Amy Root x Noordpool Orkest

Zaterdag Muziek 00:00 Kartonbaan

“We willen graag samenwerken met een in Groningen nieuw tof festival zoals Grasnapolsky waar dit soort dingen kunnen en passen. We vinden de combinatie van elektronische muziek met onze akoestische instrumenten een mooie uitdaging. Deze gaan we dan ook graag met Amy Root aan. Dit alles in een rauwe fabriek op het Groningse platteland, gouden combinatie toch?”

Noordpool Orkest
Noordpool Orkest is een orkest uit Noord Nederland gespecialiseerd in lichte muziek. Een Bigband met strijkers en houtblazers. 42 professionele musici spelen Jazz, Rock, Hiphop, Funk, Drum’n Bass, Kleinkunst, Chanson, Blues en nog uit te vinden genres. Opgericht in 2010 door de Groningse componist en pianist Reinout Douma bestormt zij vanuit Noord Nederland de rest van de wereld met nieuwe orkestmuziek. Zij speelde met o.a. Ed Kowalczyk, Waylon, Bert Visscher, Brigitte Kaandorp, Douwe Bob, Janne Schra, Nynke Laverman, Elske deWall, Michael League, Eric Vloeimans, Tineke Postma, Wouter Hamel, Ellen ten Damme, Fresku, Shirma Rouse, Hans Dagelet, Karsu, Glennis Grace, Iris Kroes, Jan Akkerman, Fay Claassen, Ruben Hein, Tangarine, Laura Jansen, Kim Hoorweg, Humphrey Campbell, Huub vd Lubbe, Babette van Veen, De Troebadoers, Pe&Rinus.

Amy Root
In de Nederlandse traditie van warmbloedige-knisperhouse-met-pathos staat Amy Root in de startblokken om het estafettestokje van Klangstof en Weval over te nemen, als ze niet al aan de race begonnen zijn. Het producersduo Lukas Amer en Sjoerd Huissoon schitterde al eens eerder in de nacht van Grasnapolsky en doet dat nu met een nieuwe EP op zak, AvA, geïnspireerd op de geplaagde zeelandschappen van de Engelse schilder J. M. W. Turner. Amy Root anno 2022 is dramatischer en kleurrijker dan ooit tevoren.

‘Samenwerken met het Noordpool Orkest is een uitdaging die we niet uit de weg willen gaan. En waar beter dan op Grasnapolsky. Het is voor ons een vervolgstap in het zoeken naar harmonie tussen elektronische en akoestische sounds. Onze muziek kan filmisch aanvoelen en we denken daarom dat het werken met dit orkest een extra laag meebrengt.’

<< Terug naar programma