ervan in trance te raken. Qua puntigheid, overdaad aan elektronica, creatieve gekkigheid en opzwepende ritmes zweeft het ergens tussen The Prodigy en Underworld.

De Nieuwe Lichting is Rotterdams finest
“De Nieuwe Lichting is Rotterdams finest. De Nieuwe Lichting is KUZKO, Het Gezelschap, LE MOTAT, Socks;SportsSocks, Beau Zwart en Smudged.

Eind 2020 bracht De Nieuwe Lichting (o.a. Eendracht Festival en Festival Downtown) deze Rotterdamse parels samen om in tien dagen ‘The Sound of Rotterdam’ te vangen. De eerste drie singles zijn in 2022 uitgebracht. Met De Mat (KUZKO, LE MOTAT & Het Gezelschap), Ewan McGregor (Smudged & Het Gezelschap) en Dream Again (Beau Zwart, Socks;SportsSocks & Het Gezelschap) liet Rotterdam al van zich horen en is de toon voor het aankomende album gezet.

De mensen achter De Nieuwe Lichting ken je trouwens wel, zij runnen namelijk ook het Rotterdamse label On Track. Ben je de afgelopen jaren losgegaan op de On Track Stage op Gras, dan weet je wat je te wachten staat!”

Powered by Popunie Live

<< Terug naar programma