Kunst: Matthijs Munnink – Hyperplanar

Vrijdag Zaterdag Zondag Kunst

Hyperplanar is een creatie van Matthijs Munnink (1989). Binnen zijn werk als kunstenaar ontwikkelt hij nieuwe technologieën waarmee nieuwe sensorische ervaringen gecreëerd worden. Meestal werkt hij met licht en zijn installaties variëren van hallucinerende en flikkerende landschappen tot serene en oneindige kleurvariaties, holografische vormen en zingende micro-organismen.

Hyperplanar is een verkenning van 3D volumes, verdeeld in 2D lichtvlakken. Met behulp van 360 graden laserprojectoren creëerde Munnink een spannende audiovisuele voorstelling rondom een ‘zwart gat’. Laat je verleiden om een stap te wagen in het onbekende en laat je meesleuren in een intense en ritmische kleurenexplosie.

Hyperplanar wordt gepresenteerd in samenwerking met het Amsterdamse FIBER Festival, dat nu voor de derde keer betrokken is binnen Grasnapolsky. FIBER is gespecialiseerd in de presentatie van vernieuwende producties op het snijvlak van audiovisuele performances, digitale cultuur en elektronische muziek. Het FIBER Festival zal plaatsvinden van 13 – 17 mei in Amsterdam.