Beau Zwart De Nieuwe LichtingPopUnie Live

Zaterdag Muziek 22:15 De Hollander

Beau Zwart maakte al vroeg kennis met muziek. Gegrepen door de klassieke piano, opende hij zelfs voor de legendarische Gergiev. Verbaasd over de mogelijkheden van de werken van klassieke componisten uit oudere generaties begon hij zijn eigen composities te schrijven. 

In zijn tienerjaren ontdekte hij jazz en elektronische muziek en implementeerde hij deze werelden in zijn composities, live optredens en dj-sets. Tegenwoordig is Beau producer, performer, dj en filmcomponist. Hij bracht muziek uit via platenlabels als INI Movement, Fluid Funk, Midnight Riot Records en Beau De Toilette. Hij trad op op festivals als Noorderslag, Grasnapolsky en North Sea RT en heeft zijn eigen, maandelijkse radioshow bij Operator Radio genaamd BZ radio.

De Nieuwe Lichting is Rotterdams finest
“De Nieuwe Lichting is Rotterdams finest. De Nieuwe Lichting is KUZKO, Het Gezelschap, LE MOTAT, Socks;SportsSocks, Beau Zwart en Smudged.

Eind 2020 bracht De Nieuwe Lichting (o.a. Eendracht Festival en Festival Downtown) deze Rotterdamse parels samen om in tien dagen ‘The Sound of Rotterdam’ te vangen. De eerste drie singles zijn in 2022 uitgebracht. Met De Mat (KUZKO, LE MOTAT & Het Gezelschap), Ewan McGregor (Smudged & Het Gezelschap) en Dream Again (Beau Zwart, Socks;SportsSocks & Het Gezelschap) liet Rotterdam al van zich horen en is de toon voor het aankomende album gezet.

De mensen achter De Nieuwe Lichting ken je trouwens wel, zij runnen namelijk ook het Rotterdamse label On Track. Ben je de afgelopen jaren losgegaan op de On Track Stage op Gras, dan weet je wat je te wachten staat!”

Powered by Popunie Live

<< Terug naar programma