Expeditie: Boerderij Hermans Dijkstra

Zondag Expeditie

Op de zondag van Grasnapolsky nemen we je mee naar de meest welvarende tijd uit de Oldambtster landbouw. Ga je mee op pad naar de boerderij van Hermans Dijkstra? De boerderij dateert uit de periode 1858-1877 en geeft je een beeld van deze bloeiende tijd. Aan het bijzonder fraaie woonhuis is te zien dat we te maken hebben met een zeer vermogende familie die bovendien oog had voor een fraaie architectuur. Elementen uit de 19e eeuw werden rond 1905 vermengd met de toen opkomende Art Nouveau. De boerderij van Hermans Dijkstra bestaat uit een voorhuis met aangebouwde schuur, en staat bekend als het Oldambtster type. Hier zie je hoe ooit het oude ritme traag en gestaag tikte, en langzaam tot stilstand kwam.

Tijd: zondag 13:00
Duur: 60 min
Let op: je wordt opgehaald bij het verzamelpunt buiten  

Meld je aan / tickets voor de expedities

Om aan de expedities te kunnen deelnemen, heb je een ticket nodig. Deze zijn beschikbaar via onze webshop. Indien je deze tickets online hebt gereserveerd, dien je ze uiterlijk een half uur voor aanvang van de expeditie bij de Kunstbalie op te halen.

Heb je geen tickets gereserveerd, wees dan niet getreurd! Voor iedere activiteit zijn er namelijk een aantal tickets achtergehouden. Deze kunnen worden opgehaald bij de Kunstbalie (maximaal twee per persoon). Hierbij geldt: wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Ook de gereserveerde tickets die niet (op tijd) zijn verzilverd, komen een half uur voor aanvang van de desbetreffende expeditie weer vrij. Blijf het dus vooral proberen, want wie weet heb je geluk.

Let op: er zijn twee verzamelpunten, binnen en buiten.