Hoe Lenin op de schroothoop belandde

Dit product is momenteel niet op voorraad.

Hij is dit jaar precies 100 jaar dood: Vladimir Iljitsj Lenin, de eerste leider van de communistische Sovjet-Unie. In Oost-Groningen was het communistische gedachtengoed ook jarenlang populair, maar de tijden zijn veranderd. Goodbye Lenin dus, al dwaalt een groot beeld van Russische revolutionair nog altijd door de provincie. Hoe kwam het beeld van de Russische revolutionair hier? Ga met Tom Tieman van Ruimtereis mee op expeditie en kom alles te weten over de bijzondere geschiedenis van het communisme in Oost-Groningen en de al even wonderlijke reis die het Lenin-beeld door Nederland maakte.

Tom Tieman is een bevlogen en diepgravend documentairemaker uit Groningen, die zijn verhalen zoekt en vindt in Noord-Nederland. Het platteland, klimaatverandering, erfgoed en het veranderende landschap vormen centrale thema’s in zijn werk. In 2022 maakte hij de luisterwandeling ‘Huilende Bruiden’ over de vervallen herenboerderijen in het Oldambt. Deze voorstelling was onderdeel van het expeditie-programma van Grasnapolsky. In 2024 wordt ook de documentaire ‘Huilende Bruiden’ uitgezonden door KRO-NCRV. Met zijn eigen gezelschap Ruimtereis ontwikkelt Tom komend jaar het verhaal over het Lenin-beeld verder en maakt hij nieuwe theatrale luisterwandelingen in de provincie. Ruimtereis maakt audiovoorstellingen over de veranderende verhouding tussen mens en leefomgeving. Verhalen van het collectief geven jou een andere kijk op de ruimte en het leven.

Praktisch

Zaterdag 9 maart
⨀ 16:00 tot 17.15 uur

Zondag 10 maart
⨀ 14.00 tot 15.15 uur
EXTRA: 16.00 tot 17.15 uur

Reserveer een ticket voor deze expeditie via de knop hierboven. Als er plekken over zijn of vrijkomen, kunnen bezoekers die niet vooraf geboekt hebben zich nog bij de expeditiebalie aanmelden voor deze expeditie. We vertrekken met de bus vanaf het buitenterrein van Fabriek De Toekomst. De expeditie start stipt op de aangegeven tijdstippen, dus zorg dat je op de vertrektijden klaarstaat bij de bus. Voor deze expeditie heb je een (gratis) expeditieticket nodig. Bestel je ticket online en laat deze zien bij de bus. Als er plekken over zijn, kun je je ook tijdens het festival bij de expeditiebalie aanmelden voor deze expeditie en een ticket krijgen. Dit kan vanaf 20 minuten voor aanvang van de expeditie. Loop daarna gelijk door naar de bus, zodat je op tijd bent voor vertrek.

0
Bestelling
Er bevinden zich geen producten in je bestellingTerug naar de merchandise
Calculate Shipping
Kortingscode toepassen