Expeditie: Langs de vloedlijn van verdronken dorpen en oude kerken

Zaterdag Zondag Expeditie

Scheemda werd in 1509 tijdens de Cosmas- en Damianusvloed verzwolgen door het water van rivier de Eems en de Dollard. In de zoektocht naar een nieuw thuis voor de Scheemters is het dorp anderhalve kilometer verplaatst, naar een hoger gelegen gebied. Dit vormt het uitgangspunt voor deze expeditie, waarbij we je meenemen in het verhaal van de verdronken dorpen. Gids Inge Dekker van Cultuurhistorisch Centrum Oldambt neemt je mee langs de vroegere grens van land en water, naar de kerk van Midwolda. We zetten de reis voort langs het Oldambtmeer en de kerk van Oostwold. Op het land waar 500 jaar geleden de golven beukten groeit nu ieder jaar weer het goudgele graan. We reizen terug in de tijd naar ol’ kerke’, de plek in het land waar de majestueuze oude kerk van Midwolda met zijn vier torens lange tijd de horizon bepaalde.

Tijden: zaterdag 13:15 uur en zondag 12:45  uur
Duur: 60 – 75 minuten
Locatie: je wordt opgehaald bij het verzamelpunt buiten
  

Meld je aan / tickets voor de expedities

Om aan de expedities te kunnen deelnemen, heb je een ticket nodig. Deze zijn beschikbaar via onze webshop. Indien je deze tickets online hebt gereserveerd, dien je ze uiterlijk een half uur voor aanvang van de expeditie bij de Kunstbalie op te halen.

Heb je geen tickets gereserveerd, wees dan niet getreurd! Voor iedere activiteit zijn er namelijk een aantal tickets achtergehouden. Deze kunnen worden opgehaald bij de Kunstbalie (maximaal twee per persoon). Hierbij geldt: wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Ook de gereserveerde tickets die niet (op tijd) zijn verzilverd, komen een half uur voor aanvang van de desbetreffende expeditie weer vrij. Blijf het dus vooral proberen, want wie weet heb je geluk.

Let op: er zijn twee verzamelpunten, binnen en buiten.

Deze expeditie is in samenwerking met Stichting Oude Groninger Kerken. Groninger kerken onderhoudt historische kerkgebouwen in de provincie Groningen en bevordert de belangstelling hiervoor.