Grasnapolsky gaat haar vijfjarig jubileum tegemoet met nieuw programmateam

Ilana van den Berg en Jonatan Brand vanaf heden de programmeurs van ons festival

Persfoto Ilana Persfoto JonatanProgrammeur Jelte Heringa vertrekt na drie jaar om nieuwe ervaringen op te doen. In de afgelopen jaren heeft hij de line-up van Grasnapolsky vormgegeven en een enorme bijdrage geleverd aan het karakter van het evenement. Grasnapolsky kondigt met trots aan dat er waardige vervanging is gevonden in Ilana van den Berg (Sugarfactory, ex-MOJO) en Jonatan Brand (Doornroosje, Valkhof Festival). Zij zijn vanaf heden verantwoordelijk voor het muzikale programma van het meerdaagse winterfestival. Grasnapolsky vindt in februari 2018 voor de vijfde keer plaats op de bijzondere locatie: Radio Kootwijk, midden in Het Nationale Park de Hoge Veluwe.

Festivaldirecteur Mariska Berrevoets: “Na drie jaar heel fijn en intensief samen te hebben gewerkt met Jelte op het gebied van programmering, maar ook de artistieke lijn van het festival, ben ik blij dat we voor de opvolging daarvan zo’n ijzersterk team in Ilana en Jonatan hebben weten te vinden. Twee jonge, ambitieuze programmeurs met een duidelijke visie, die heel goed snappen wat Grasnapolsky is. Ik ben er zeker van, dat zij voor ons festival een kwalitatief zeer sterke programmering gaan samenstellen en een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan verdere groei van het festival.”

De twee programmeurs behouden de focus op de Nederlands/Belgische underground muziek, de basis waar Grasnapolsky om bekend staat. Voor deze jubileumeditie wil het duo meer internationale namen aan het genre-brede programma toevoegen en prominenter inzetten op avontuurlijke en speciale projecten en disciplines als performance, (muziek)theater en dans.

De datum van Grasnapolsky 2018 wordt volgende week bekend gemaakt, evenals informatie over de ticketverkoop.

Foto van Ilana door Marjolijn van Dijk
Foto van Jonatan door Paul Wijsen

Gemist, of achteraf spijt? Scoor hier toch nog Grasnapolsky 2018 merchandise! Sluiten