REMY. X ARO X Myron Hamming X Blauwe Uur

Zondag Muziek Kunst 21:00 Kartonbaan

In maart 2021, de oorspronkelijke datum van Grasnapolsky 2021, lanceerden we het videoproject ‘We zagen lichtpuntjes in de verte en noemden ze Toekomst’. Een bijzonder project in een bijzonder jaar. Nu is de toekomst hier. Grasnapolsky gaat plaatsvinden. Speciaal hiervoor maken we een uitgebreidere live-versie van het videoproject, waar je tijdens het festival bij kunt zijn. Geniet van een wervelende show van Remy met zijn 30-koppig robotorkest, gevuld met dynamische visuals, lichteffecten en gloednieuwe tracks. Groninger stadsdichter Myron Hamming schrijft een nieuw gedicht en Blauwe Uur maakt er een visueel spektakel van op de muren van Fabriek de Toekomst Geloof ons: hier wil je live bij zijn.

REMY. & the Analogue Robot Orchestra

Harpist Remy (van Kesteren) stond in 2019 al op Grasnapolsky en betoverde ons daar met zijn muziek en creativiteit. Een aantal jaar geleden leerde hij Jurjen Alkema kennen op Into The Great Wide Open. Daar ontstond er gelijk een creatieve klik tussen de twee. Jurjen ontwikkelde een robotorkest, dat bestaat uit kleine instrumentjes die zichzelf kunnen bespelen door elektromagneten die met een stampertje tikken op alledaagse voorwerpen. Een perfecte toevoeging aan de muziek van Remy. “Ik heb het Robotorkest perfect kunnen aanpassen op mijn optredens, die niet langer solo zijn met alleen mijn harp. Het Robotorkest kan deels op zichzelf staan en deels kan ik er invloed op uitoefenen door op mijn synthesizer en harp te spelen.’ aldus Remy. REMY. & the Analogue Robot Orchestra is nu te zien in theaters door heel Nederland, maar ook bij ons op Grasnapolsky voor een speciale show samen met Blauwe Uur en Myron Hamming.

Blauwe Uur

Audiovisueel kunstenaarscollectief Blauwe Uur is altijd een hoogtepunt van de line-up van Grasnapolsky. Het drietal, bestaande uit Jurjen Alkema, Jos Agasi en Andrea Dröes maakt (audio)visuele ervaringen, die de ruimtes waarop ze projecteren compleet veranderen. Eerder sloten ze de laatste editie op onze vorige festivallocatie Radio Kootwijk op magische wijze af en openden ze een jaar later de deuren van Fabriek de Toekomst met hun projecties.

Myron Hamming

Myron Hamming liet zijn baan voor wat het was en werkte hard om stadsdichter van Groningen te worden. En het lukte nog ook. Met televisie-optredens en een eervolle rol als ambassadeur van de vrijheid tijdens het Bevrijdingsfestival 2021. Daarnaast werkte hij samen met zowel het Noord Nederlands Orkest als het Metropole Orkest en ontving hij de Martin Luther King spoken word-prijs.

Dit project komt tot stand dankzij bijdragen van het Fonds Podiumkunsten en het Prins Bernhard Cultuurfonds. Foto door Niels Knelis. 

<< Terug naar programma