SAMEN

Dana Dijkgraaf en Studio Erik Stehmann
“SAMEN gaat over het verbinden van mensen door gebruik te maken van de openbare ruimte. Het maakt niet uit of je roze, blauw, geel of goud bent. Uiteindelijk willen we allemaal hetzelfde: geaccepteerd worden zoals je bent en leven in een gelukkige samenleving. Om dit te doen is ‘SAMEN’ de juiste keuze. Reflecteer SAMEN en richt je op de overeenkomsten in plaats van de verschillen. Wat kunnen we van elkaar en andere culturen leren?”  

Dit jaar presenteren we SAMEN, het betekenisvolle werk van Dana Dijkgraaf en Studio Erik Stehmann. SAMEN is onderdeel van Woordenfeest, een kunstproject speciaal ontwikkeld voor Museum Arnhem en Ruimtekoers Festival. Dana Dijkgraaf (1990) is een award-winnende grafisch ontwerper en art director. Met haar passie voor vorm, kleur en weldoordachte concepten komt zij met ontwerpen die sprankelen en het verhaal goed visualiseren. In 2014 heeft zij haar ontwerpstudio DDD gestart in Arnhem. Ze heeft opdrachtgevers in verschillende sectoren: mode, kunst, non-profit, kunsteducatie, natuur en de commerciële sector. De ontwerpen van Erik Stehmann (1984) zijn als speelgoed voor volwassenen: vrolijk design met een grote aantrekkingskracht. Sinds 2009 verkent hij in zijn atelier in Arnhem zijn snel veranderende fascinaties, op zoek naar nieuwe mogelijkheden en toepassingen van technieken, materialen en producten.

 


 

In 1972 werd ontdekt dat onder Veendam een hele bijzondere zoutlaag ligt. Deze zoutlaag is ontstaan toen de Zechsteinzee, een oerzee vol mineralen en zouten, miljoenen jaren geleden opdroogde.  De zoutlaag is erg dik en bevat hoogzuiver magnesiumzout. Nergens ter wereld kan zulk zuiver magnesiumzout worden gewonnen. Daarom wordt besloten het magnesiumzout uit deze zoutlaag naar boven te halen. Dat besluit leidt uiteindelijk tot de oprichting van Nedmag.

Nedmag is een Gronings bedrijf in hart en nieren. Veendam is onze bakermat en daar zijn we trots op. Daarom willen we actief iets terugdoen met ons omgevingsfonds “SAMEN”. Het omgevingsfonds is bestemd voor het steunen van verenigingen en initiatieven die een duwtje in de rug nodig hebben, zowel de kleinere als grote doelen. Het doel is elkaar te helpen en te versterken om zo samen bij te dragen aan deze mooie regio. Wil je meer weten over de winning en toepassingen van magnesiumzout? Kijk dan op de website www.nedmag.nl/omgeving

0
Bestelling
Er bevinden zich geen producten in je bestellingTerug naar de merchandise
Calculate Shipping
Kortingscode toepassen