Als Alles Om Je Heen Trilt: Jacobien Mansholt

We zijn ons in het huidige tijdperk bewuster dan ooit van alles om ons heen. Dat vraagt de wereld van ons, maar er groeit ook absoluut een nieuwe generatie op die eerdere generaties met de neus op de feiten drukt. Alles om ons heen is niet vanzelfsprekend.
Alles om ons heen wordt duurder, alles om ons heen vraagt om bewustzijn, alles om ons heen vraagt om groener leven, alles om ons heen wordt steeds onzekerder.
 Alles om de Groningers heen trilt. Om aandacht te schenken aan de aardbevingsproblematiek, publiceren we een aantal blogs met verhalen van de Groningers die direct te maken hebben (gehad) met de gevolgen. We spraken oud-deelnemers van de Dichterbij-je-bed-show die plaatsvond op Grasnapolsky 2022 en vroegen wat er allemaal om hen heen speelt.

Door Jacobien Mansholt (oud bewoner Onderdendam)

Geboren en getogen op de Groningse klei, een jaar na Grasnapolsky 2022 neergestreken op de Spaanse grond. In augustus zijn wij geëmigreerd naar Zuid-Spanje, waar wij nu wonen en werken. Alles om mij heen is veranderd.  

Het doet pijn te lezen, te zien en te horen dat er in Groningen nog niet veel is veranderd met betrekking tot de schadeafhandeling en versterking. Dat elke week door Instituut Mijnbouwschade het aantal afgehandelde meldingen vergelijkbaar is met het aantal nieuwe meldingen diezelfde week. Dat vrienden uit ons oude dorp na jaren wachten eindelijk een nieuw versterkingsrapport hebben ontvangen en vervolgens nog vaster komen te zitten in de bureaucratie. En dat als gezin met drie kinderen, en met hen vele anderen. 

Ik geloof niet dat het een kwestie van onkunde is. In mijn ogen is het onwil; alle procedures en uitgangspunten zijn gebaseerd op wantrouwen. De parallel is (helaas) te trekken met de gedupeerden van het toeslagenschandaal. Ik ben oprecht benieuwd wat de uitkomst van de parlementaire enquête teweeg zal brengen. Er moet beweging komen; laat het schudden onder de voeten van de verantwoordelijken van dit enorme Nederlandse schandaal. Groningen verdient beter. 

Kom naar Grasnapolsky, kom naar de stad, kom naar de provincie. Dans, lach, ervaar en geniet! Deel jouw mooie momenten en onze verhalen met jouw thuis. Want door ons verhaal te vertellen worden meer Nederlanders bewust en kan er hopelijk eindelijk écht verandering komen. 

PS. Wat presentator Wilbert van der Kamp zegt in de vorige blog: jij kan Groningen nu al helpen door de petitie van de Groninger Bodem Beweging te tekenen, waarin een aantal eenvoudige eisen voor het oplossen van deze problematiek zijn opgenomen.

0
Bestelling
Er bevinden zich geen producten in je bestellingTerug naar de merchandise
Calculate Shipping
Kortingscode toepassen