Expeditie: Klokkengieterijmuseum

Zaterdag Expeditie

Als er een plek is rondom de fabriek waar je letterlijk het tikken van de tijd kunt horen is dat in het Klokkengieterijmuseum. Sinds 1795 werden hier door de familie van Bergen luidklokken gegoten voor heel veel Nederlandse kerken. In hun voormalige fabriekspand is nu een museum gevestigd, waar je in deze eeuwenoude ambacht kunt duiken. Het Klokkengieterijmuseum wordt al ruim 30 jaar gerund door enthousiaste vrijwilligers en tijdens deze expeditie neemt één van hen je mee langs ingenieuze uurwerken, valse klokken, een klokkenstoel en de gietkuil.

Tijden: zaterdag 14:45
Duur: 60 min
Locatie: je wordt opgehaald bij het verzamelpunt buiten

Meld je aan / tickets voor de expedities

Om aan de expedities te kunnen deelnemen, heb je een ticket nodig. Deze zijn beschikbaar via onze webshop. Indien je deze tickets online hebt gereserveerd, dien je ze uiterlijk een half uur voor aanvang van de expeditie bij de Kunstbalie op te halen.

Heb je geen tickets gereserveerd, wees dan niet getreurd! Voor iedere activiteit zijn er namelijk een aantal tickets achtergehouden. Deze kunnen worden opgehaald bij de Kunstbalie (maximaal twee per persoon). Hierbij geldt: wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Ook de gereserveerde tickets die niet (op tijd) zijn verzilverd, komen een half uur voor aanvang van de desbetreffende expeditie weer vrij. Blijf het dus vooral proberen, want wie weet heb je geluk.

Let op: er zijn twee verzamelpunten, binnen en buiten.