Het Gezelschap De Nieuwe LichtingPopUnie Live

Zaterdag Muziek 23:15 De Hollander

Het Gezelschap is Jordy Dijkshoorn (De Likt), Diggy Rast en de officiële nachtburgemeester en stadsdichter van Dordrecht; Juno Rissema, op de beats van Deon van Ooijen en Stam des Bouvrie. 

Het Gezelschap bracht begin 2020 hun eerste album ‘De Plaat’ uit, speelde Noorderslag en Grasnapolsy plat, begonnen aan een sicke tour en… Corona.

Het Gezelschap is daar waar Swingbeat, Blues en het gesproken woord Synthpop, Electro en keiharde Hiphop ontmoeten. Deze energieke groep zorgt met hun shows voor een spectaculaire ervaring die je niet snel zal vergeten. 

De Nieuwe Lichting is Rotterdams finest
“De Nieuwe Lichting is Rotterdams finest. De Nieuwe Lichting is KUZKO, Het Gezelschap, LE MOTAT, Socks;SportsSocks, Beau Zwart en Smudged.

Eind 2020 bracht De Nieuwe Lichting (o.a. Eendracht Festival en Festival Downtown) deze Rotterdamse parels samen om in tien dagen ‘The Sound of Rotterdam’ te vangen. De eerste drie singles zijn in 2022 uitgebracht. Met De Mat (KUZKO, LE MOTAT & Het Gezelschap), Ewan McGregor (Smudged & Het Gezelschap) en Dream Again (Beau Zwart, Socks;SportsSocks & Het Gezelschap) liet Rotterdam al van zich horen en is de toon voor het aankomende album gezet.

De mensen achter De Nieuwe Lichting ken je trouwens wel, zij runnen namelijk ook het Rotterdamse label On Track. Ben je de afgelopen jaren losgegaan op de On Track Stage op Gras, dan weet je wat je te wachten staat!”

Powered by Popunie Live

<< Terug naar programma