Chibi Ichigo Grasnapolsky 2024

8 nieuwe namen Grasnapolsky 2024

Grasnapolsky staat voor de deur, en we kijken er enorm naar uit om samen met jou opnieuw De Toekomst te verkennen. We hebben weer fantastische nieuwe toevoegingen aan ons muziekprogramma om met je te delen.

Chibi Ichigo • Donna Blue • néomí • Andert Tysma • Flora Sophi • Vals Alarm • Velocity Made Good • Vudu Cru

Sam Heegstra programmeur Grasnapolsky:Door Chibi Ichigo toe te voegen als tweede headliner voor Grasnapolsky 2024, benadrukken we ons thema: zij heeft Grond Om Te Blijven. Na haar optreden op Grasnapolsky 2019 is Chibi in vijf jaar tijd uitgegroeid tot een internationaal fenomeen met een volwaardige liveband, dansers en binnenkort een tweede album. Haar indrukwekkende groei en artistieke veelzijdigheid maken haar de gedurfde, maar perfecte keuze voor deze afsluitende positie.”

Meerdere Grasnapolsky-hoogtepunten vinden hun weg terug naar Fabriek de Toekomst, waaronder Donna Blue, die terugkeert met een mistige, meertalige barok-‘n-roll-sound en een gloednieuw album dat de jaren zestig verkent. Danique van Kesteren en Bart van Dalen kozen vijf jaar geleden koers en keken niet meer terug. Andert Tysma, die in het dagelijks leven huisarts is, stond vorig jaar bij ons op het podium als bassist in de band van Thomas Azier. Deze editie komt hij met een eigen duo performance. Daarnaast verwelkomen we nieuwe namen, waaronder néomí, die Nederland betovert met haar indringende folk-pop, en Velocity Made Good, de Noordelijke wervelstorm-ravers die met live drums, modulaire synthesizers en gitaren gegarandeerd de Kartonbaan op z’n kop gaan zetten. Flora Sophi‘s kosmische electropop fungeert als heilzaam ijswater; het lijkt in eerste instantie misschien kil, maar geleidelijk nodigt het uit tot een verdiepende verkenning, waardoor het uiteindelijk vertrouwd aanvoelt. Vals Alarm, zonder singles of albums maar met een reputatie en onverwoestbare woede, veroverde in 2023 ‘s lands benauwdste zaaltjes. Het is woede van het onverwoestbare soort, woede om dolblij van te worden. En Vudu Cru, het nieuwe hiphopproject van ‘kannabiskrijger’ Joost Hoekaf en voormalig stadsdichter Dean Bowen, brengt verdieping met introspectieve, poëtische teksten en een schat aan soulmuziek- en twintigste-eeuwse televisiesamples.

De volledige rits namen op het affiche tot zover:
Chibi Ichigo, Personal Trainer, Beraadgeslagen, Donna Blue, Ferdous, Leah Rye, néomí, Noor, Rens, Jaïr & Ome Uncle, Sarah Julia, The Homesick, Andert Tysma, Astronaut, Catherine Graindorge, Dressed Like Boys, Droom Dit, Flora Sophi, Germaine Dunes, Hiqpy, Indigo Pastel, Keenan Mundane, Malu, Maria Iskariot, Teddy’s Hit, Vals Alarm, Vampire Boyfriend, Velocity Made Good, Vudu Cru. 

Er volgen nog behoorlijk wat namen, niet alleen voor het muziekprogramma maar ook voor het kunstprogramma en een extra programmering op het bungalowpark, dus zorg ervoor dat je op de hoogte blijft. 

0
Bestelling
Er bevinden zich geen producten in je bestellingTerug naar de merchandise
Calculate Shipping
Kortingscode toepassen