GROND | Graanrepubliek met Willemijn van de Walle

Op voorraad

Ontdek de Groningse bodem en laat je, voorafgaand aan de opening van Grasnapolsky in Fabriek De Toekomst, meevoeren op een expeditie naar Bad Nieuweschans in het Oldambt. De bestemming? De Oude Remise van De Graanrepubliek. De Graanrepubliek is een bloeiende coöperatie van lokale boeren en ondernemers die gezamenlijk streven naar duurzaam gebruik van de Groningse kleigronden en het bevorderen van bewustzijn over verantwoord grond- en voedselgebruik. Maak kennis met de smaken van het Oldambt en ontdek hoe elke specifieke grond bijdraagt aan een unieke smaakbeleving.

Voor we gaan proeven, nodigen we je uit om te luisteren. Laat je meevoeren door de woorden van dichter Willemijn van de Walle. Afgelopen najaar vroegen we Willemijn om voor onze eerste editie van GRASDUINEN een gedicht te schrijven over Bad Nieuweschans en dit gedicht groeide uit tot de voorstelling GROND. Het is een ode aan het dorp, maar ook een relaas over de grond om naar te verlangen, de grond om voor te strijden, de grond om thuis te komen. Over het klei en veen, maar ook over de wind en het water.

Praktisch
Vrijdag 8 maart
Vertrek: 14.45 uur vanaf De Bloemert

Reserveer vanaf 15 februari een ticket voor deze expeditie via onze website. Voor deze expeditie vertrekken we stipt om 14.45 uur met de bus vanaf Bungalowpark De Bloemert. Op dit park kun je een bungalow (in combinatie met een festivalticket) boeken. Rond 15.30 uur arriveren we bij De Oude Remise. Na de voorstelling van Willemijn van de Walle verzorgt De Graanrepubliek een bijzondere proeverij, waarbij niet alleen de producten, maar ook de bodemsoorten centraal staan.

Om 16.45 uur vertrekken we vanaf De Oude Remise naar Fabriek De Toekomst voor de opening van het festival met HIIIT x Spacelab.

Willemijn van de Walle (Groningen, 1986) is schrijver en theatermaker. Haar werk is persoonlijk, open, actueel, met zwart omrande humor en schaamteloze liefde voor woordspelingen. Ze maakte haar debuut met spoken word tijdens Dichters in de Prinsentuin 2022 en neemt deel aan het talentenprogramma van literaire organisatie Noordwoord. Een traject bij Noordstaat bracht haar verder op podia als Let’s Get Lyrical, De Dichtclub en Noorderzon. 

Als wijkdichter van De Hoogte/Korrewegwijk in de stad Groningen schrijft zij gelegenheidsteksten, geeft schrijflessen, coacht op het gebied van performance en organiseert sociaal-maatschappelijke kunstactiviteiten.

Tijdens festival Grasnapolsky 2023 dook zij als artist in residence diep in de streektaal. De komende maanden trekt zij de Veenkoloniën in om voor het Toukomstproject Gronings Vuur verhalen en dromen op te halen. 

0
Bestelling
Er bevinden zich geen producten in je bestellingTerug naar de merchandise
Calculate Shipping
Kortingscode toepassen