Papegaaiduikers

Zaterdag Zondag Literatuur Muziek Kunst Kunstsmederij

Het duo Papegaaiduikers, Anne Jan en Jelte, host op zaterdag 7 en zondag 8 maart ons nieuwe podium Kunstsmederij op Grasnapolsky 2020! Je kent ze van het radioprogramma Glasnost of hun talkshow op Noorderzon. Met humor en relativeringsvermogen, maar altijd respectvol en goed geïnformeerd, staan de Papegaaiduikers garant voor goede gesprekken, discussies en verdieping. Op Grasnapolsky ontvangen ze onderstaande gasten:

Groninger Geschiedenis voor Dummies
zaterdag 7 maart – 13:30 – 14:00
De Papegaaiduikers gaan in gesprek met Anja Reenders van De Verhalen van Groningen. Als gastvrouw neemt Anja ons in recordtempo mee langs de geschiedenis van Groningen. Wie maakte de grootste eierbal ter wereld? Wat is het verschil tussen een wierde en een terp? Was Groningen fout in de Tachtigjarige oorlog? Kom langs en weet het!

Papegaaiduikers in gesprek met: Geert Lameris en kunstenaar Jildert Viet
zaterdag 7 maart – 14:15 – 14:35
Geert Lameris staat aan de wieg van het platform De Mensen van de Strokarton, een kennisbron vol informatie over de strokartonindustrie dat hij voor, door en met familie, vrienden en andere betrokkenen van de baksteenrode fabrieken heeft opgericht. Ook schuift beeldend kunstenaar Jildert Viet aan, de maker van het werk LCD (2020). Twee ritmes die botsen, een gesprek over wat ooit was en wat kan komen.

Papegaaiduikers in gesprek met: het Nieuw Antropologisch Instituut Nederland (NAIN) en kunstenaar Louwe Noordhoff
zondag 8 maart 15:30 – 15:25
Speciaal voor Grasnapolsky creëert het NAIN toegang tot Wildpark De Toekomst. Bram Esser en Alexander Weeber laten met dit project slechts het topje van de ijsberg zien van de veranderingen die nodig zijn om het Nederland zoals we het kennen klaar te maken voor de toekomst. De Papegaaiduikers wagen een sprong in het diepe en pluizen het ritme uit dat Esser en Weeber hebben blootgelegd. Kunstenaar Louwe Noordhoff, maker van Afdruk/Blauwdruk (2020) schuift ook aan. Hij vangt met zijn werk juist  de geschiedenis die niet verloren mag gaan.

Papegaaiduikers in gesprek met: Frits Mulder,  Liske Steenbergen en kunstenaar Jimi Kleinbruinink
zondag 8 maart – 17:45 – 18:05
We kennen Frits Mulder als bevlogen expeditieleider van Het ritme van Fabriek de Toekomst. In het dagelijkse leven is hij werkzaam bij Solidus Solutions, partner van Grasnapolsky, en samen zijn zij het brein achter een bijzondere recycle actie (zie volgende pagina). Gras’ eigen sustainability manager Liske Steenbergen blikt met Frits terug en vooruit op de mogelijk-
heden van duurzaam materiaalgebruik op festivals. Jimi Kleinbruinink, maker van Meander (2020),  weet als geen ander wat hergebruik kan opleveren en bekijkt dit alles vanuit creatief perspectief.

Fotocredits: Nienke Maat