Gronings Goud

Zondag Literatuur 16:30 - 17:00 / 19:00 - 19:30 Kunstsmederij

Generaties dichters hebben zich laten inspireren door het lege Groninger land, door de oude fabrieken en de lijnrechte kanalen, de kerken en de borgen. In Gronings Goud presenteert Grasnapolsky vijf Groningse dichters die de provincie middels hun poezie beschrijven;

Renée Luth (1979) is stadsdichter van Groningen. Renée laat de grenzen tussen cultuur en natuur zien in schurende, lyrische poëzie.

Jirke Poetijn (1985) groeide op in Veendam. Ze schrijft poëzie waar het ongemak vanaf druipt. Haar poëzie is wrang; ze ontziet niemand, ook zichzelf niet.

Maaike Rijntjes (1997) was Jonge Dichter des Vaderlands en studeert filosofie in Groningen. Maaike schrijft ritmische poëzie die de absurditeit van het alledaagse laat zien.

Lammert Voos (1962) is geboren in het Noord-Groningse Eenrum. Hij publiceerde diverse dichtbundels, waaronder het Groningstalige Mien zinloze Aanwezeghaid en de novelle Malterfoske, waarover de landelijke pers laaiend enthousiast was.

Lilian Zielstra (1991) was stadsdichter van Groningen en huisdichter van de Groningse universiteit. De poëzie van Lilian is helder van toon en vol humor. Lilian is mede adviseur voor het programma Gronings Goud.