Het Grensland op de Ennemaborg

Uitverkocht

Een borg is de Groningse variant van een kasteel en mag daarom natuurlijk niet ontbreken in het expeditieprogramma van Grasnapolsky. In Midwolda staat zo’n bijzondere borg: de Ennemaborg. Deze borg stamt uit de veertiende eeuw, maar werd in de achttiende eeuw ingrijpend verbouwd. Op het landgoed komen natuur en erfgoed samen: het natuurbos wordt tegenwoordig bewoond door konikpaarden, de bonte specht en de kerkuil. Sinds 1965 zijn de borg en het landschap in bezit van Het Groninger Landschap.

Op deze prachtige erfgoedlocatie komen de dichters van Het Grensland samen voor hun eerste live performance. Het Grensland is een artist-in-residence project van Grasnapolsky, NOORDWOORD en Centrum Groninger Taal & Cultuur. Zes dichters uit Nederland en Duitsland verblijven voorafgaand aan Grasnapolsky een week lang in het Oldambt om te werken aan hun teksten en zich te verdiepen in de verhalen en taal van de streek. Op het grensland van Nederland en Duitsland klinken dialecten die verwant zijn met het Nedersaksisch, dat in 2018 nationale erkenning kreeg als volwaardige en zelfstandige taal. Grasnapolsky nodigt dichters en spoken word-artiesten uit om de klanken en woorden te onderzoeken en samen een nieuwe festivalperformance te ontwikkelen, waarin de schoonheid van taal wordt gevierd.  

Daarna kun je zelf over het landgoed GRASDUINEN en ontdekken hoe mooi het is. 

Praktisch

Zaterdag 9 maart
⨀ 15:15 uur tot 16:45 uur

Reserveer een ticket voor deze expeditie via onze website (vanaf 15 februari). Voor deze expeditie vertrekken we stipt om 15.15 uur met de bus vanaf Fabriek De Toekomst. Om 15.30 uur is op locatie een performance van de dichters van Het Grensland met aanvullend een interview, waarin de deelnemers vertellen over hun residentie onder leiding van Fieke Gosselaar. Om 16.15 uur kun je nog een rondje maken over het prachtige landgoed. Zorg dat je om 16.30 uur weer klaarstaat om mee terug te reizen naar Fabriek De Toekomst.

0
Bestelling
Er bevinden zich geen producten in je bestellingTerug naar de merchandise
Calculate Shipping
Kortingscode toepassen